Scudo Sports

Yol mu Dağ mı?

Burak Kuruoğlu

Daimi Üye
Tepki
163
Bisiklet
b'Twin
Arkadaşlar bana bisiklet seçmemde yardım edin yol bisikletiyle dağ bisikleti arasında kaldım. Şimdi ben şehiriçi tur yapmayı seven biriyim. Asfalt yollar da var bozuk yollar da oldukça fazla. Bu yüzden dayanıklılık benim için önemli. Aynı zamanda bisikletimin biraz hızlı olmasını istiyorum o yüzden yol bisikletine kafam yatkın fakat onun da lastikleri ince olduğu için dayanıklılığından şüphelerim var. Sorum şu:Kaliteli bi dağ bisikleti alsam o kalın lastiklerle 30 km/s e yakın hız yapabilir miyim yoksa yol bisikleti dayanıklıdır onu al mı dersiniz? Bu arada yol bisikleti alırsam büyük ihtimal düz gidon(fitness) yol bisikleti alıcam lütfen yardım edin arkadaşlar.

Scudo
yol = yol
dag = dag
tur = heryer

dag'ciyim ama bazen yol alsaydim keske diyorum, eger dag yapmayacaksan dag'a hic bakma.

ayrica fitness alma dropbar cok rahat bir sistem, yoksa neden uci falan hep dropbar kullansin, iskence mi bu :D

@Berk Ilgar
Ben de yol istiyorum ama çukurlar falan beni korkutuyo fitness dusunmemin sebebi de dropbarli alınca çok dikkat cekiyo çalarlar falan ondan korkuyorum yani :D

Kaliteli her bisiklet saglamdir. Yani dediginiz kosulları kaldirir. Jant akordu duzgunse ince veya kalin hepsi dayanir. Ayar kactiginda ihmal etmeden akordu duzeltirseniz sorun yasamazsiniz. Gidon seciminiz surus ergonominizi etkileyecektir. Kisisel oldugu kadar alismaniza baglidir.
Yol bisikleti jantları dag bisikletine gore ince olabilir. Daha yuksek basincta kullanildigi icin ve amortisor kullanilmadigi icin titresim daha fazla olur ve daha cok hissedilir. Ama dag bisikleti alip ince tekerlek taktiginizda bisiklet daha narin veya tur bisikletine dag lastigi taktiginizda bisiklet daha dayanikli olmaz :) Sadece diş ve yol kosuluna gore tutusu, hizlanmasi etkilenir.
Derdiniz 30 km / saat hiz yapmaksa 2,00 lastik 48 - 11 disli duzeniyle 38-40 km asfaltta rahat yapilir. Kadansa, bacak gucunuze, kondisyonunuza bagli bir durum. Ancak arazi, kros kullanim sizin sureceginiz yollarda ve tercihlerinizde yoksa dag bisikleti pek dusunmeyin bence...

nadiren bozuk yola girerim derseniz mtb ye para vermeyin asfaltta yorucu oluyor aldım pişmanım düz yolda 1.50 lastikle 25 ile gidiliyor ancak. amortisörü hiç açmadım desem yeridir ama hidrolik Disk fren çok iyi.

• Beğen
Tepkiler: Burak Kuruoğlu
@mustafa genç

Yukarida da dedigim gibi ve sizinde dediginiz gibi arazi ve kros koşullarda kullanmiyorsaniz dag bisikleti almayin!
Ancak dag bisikleti dediginiz kadar hantal degildir. Bende 2,00 lastikler, 48 - 36 - 26 aynakol ve 11 - 32 ruble var. Asfalt duz yolda akıcılığı yakalayınca ortalama 38 km hiz yapiyor. Bu da kadansı 70 civari tutabilirsem. Hesabı da ortada:
(link)

Yine de Burak arkadasimizin dag bisikletinden ziyade sehir - tur veya cyclocross tarzi bir bisiklete yonelmesi daha mantikli gibi. Cunku bahsettigi, aradigi ozellikler bu turlere daha yakin gorunuyor.

