Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

Scudo
Bayağı yakına almışlar,hemde.
Devletimiz 1 liralık malı 10 liraya satanlar bizi kazıklayamadığı için olaya el atmış. Artık nasıl olsa yurtdışından getirmek çok pahalı diye 10 liraya sattıklarını da 13 15e satarlar bize.

Yurt dışı hızlı kargo alışveriş limiti 150 Euro'dan 30 Euro'ya düşürüldü. AB'den gelen kargolarda vergi %18'den %30'a; AB dışı ülkelerden gelen kargolarda da vergi %30'dan %60'a çıkarıldı.

böyle bir haber okudum şimdiden geçmiş olsun. 15 gün sonra yürürlüğe girecekmiş. AB de bu tip bir vergileme getiriyormuş ama onların amacı yarışamadıkları çine bir bariyer uygulamak. türkiyede ise malum beleş para kazancı. bence tr de bu gümrük vergilendirmesini nike, adidas, decathlon yurtdışından gelen ne varsa uygularlar. Uygulamasalar bile bazı masum esnaf(!) "zaten halk yurtdışından alamıyor" diyerek fahiş fiyatlara çeker. yakında tr de satılan yurtdışı menşeili ürünlerinde de fiyat artışı görebiliriz

• Beğen
Tepkiler: Hellheimr
Bu vergi olayının nasıl hesaplandığını bilen var mı? 100 Euroluk bir sipariş bize tahminen kaça patlayacak?

Devletimiz 1 liralık malı 10 liraya satanlar bizi kazıklayamadığı için olaya el atmış. Artık nasıl olsa yurtdışından getirmek çok pahalı diye 10 liraya sattıklarını da 13 15e satarlar bize.
Sokak hayvanlarını ölüme götürecek yasayı, ağzınızdan salyalar saçarak savunuyordunuz. O yasayı çıkaran da, bu düzenlemeyi yapan da aynı kafa.

Sokağa çıkıp halay çekerek kutlayın şimdi....

Yahu hadi muadili burada olan ürünü yurtdışından almayı kestik diyelim. Ulan burada olmayan ürünü millet nereden temin edecek?! Zaten en boktan ürünler bile 2000-3000 lira bandında geziniyordu. 30 euro ne? En basitinden alu gidon almayı düşünüyordum açılı. Türkiye'de bir mağazada bile yok. 60 cm'lik gidonlar dolu. Kalan 20 santimi sanayide kaynakla mı yaptıracağım? Hadi biz ufak düşünüyoruz. Hobi sonuçta, gidonu da tutmayız sele borusu ile bir tarafımızla yönlendiririz bisikleti, yurtdışından ilaç alan ve ilacı buradan bulamayan vatandaş ne yapsın? Ölsün mü? Bu kadar vicdansızlık olmaz. Yemin ediyorum yurtdışına gitmeyi düşünmeye başladım. Kendim için değil oğlum için.

Kapalı, referanslı alışveriş grupları kurulacak, Bulgaristan, Yunanistan veya Gürcistan'dan posta adresi temin edilecek. Her ay biri gidip siparişle o adrese gelen ürünleri alıp getirecek. Gruptaki herkes o ay alışveriş yapmasa bile gidip gelme masrafına payıyla ortak olacak.

Yahu hadi muadili burada olan ürünü yurtdışından almayı kestik diyelim. Ulan burada olmayan ürünü millet nereden temin edecek?! Zaten en boktan ürünler bile 2000-3000 lira bandında geziniyordu. 30 euro ne? En basitinden alu gidon almayı düşünüyordum açılı. Türkiye'de bir mağazada bile yok. 60 cm'lik gidonlar dolu. Kalan 20 santimi sanayide kaynakla mı yaptıracağım? Hadi biz ufak düşünüyoruz. Hobi sonuçta, gidonu da tutmayız sele borusu ile bir tarafımızla yönlendiririz bisikleti, yurtdışından ilaç alan ve ilacı buradan bulamayan vatandaş ne yapsın? Ölsün mü? Bu kadar vicdansızlık olmaz. Yemin ediyorum yurtdışına gitmeyi düşünmeye başladım. Kendim için değil oğlum için.
Al benden de o kadar. Hadi Formayı aksesuar vs bunları geçtik. Yedek parça konusunda ne yapacağız ben onu idrak edemiyorum. Freehub'um arızalı, daha 3 gün önce bike discounttan 35-36 euro freehub siparişi verdim. 15 gün sonra olsa bu siparişi veremeyecektim. Türkiyede yok aldığım freehub. napcam ben peki o jant setini ? bu hükümet yüzünden kullanamayacakmıyım şimdi.. Birileri bir karar alıyor, vatandaş madur olmuş vs kimsenin umrunda değil

