Hakan bey yazınızı ilgi ile okumuştum. size öncelikle bu değerli belgeyi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.
bisiklet sürmeyi yeni öğrendiğim için bu antrenman metodunu henüz bisiklet üzerinde deneyemiyorum. ama yaklaşık 5 aydır spinning bike ile yaptığım antrenmanlarlarda yaşadığım değişiklikleri anlatmak isterim.
ilk 3 ay boyunca hedef nabzı yakalamak için çok sert antrenmanlar yapıyormuşum. bunun sonuçları ise şöyleydi. aşırı yorgunluk, diz, bel ağrıları, antrenman yapmama isteği.
2 ay önce sizin yazınızı okudum, adeta ufkum açıldı. aynı nabız aralığında daha önceleri 1 saati zor tamamlarken, sizin yazınızı okuduktan sonra ( kesinlikle abartmıyorum ) ilk ay 1.5 saati ikinci ay 2 saati tamamlar oldum. daha önceleri yaşadığım ağrılar yok, yorgunluk yok. antrenman yapma daha önceleri işkence iken ( çeşitli bahaneler uydurup yapmadığım bi sürü antrenmanda olmuştu ) , sizin yazınızdan sonra antrenman yapmak zevk haline geldi. tekrar çok teşekkür ediyorum.
benim eklemek istediğim bi kaç nokta var. umarım bu davranışımı hoş karşılarsınız. vücut geliştirme sporu ile uğraştığım için bildiğim ( bu bildiklerim yanlış olabilir ) ve denediğim bir kaç antrenman çeşitini paylaşmak isterim.
eve spinn bisikleti aldıktan sonra salonda bacak çalışmayı bırakmıştım. çünkü evde bacaklarım sizin yazınızı okumadan önce haşat oluyordu. yüksek kadans ile antrenmanlara başladıktan sonra rahatladım ve tekrar bacak çalışmaya başladım.
bacak kasları büyük kaslar olduğu için ( hatta vücudumuzdaki en büyük kaslar ) bu kasları kuvvetlendirmek için ani patlamalı antrenmanlar yapmalıyız. fakat sizin yazınızdaki yüksek kadans tekniği bacak kaslarını sürekli gerilim altında tutan bir teknik. bunun avantajları süreklilik, dayanıklılık, şekil verme ve eklemleri koruyup güçlendirme. peki kuvvet için ne yapmalı. ben son 1 ay uyguladığım teknikleri anlatmak istiyorum.
squat ve lunge. haftada 2 gün bu hareketleri yapıyorum. ( bu hareketleri evde, iki elime aldığım 1kg'lık plastik su şişeri ile yapıyorum ) salı squat (4set 12 tekrar), cuma lunge her bacak için (4set 7 tekrar). bu hareketler bacak kaslarını tam anlamıyla vuruyor. ve sizin yazdığınız yüksek kadans tekniğiyle birleşince 1 ay gibi kısa bir sürede inanılmaz etki yaratıyor. inanın bacaklarım beton gibi oldular. ağrı, kasılma, sızlama, uzun zaman ayakta kalınca daha önce oluşan yorgunluklar bunların hiçbiri yok. yüksek kadans tekniği ile antrenman yapan arkadaşlara öneririm, bacaklarınızdaki değişime inanamıyacaksınız.