Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

Bankalar dolarla işlem yapıyor o yüzden dolar seçmeniz daha iyi olur. Öyle seçmezseniz sterlin'i dolara çevirirken fark oluşuyor.

Ben Merlin'den alışveriş başlığına bunun çözümünü yazmıştım daha önce. EURO için de aynı şey yapılabilir.

Bu farkları ödememek için kredi kartınızın olduğu bankada mobil uygulamadan bir USD hesabı açın ve bu hesabı kredi kartına bağlayın. Böylece TL ve USD harcamalarınız için iki ayrı borç ve ekstre çıkar. Siteden de alışverişi USD olarak yapın. Diyelim ki kredi kartıyla 100 USD alışveriş yaptınız, bu borç o zaman TL ye çevirilmez ve USD borcu olarak kalır. Hemen 100 USD satın alıp dolar hesabınıza koyun, kredi kartının ödeme günü geldiğinde de (veya gelmeden de ödenebilir) USD borcunuzu 100 USD olarak dolar hesabınızdan ödeyin.

Ben Yapı Kredi mastercard kredi kartımla yurt dışından bu şekilde alışveriş yapıyorum.

Scudo
Hiç boşuna macera arama 150 euro, dolar üstü alışverişleri artık teslim almak imkansıza yakın astarı yüzünü geçiyor..

Her şeyi hallettin tareks denen bir şey onu halletmen bireysek olarak 0
(link)
Yani boşuna zorlamaya gerek yok diyorsunuz. Öyle yapayım o zaman.

• Beğen
Tepkiler: kanbozli
25 ocak tarihinde Amazondan aldığım R8000 "1.789,44 ₺" pedallarım poşetsiz, bantsız, hiçbir korumasız geldi.
İlk defa yaşıyorum bu durumu, şaşırdım. Aşağıda bir kaç görsel ekliyorum.
photo_2023-02-03_11-59-45.jpgphoto_2023-02-03_11-59-47.jpgphoto_2023-02-03_11-59-49.jpgphoto_2023-02-03_12-00-12.jpg

Kargo ücreti dahil 150 euroyu geçip sorun yaşamayan oldu mu? 140 euro ürün bedeli+20 euro kargo ücreti gibi. Özellikle bike24 için soruyorum.
Güncelleme: 148 euro ürün bedeli+20 euro kargo ücreti şeklindeki siparişimi %18 vergi ödeyerek teslim aldım.

Merhabalar, All4cycling ten 28 Ocak’ta ilk defa sipariş geçtim, kargoya verildiğine dair bir mail gelmedi daha. Bu siteden alışveriş yapan var mı aramızda? Süreç nasıl ilerliyor? 29 Ocak’ta Wiggle’dan verdiğim sipariş kargoya verilmiş.
bazen yoğunluk olabiliyor 2 ocakta sipariş verdim 24 ocakta teslim aldım

Arkadaşlar merhaba ,

Bir uygulama aracılığı ile yurtdışından tayt ve forma sipariş verdim 190 € luk ürün için 25 € getiren kişiye ödeme yaptım uygulamayada 7.5 € . Glocalzone diye bir uygulama
deneyebilirsiniz bence. Ürünler 18 şubatta elime geçicek tecrübelerimi aktarırım .Türkiyede ki satıcılar aynı ürüne yurtdışına göre 2 kat fiyat belirlemese herşey daha güzel olabilir aslında :(

25 ocak tarihinde Amazondan aldığım R8000 "1.789,44 ₺" pedallarım poşetsiz, bantsız, hiçbir korumasız geldi.
İlk defa yaşıyorum bu durumu, şaşırdım. Aşağıda bir kaç görsel ekliyorum.
300303 dosyayı görüntüle300304 dosyayı görüntüle300305 dosyayı görüntüle300306 dosyayı görüntüle

Bende RS500 pedal aldım daha yeni. Benimki de bu şekilde geldi. Kutusu oldukça korunaklı bence. Pedal zaten taşıma esnasında kolay kolay hasar alabilecek bir şey değil. Benimki ayrıca bir amazon kolisinin de içindeydi.

Arkadaşlar merhaba ,

Bir uygulama aracılığı ile yurtdışından tayt ve forma sipariş verdim 190 € luk ürün için 25 € getiren kişiye ödeme yaptım uygulamayada 7.5 € . Glocalzone diye bir uygulama
deneyebilirsiniz bence. Ürünler 18 şubatta elime geçicek tecrübelerimi aktarırım .Türkiyede ki satıcılar aynı ürüne yurtdışına göre 2 kat fiyat belirlemese herşey daha güzel olabilir aslında :(
Eğer satıcı firma kargo kolisi üzerine 190 Euro'luk fatura etiketi bastırırsa kötü bir gümrük tecrübesi yaşamaya hazır olun.
Üstelik tekstil ürünü sipariş etmişsiniz.