@suat akman

Bende 42 aynakol var birde kendimi parçalamıyorum hız yapmak için ondan dır. henüz orjinal sistem var üzerinde değiştirince 48 aynakol a gececeğim bende. hem 3,5 dk değil sürekli o hızda kalmak lazım 40 ı bende gördüm ama köpek kovalayınca bir kaç saniye.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@mustafa genç

Birseyin ispati veya yarisi degil zaten yapilanlar :)
Tamamen disli orani, donanim, kondisyon iliskisi...
Yukaridakileri belirtirken amacim MTB lerin sanildigi kadar hantal olmadigi, diger bisikletlerinde sanildigi kadar nazik olmadigi idi ;)
Elbette amacina uygun tasarim ve donanimi alabilmek en guzeli :in:

patlamaya karşı dirençli bir yol bisikleti lastiği, orta halli bir MTB lastiğinden her zaman daha dayanıklıdır.
yol bisikletleri çıtkırıldım aletler değildir.
yol bisikleti ile bir amortisörlü bisiklet arasındaki tek fark, yol bisikletinde yolu daha çok hissedersiniz, sadece o kadar

İstediğin şey bir Cyclocross bisikleti. Cyclocrosslara offroad için de uygun yol bisikletleri diyebilirsin. Cube Cross Race ve Focus Mares modellerine bakabilirsin. Eğer yurtdışından gelmesini beklersen Canyon Infinite AL modeli var. Eğer bütçen azsa burada satılan en ucuz CX bisikleti Salcano'nun CYC02 Apex modeli.

yol bisikletlerine hastayım gördükçe keşke diyorum ama öte yandan da yanlarından geçerken yol bisikletlileri mudanya rampasında su kaynatmış, kenarda soğumayı bekler şekilde görünce iyiki mtb almışım diyerek içten içe mutlu olmuyor da değilim hani :evil: (iyidir benim mtbem iyidir kadro kırılana kadar devam)

Yoldan şaşma.

• Beğen
Tepkiler: Burak Kuruoğlu
@mustafa genç

Ben de geride kalan MTB'li arkadaşlarımı beklerken yol bisikletimle durup "sıkıntıdan" su içiyorum. Hava sıcaksa suluktaki kaynamış su eziyet oluyor gerçekten. :D

Tur için tur bisikleti alınması gerekir. Yol bisikleti hız için iyi olabilir fakat eşya taşımaya elverişli bisiklet değildir. Hybrid,trekking veya mtb alacaksanız lastikleri performans için touring lastiklerle değiştirmeniz gerekebilir. Yol bisikletinin her yola gidebilecek yapısı yoktur.

• Beğen
Tepkiler: Sinan Ş
@suat akman
haklısın kardeşim aslında bana şehir bisikleti mantıklı ama yol bisikleti de çok yakışıklı be o yüzden onu almak istiyorum he diyosunuz ki yol bisikleti sağlamsa dayanıklıdır o zaman düşündüğüm yol bisikletini söyliyim btwin fit 3 diye bi bisiklet düz gidon bu

@ismail eren
ben şöyle söyliyim yol bisikletlerinin dayanıksız olduğu düşüncesi bana bisiklet yarışlarını izlerken geldi şöyle ki yarışta bisikletli bi düşüyo bisikletin ön lastiği falan hemen kağıt gibi yamuluyo o yüzden böyle bi düşünce girmiş kafama :)

Bence bu bisiklet ile yol ailesine katıl.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Gün A.
@gok
Şehiriçi tur yaptığım için tonla eşya taşıma gibi bi sıkıntım yok yanıma alırsam cüzdanımı telefonumu bi de suyumu alırım o kadar yani :)

@Berke K.

Kardeşim o da müthiş bir bisiklet marmara forumdaki decathlonda triban 3 ü sürme fırsatım oldu ben böyle havalı bişey görmedim onu da düşünmüyo değilim sadece çok dikkat çekiyo dropbarlar falan çalarlar diye korkum var :D

Çalmaz kimse al Triban 3 kurtul bence. ;)

Valla apartmana bağlarsan, sokağa kitleyip dükkan gezmeye gidersen, okula kitleyip 3-4 saat bisikletin yanına uğramazsan çalabilirler maalesef.

Ancak çalacak adam market bisikletini de çalar.

Ucuz bir bisiklet çalınsa boş ver dersin, ancak iyi paraya aldığın yol bisikleti çalınsa yerine aynısını koymak zor, bu açıdan haklısın.

Ancak bence risk aynı, bütçe de aynı ise her türlü yol bisikletini tercih et.

Çalınma riskini minimuma indirmek için bisikleti gözünün önünden asla ayırma, ihtiyaç giderirken bile.

http://www.pezcyclingnews.com/photos/races10/tdf10/tdf10st05-break.jpg
http://www.gq.com/blogs/the-feed/tour-de-france-bathroom-break-cycling-fitness.jpg

• Beğen
Tepkiler: Efe Yamac Yarbasi
Geri