Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yüksek kadans her derde devaymış

Bende Bisiklet Alemine yeni girmiş biri olarak yazıyı çok beğendim ellerinize sağlık foruma daha yeni üye oldum ve ilk okuduğum yazıydı, burda yazılanlara katılıorum ama gerçekten olaya sabırla yaklaşmak gerekiyor yavaş yavaş deniyorum bende yüksek deviri ...

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
Scudo
@Barış Irkdaş

Merhaba hoşgeldiniz Barış bey, ilginize teşekkürler, foruma iyi bir başlangıç yapmışsınız, bu konunun aralardaki sayfalardaki mesajları da okursanız bir çok kıymetli bilgilere de ulaşabilirsiniz..

peki tüm bu bahsi geçen kas gelişimlerini tamamlamak (ya da geliştirmek) için çeşitli egzersizler yapmak gerekli midir?
ya da şöyle sorayım bu konuda daha başka neler tamamlayıcı olabilir ya da hızlandırıcı? /bisiklet idmanlarının dışında/
başlık ve yazı için de bi teşekkür tabi ki..

@bvernik

Başka bir antrenman pek gerekmez, tamamlayıcı olarak iyi ve kaliteli beslenme ve dinlenme bütün antrenman çeşitlerinde olduğu gibi bunda da faydalı olacaktır...

hakan bey yazına çok teşekkür ederim fransa turunda lance armstrong un zamana karşı yarışında motorize kameramanı lance nin ayna kol ile rubleyi göstermişti orada dikkatimi çekti yorumcuda bu konuda bir açıklama yaptı (lance şu an 90 ın üzerinde pedal çeviriyor) dedi ama bir fark vardı zincir ayna kolda en büyükdeyken rublede en büyükdeydi bu bizim alışmadıgımız bir durumdu şimdi sende açıklama yapınca daha iyi anladım eline saglık

• Beğen
Yüksek kadans çalışırken pedal agırlıgı ortalama ne olmalıdır 2 - 4 yeterlimidir?

@çağkan

Vites oranları tamamen ilgisiz, pedal devri önemli, sürate göre neredeyse bütün viteslerde yüksek kadans olabiliyor...

Hkan abi her zaman ki gibi mükemmel bir bilgi birikimini sunmuşsun.Bu hatayı hep yaptım ve sağ baçağım da ,inanılmaz bir ağrı vardı şimdi bilinçli bir kullanıcı oalcam sanırım.Emeğine sağlık.Tşk ler .İyi forumlar.

• Beğen
Hakan abi öncelikle emeğine çok teşekkürler.
Hakan abi SPD pedal kullanıyorum ve yaklaşık 4 gündür kadansımı ölçüyorum. Ortalama kadansım 95 sanırım biraz düşük (spd kullandığımdan daha yüksek olmalı) kadansımı kaça çıkarmalıyım ya da ne kadar yükselte bilirsem o kadar iyi mi olur?

• Beğen
@mziyaeddin

Ortalama kadans 95 ise iyi, genel olarak 80- 85 in altına düşmediğin sürece iyidir, yazıda da belirttiğim gibi mtb için 80-100 arası devirler oldukça sağlıklı ve yeterlidir.

@Hakan Yazman

Hakan abi bunu bütün içdenliğimle söylüyorum.Süpersin.
Güzel yurtda halil tanıştırmıştı sürerek gelmiştik akşam 22:30 :D ben ali yani abii.Slm lar abi.

• Beğen
@sadana

Selam Ali teşekkürler, genel olarak isim ve yüz hafızam biraz zayıf ne yazıkki, o yüzden yarışlarda tanıştığım çoğu kişiyi hatırlamakta zorlanıyorum. Tekrar teşekkürler övgün için . Selamlar
Hakan

• Beğen
Tepkiler: sadana
çok yararlı bilgiler teşekkür ederim gercekten.Benımde bir programımım yok ama bende antreman için ilk gün 5 km. 2.gun 6 km derken bir gunde 50 km yol yapar oldum ve hıc bir yokuştada ayağa kalkmıyorum önceden yokusta ayakta pedal ceıvırıdım sımdı oturarak.yeni başlayanlara tavsiyem ve sık sık yokuş çıkın

• Beğen
@Hakan Yazman

Hakan abi 6-7 km yolda 95 kadans tuuturuyorum. Ama mesafe uzadıkça ort. kadas düşüyor. 82 oldu 40 km de ama 40 km tek seferde yapmamıştım 2 günde oldu. Sanırım zamanla artacak.

• Beğen
etrafımdakiler bana niye yüksek kadans çeviriyosun diye soruyolar bende bu konuyu okuyun diyorum
bu arada
2x1 10 km
2x3 15 km
2x4 20 km
2x6 25-40km viteslerle hızlarla gidiyorum genelde kadansımı bilmem ama devamlı devirli gitmek yararlı oluyor konu için teşekkürler

• Beğen
Gercekten cok guzel bi yazi yazmissiniz sizi tebrik ediyorum..:)

Hakan abi ben Sivasta okuyorum ve üniversiteye gidiş geliş toplam 17 km ortalama 95 kadansı tuturuyorum yani ilk zamankine 10 km daha eklemiş oldum:D
Tek sıkıntı şehir içinde kırmızı ışıkta durmak için freni sıktığımda ort. kadansım 2-3 sayı azalıyor, ama hemen artmıyor, bu durum ort. kadansımı azalmasına neden oluyor. Mesela bölüme gitmem için peş peşe 2 ayrı merdivenden inmem gerekiyor ve genelde orada 2 sayı azalıyor.

@mziyaeddin

Harika olmuş kadans dayanıklılığın yavaş yavaş artıyor...
O detaylara fazla takılma bence, o yüzden ortalama iyi diyoruz zaten, yoksa o yavaşlamalar olmasa 95 yerine 105 ortalama iyi derdik :rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: mziyaeddin
Geri