Eğer satıcı firma kargo kolisi üzerine 190 Euro'luk fatura etiketi bastırırsa kötü bir gümrük tecrübesi yaşamaya hazır olun.
Üstelik tekstil ürünü sipariş etmişsiniz.

Kendimi güzel ifade edememişim . Aslında şöyle Almanyadan türkiyeye gelicek bir kişiyle iletişime geçtim bu bahsettiğim uygulama ile . Bu kişi benim adıma Almanyadan ürünü temin etti . 18 Şubatta ucakla İstanbula gelecek geldiğinde ben ondan teslim alacağım. Ürün hiç gümrüğe girmicek. Ama bahsettiğiniz durum Avrupa içerisinde bir gümrükten geçerken oluşuyor ise bu konu sıkıntı oluşturuyor mu bilmiyorum. Bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim .

Arkadaşlar merhaba ,

peki uygulamanın sunduğu bir güvenlik mekanizması var mı? Tüm olay alıcıyla getirecek kişinin arasındaki güvene dayalıysa sıkıntı olur. Öyle değildir diye tahmin ediyorum.

Kendimi güzel ifade edememişim . Aslında şöyle Almanyadan türkiyeye gelicek bir kişiyle iletişime geçtim bu bahsettiğim uygulama ile . Bu kişi benim adıma Almanyadan ürünü temin etti . 18 Şubatta ucakla İstanbula gelecek geldiğinde ben ondan teslim alacağım. Ürün hiç gümrüğe girmicek. Ama bahsettiğiniz durum Avrupa içerisinde bir gümrükten geçerken oluşuyor ise bu konu sıkıntı oluşturuyor mu bilmiyorum. Bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim .
Glocalzone uygulaması hakkında hiçbir bilgim yoktu, hatta az önce bilgi sahibi oldum.
Siparişiniz yolcu beraberi geleceği için problem olmayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Şimdi Glocalzone uygulamasının sitesini inceledim, getiren kişi ürünü teslim edene kadar alıcının parası uygulamanın kasasında bekliyormuş.
Oldukça güvenli görünüyor. İncelenesi bir uygulama 🤔

Bende RS500 pedal aldım daha yeni. Benimki de bu şekilde geldi. Kutusu oldukça korunaklı bence. Pedal zaten taşıma esnasında kolay kolay hasar alabilecek bir şey değil. Benimki ayrıca bir amazon kolisinin de içindeydi.

Hayır abi tam olarak bu şekilde geldi. Çok şanslıyım ki eksik bir parça çıkmadı.

• Beğen
Tepkiler: makaram
peki uygulamanın sunduğu bir güvenlik mekanizması var mı? Tüm olay alıcıyla getirecek kişinin arasındaki güvene dayalıysa sıkıntı olur. Öyle değildir diye tahmin ediyorum.

Seyahatte olan kişiyle ürünün fiyatında(Ülkelere göre fiyatlar farklı olabiliyor. Bike24 ün Türkiyeye gözüken fiyatları mesela daha uygun gözüküyor .) ve getirme işlemi için istediği miktarda anlaştıktan sonra glocalzone a ödeme yapıyoruz. Para orada tutuluyor. Kişi ürünü size teslim edince , uygulamadan onay veriyoruz. Ardından bir süre sonra uygulama getiren kişiye parayı gönderiyor . Ürün getiren tarafta olmadığım için orayı çok iyi bilmiyorum .

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Erenalpp Sahibindenin param güvende sistemi gibi yani. Güzel bir bilgi, paylaşım için teşekkürler.

Türkiye içi kargodan daha hızlı valla :D
ooo.png

Sonun da geldiler. 77$ lık alışverişe 12$ gümrük vergisi ödedim.
Referans olarak elimi pedalın üstüne koydum, alacak olan arkadaşlara pedal boyutu hakkında yardımcı olsun diye.

Dosyalar

• IMG_20230213_132031.jpg
    IMG_20230213_132031.jpg
    99,5 KB · Okunma: 111
  • IMG_20230213_132042.jpg
    IMG_20230213_132042.jpg
    74,4 KB · Okunma: 110
  • IMG_20230213_132418.jpg
    IMG_20230213_132418.jpg
    198,7 KB · Okunma: 100
chainreaction dan yakın zamanda sipariş veren var mı? wiggle gibi hollanda üzerinden mi geliyor? wiggle dan 2400tl lik alışverişe 440tl ödemiştim bu ay. crc de fazla vergi çıkmaz umarım

Bugün hibike dan sipariş geçtim bir kaç ürün için 145 euro +24.90 € kargo süreci sizlerle paylaşırım.Saygılar....

Geri