Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletiyle yokuş çıkmak

@_Faruk_

bisiklet ayakkabısı olmadan bisiklete kilitlenmenin bir yolu yok mu?
ayakkabılar bisikletimin yarı parası da?daha uygunları yokmu?

Scudo
@çağdaş efe

cagdas ayakkabı ıcın su sıteye bakmanı onerırım 100 eroyu gecmesın ver sıparısını gelsın

(link)

@çağdaş efe

Suluk kafesi şeklinde pedala monte edilen kilit sistemleri var özel ayakkabı gerektirmeyen ama nekadar sağlıklı fiyatları ney bilmiyorum, yine en iyisi kilitli ayakkabı ben 1 yıl önce 100 tl ye almıştım, kilitli ayakkabı olmazsa olmaz değil bence, mesela yol bisikletimde kilitli ayakkabı kullanıyorum ama mtb yi normal spor ayakkabıyla kullanıyorum

@_Faruk_

Bence kilitli ayakkabıya alışan normal ayakkabı ile süremez, siz demekki alışmamışsınız:D

http://www.thehubsa.co.za/uploads2/temp/20090219_062637_toeclips.jpg
Kilitli pedal çıkana kadar kullanmıştık.

Kalpiye deniyor, kalpiyer de dendiği olur. İngilizcesi toe-clips. Kayışlarına ise straps denir ingilizcede. Gayet yararlıdır, buna da alışmak gerekir.

@bikernomad

peki dik ve uzun yokusta, ilk hizimiz yoksa yol bisikletinde zinciri hissetmemek mumkun mu, ben evimin yakinindaki yokuslarda antreman yapmaya calisiyorum ve evim de yokusun altinda, dolayisiyla baslar baslamaz yokusa tirmaniyorum ilk hizim olmadan. tabi bir de zaten dusuk vitesle baslayinca daha da dusurecek vites kalmiyor, tavsiyeniz nedir. isinma olarak yokusa baslamadan once otoparkta :) 5-10 dakika yuksek kadans cevirmeye calisiyorum, bu yeterli mi. antreman sonrasinda kaslarimdan cok dizlerimde yorgunluk hissediyorum mesela. sebebi yetersiz isinma olabilir mi yoksa cok mu zorlamak?

bu konuyu gorunce ne kadar sevindim anlatamam, yokus antremani yapmadan hazirlandigim ilk yarisimdaki yokuslarda yasadigim aciyi acikliyor galiba bunlar, yalniz degilmisim :D

@yunusoymak

Yaklaşık 1 senedir kilitli ayakkabı kullanıyorum alıştığımı düşünüyorum, ama mtb de kilitli ayakkabı kullanmayı tercih etmiyorum çünki özgürlüğümü kısıtlıyo :)

@Aytaç Biber

arkadaşım merhaba;

selenin önüne derken arkasına demek istedin heralde... mtb bilmem ama yol bisikletinde tempolu yokuş çıkacasan selenin arkasına gelinir bir ayak at bir ayal çek yapılarak çıkılır... çok aşırı şekilde olmadıkça ritmik bir şekilde bisiklet kendine çekilerilir.

karagöle çık kardeşim bu iş foça ile filan olmaz rahmetli etem ile güner hoca ve arkadaşlarımızla biz karagölde açtık bacaklarımızı ve yokuşa genelde ayakda tırman ve acele etme gün be gün temponu arttır derin nefes almaya çalış

bu arada yoksa eğer bir çift peda edin spd v.b performansını katlarsın

• Beğen
Tepkiler: hknbykl
Yokuşu iyi çıkmak için çok yokuşa çıkmak gerek ya da bunun muadili antremanları yapmanız lazım bel ve sırt kaslarınızı geliştirin fazla kilolarınızdan kurtulun hafifleyin hafif bisiklet edinin arka ruble dişli sayısını biraz yükseltin işi halledersiniz.Karagöle ince lastiklerle nasıl çıkarsınız bilemiyorum çıkarsınız belki ama ordan inmek çıkışınızdan daha zahmetli olabilir yol çok kötü, ama kalın lastiklerle çıkabilirsiniz.

@hellawaits

gelecek sene yol bisikleti almayı planlayan biri olarak, bende beklemedeyim.

eğer yeni başladıysanız yol bisikletinin çapı büyük olduğu için zorlanabilirsiniz kondisyon çok önemli benim yaptığım taktik kendimi biraz öne iterek selenin ucuna oturarak ağırlığımı ön tekerleğe vermeye çalışıyom

@burgazz
Sen Richardı Michardı bırak da şu sözümü aklından çıkarma..
"Kibrit çaka çaka, yokuş çıka çıka biter" :) :p

@TheflyingfalcononTEM

Dağ bisikleti veya city bike tan 2 aynalı yol bisikletine geçince insan şok geçiriyor bu alet yokuşu niye çıkamıyor diye. 6 aylık antremanla istanbuldaki tüm yokuşları bisan apenin dağ bisikleti veya scott sub 10 city bike ile rahat çıkıyorum. arkadaştan trek 1.1 yol bisikleti aldım ve ortaköy portakal yokuşun ilk 100 metresinde pes ettim.
Bana göre çözüm öncelikle 3 ayna kollu bir yol bisikleti alıp yokuşlara bununla alışmakta. Yoksa ne kadar kilo verilsede antreman yapılsa da aynı zevkle yokuşlara saldırmak zor. spd pedal da yokuş çıkmak için şart. Buna verilecek para tüm aksesuarlardan önemli

• Beğen
Tepkiler: Nuran Atakan
Pedal çevirme tekniği yol bisikletinde çok önemlidir.Dağ bisikletinde büyük farklar yaratmazken(vites oranlarının düşüklüğü),yol bisikletinde yokuş ve maintain speed denen,hızın belli bir oranda sabit tutulması durumunda,yüksek verimlilik için gereklidir.Pedal çevirme teknikleri diye forumda konular var.Araştırırsanız bulursunuz.Bir de spd kullanırsanız,tek ayakla pedal çevirerek pedal çevirme tekniğini reflex şeklinde öğrenebilirsiniz.Antremanlarınıza yüksek kadanslı pedal çevirme çalışmalarını katarsanız,yol bisikletinin başka hiç bir bisiklette olmayan zevkini tatmış olursunuz.
Yol bisikleti için belli bir kondüsyon şart.Bu yüzden yol grupları genç versiyon diye düşük vites oranlı versiyonları da vardır.Örn:27-11 ruble,26,34,50 aynakollar gibi.2'li aynakollarda pedal çevirmeye alışıp,kondüsyon kazandıkça mtb oranları size çok hafif gelmeye başlayacaktır.Kısaca antreman şart.

• Beğen
Tepkiler: caner ünsal
Geri