Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

Amaç Çinden gelen malın ulaşımını zorlamak desem , aldığımız kullandığımız her şey bir şekilde Çinden geliyor zaten. Malı geçtim yediğimiz içtiğimiz her şey yurt dışından geliyor zaten. Ülkede buğday, ayçiçeği, pirinç, patates soğan yetişmiyor sanki. Önce bunun önlemi alınması gerekirken yine ve yeniden halkın cebine göz diktiler. Yani anlayacağınız ölüyü diriyi ....tiler gözü bize diktiler.

Kesinlikle öyle, bakın birkaç yıl önce elektrikli araçlara devlet büyük teşvik yapmıştı, ÖTV vergi vs yok diye pazarlamasını yaptırdı şirketlere ardından direk vergiyi yapıştırdı.. şimdilerde karavan ve motokaravan konularında da ucu açık bir şekilde bıraktılar, bunların marketleri a101 lere, bimlere de bunu sattrıyorlar, iyice pazar oluşunca yine enfes bir vergi ile milleti soğutacaklar.. deprem çadırlarına elektrkli soba dağıtıp elektrik saati takan bir ülke yönetiminden ne umut edebilirisiniz ki? Hayvan hakları deseniz ırzına geçtiler, insan hakları deseniz keza öyle...Diploması olmadığı halde kendisini ekonomist ilan eden birinden nasıl bir karar bekliyorduk ki zaten.. Neyse, bir nas ve Felak okuyayım da bu 30 Euro muhabbetinden de kurtuluveririm ansızın..

Scudo
Amazon, Temu ve benzerleri tüzel kişilik adına ithalat yapmıyor mu?
Bu yeni kanun gerçek kişiler için geçerli. Tüzel kişiler hali hazırda mevcut ithalat vergi oranlarına göre işlemlerini yapıyorlar.

Bu gidişle şirket açacağız

aliexpressden şimdi ayna aldım vergi %30 kestiler.

Amaç Çinden gelen malın ulaşımını zorlamak desem , aldığımız kullandığımız her şey bir şekilde Çinden geliyor zaten. Malı geçtim yediğimiz içtiğimiz her şey yurt dışından geliyor zaten. Ülkede buğday, ayçiçeği, pirinç, patates soğan yetişmiyor sanki. Önce bunun önlemi alınması gerekirken yine ve yeniden halkın cebine göz diktiler. Yani anlayacağınız ölüyü diriyi ....tiler gözü bize diktiler.
Yediğimiz içtiğimiz gıdaların yurt dışından geliyor olması aslında her zaman kötü değildir. Çünkü yerli üretimden daha ucuza getirip satabildiğin için yurt dışından geliyorlar. Yerli üretim girdi fiyatları bu enflasyonda maalesef yurt dışı ile rekabet edemiyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Sokak hayvanlarını ölüme götürecek yasayı, ağzınızdan salyalar saçarak savunuyordunuz. O yasayı çıkaran da, bu düzenlemeyi yapan da aynı kafa.

Sokağa çıkıp halay çekerek kutlayın şimdi....
Hayal kırıklığına uğrattın şimdi beni.Atla deveyi bile karıştıramamışsın. :ckskc:
Atla deveyi karıştırmayı sokak hayvanları yasa komisyonu başkanı akepeli eski bakandan öğrenmelisin
(link)
Sayın @Jingim yeni referansımız nasıl.Bakmayın siz @Mehmet Altuğ 'a.Benim müktedirlere güvenim tam, ellerine yüzlerine bulaştıracaklardır.

Yabancı basını taradım, ancak Çin Komünist Partisi'nin Haniye suikastini kınayan bir açıklamasına rastlamadım. Aynı şekilde ne Aliexpress, ne TEMU CEO'ları Haniye için başsağlığı mesajı yayınlamış.

Gümrükle ilgili yapılan düzenlemede en önemli etkenin bu konu olduğuna yemin edebilirim ancak ispatlayamam...