Al benden de o kadar. Hadi Formayı aksesuar vs bunları geçtik. Yedek parça konusunda ne yapacağız ben onu idrak edemiyorum. Freehub'um arızalı, daha 3 gün önce bike discounttan 35-36 euro freehub siparişi verdim. 15 gün sonra olsa bu siparişi veremeyecektim. Türkiyede yok aldığım freehub. napcam ben peki o jant setini ? bu hükümet yüzünden kullanamayacakmıyım şimdi.. Birileri bir karar alıyor, vatandaş madur olmuş vs kimsenin umrunda değil
15 gün içerisinde TR gümrüğe girmezse sizin freehub siparişi gene yalan olacak. Yasanın yürürlüğe girdiği tarihten önce verilen siparişler değil, o tarihten sonra gümrüğe giren ürünler dikkate alınır. Böyle bir ihtimal varsa kargo yola çıkmadan iptal etmek gerekiyor.

Ya da dua edin, totem yapın, tütsü yakın, evrene mesaj gönderin artık.

15 gün içerisinde TR gümrüğe girmezse sizin freehub siparişi gene yalan olacak. Yasanın yürürlüğe girdiği tarihten önce verilen siparişler değil, o tarihten sonra gümrüğe giren ürünler dikkate alınır. Böyle bir ihtimal varsa kargo yola çıkmadan iptal etmek gerekiyor.

Şimdi yeni bir ürün sipariş versem ayın 25inde gümrüğe girse yine de benim ürünüm yanmış mı olacak?

• Beğen
Tepkiler: oscak41
Şimdi yeni bir ürün sipariş versem ayın 25inde gümrüğe girse yine de benim ürünüm yanmış mı olacak?
Ürünü alırsınız ama vergisi çok olur diye düşünüyorum, ne kadar vergi çıkıyor nasıl hesaplanıyor ben de bilmiyorum. Benim de tahmini 14 Ağustos teslim tarihli 2 kargom var, gecikme olmadan gelir umarım.

Ürünü alırsınız ama vergisi çok olur diye düşünüyorum, ne kadar vergi çıkıyor nasıl hesaplanıyor ben de bilmiyorum. Benim de tahmini 14 Ağustos teslim tarihli 2 kargom var, gecikme olmadan gelir umarım.
Yanlış düşünüyorsunuz o halde. Yasa yürürlüğe girdikten sonra 30 euro üzerindeki siparişinizi ancak bir gümrük müşaviri aracılığıyla gümrükten çekebilirsiniz. Bu da standart ithalat prosedürlerine tabi olduğu için astarı yüzünü çok geçer.

Kendim DHL express çalışanıyım. Alışveriş yaparken de kargo seçeneklerinde DHL yi görünce tamam dedim iki günde gelir sipariş. Anladımki Deutche post ile gönderiyorlarmış :D ürün yola çıktı , 15 gün içinde elimde olacağını düşünüyorum ve umuyorum. bakalım artık :)

• Beğen
Tepkiler: oscak41
Bir nokta gözden kaçırılıyor sanki, yurtdışından sadece bireysel kullanıcılar değil, pek çok esnaf da alışveriş yapıyor. Bu durumdan onarım, imalat, yedek parça vb. hizmeti verecek küçük esnafların da kötü etkileneceğini düşünüyorum

AE ve Temu'daki gibi vergiyi peşin ödüyorsak?

• Beğen
Tepkiler: oscak41 ve MakRo
Geri