Sabah TRT Haberde gösteriyordu. Çin bazlı alışveriş sitelerinden, uygulamalarından alış veriş yapanlara ek vergi gelecek diye. İnternette bakındım herhangi bir haber göremedim ama malum kanal gösterdiyse geliyordur diye düşünüyorum. Galiba Temu ile işler biraz daha gün yüzüne çıktı
Şurada diyorken 1 gün sonrası her yerde görür olduk. Şimdi aliexpressten bir siparişim olacaktı acaba alsam mı almasam mı diye kara kara düşünüyorum sepeti boşalta boşalta en alt seviyeye (20€) düşürdüm ama hala bir muallak.
Ayın 1'inde bir arkadaşım ile birlikte bikeinn 'den sipariş geçmiştik ayın 12-14ünde gelecek diyordu umarım o zaman yetişir ve teslim süresi uzamaz. Biz duruma bisiklet olarak bakıyor olsak da işin bir çok boyutu var. Eski çalıştığım iş yeri aklıma geldi, aldığımız her şey yurt dışında geliyordu. En küçük pano lambasından sigortaya kadar.

Sıfır atmaya baya alıştık. Önce 6 sıfır attık, sonra 1500den 150'ye geçtik bence bu istikrara bozulmadan 150den de 15e düşülmeliydi yanlış yapmışlar, 30 yaparak.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Bende şimdi ne olur ne olmaz diye (zaten alacaktım)igps bcs100 aldım,bana teslim fiyatı herşey dahil 1600 TL gibi , sonuçta 30 euro aşıyor, burası TR olduğuna göre olacakları kestiremediğimden düşünmedende edemiyorum,bakalım ne olacak bende merak ediyorum ...bu arada teslim tarihi 13-18 Ağustos görünüyor, adamlar nakliye garantisi adı altında taahhüt ettikleri tarihte teslim olmazsa telafi kuponu vereceğiz diyorlar,bu arada saat 11 gibi sipariş verdim iptal etsem mi etmesem mi diye düşünmeye fırsat vermeden,adamlar yarım saat içinde kargoya vermiş bile 😀😀

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Alışverişin köküne dinamiti koydular hadi hayırlı olsun 30 euro %60 ek vergi maşallah sübhanallah yola devam.
Hemen girmiş %30 vergiyi peşin ödedim aliexpressde. Aliexpres vergiyi peşin alıyor türkiyede teslim alınca ödemiyorsun
Ab ülkeleri %30 diğerleri %60 siz hangi aliexpresden aldınız?

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Alışverişin köküne dinamiti koydular hadi hayırlı olsun 30 euro %60 ek vergi maşallah sübhanallah yola devam.

Yeni şartlar 15 gün sonra geçerli olacak, şimdi uygulayamazlar ki.

• Beğen
Tepkiler: seljuk11
yav 3 gün önce yurtdışından gözlük aldım. resmen şansa yaşıyoruz. o bari vergiye takılmasa. bakanım söz, bir daha yurtdışından bişey almak yok. bimden kanada menşeili ama made in turkey damgalı mercimek alıcam hep

Hayal kırıklığına uğrattın şimdi beni.Atla deveyi bile karıştıramamışsın. :ckskc:
Atla deveyi karıştırmayı sokak hayvanları yasa komisyonu başkanı akepeli eski bakandan öğrenmelisin
(link)
Sayın @Jingim yeni referansımız nasıl.Bakmayın siz @Mehmet Altuğ 'a.Benim müktedirlere güvenim tam, ellerine yüzlerine bulaştıracaklardır.
Ya gerçekten yıldım laf anlatmaktan size çünkü anlamıyorsunuz. Orada da katile bilmem neye tepki gösterdin mi diyordunuz bu konu altına da köpek getiriyorsunuz. Bir şey konuşurken başka konuları araya sokarak çözüm aramayı bırakın artık. Siyasileri izleye izleye siz de onlar gibi olmuşsunuz.

• İnanılmaz
Tepkiler: hamlet2006
Yeni şartlar 15 gün sonra geçerli olacak, şimdi uygulayamazlar ki.
evet sinan isimli arkadaş yanlış konuşuyor onun için dedim zaten. Ç;nden %60 olacak diyorlar o çıkmış aliekspresden aldım yürülüğe girmiş %30 diyor :D . Yoksa 15 gün sonra başlayacak.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
evet sinan isimli arkadaş yanlış konuşuyor onun için dedim zaten. Ç;nden %60 olacak diyorlar o çıkmış aliekspresden aldım yürülüğe girmiş %30 diyor :D . Yoksa 15 gün sonra başlayacak.

O eski verginin %30, yenisinin %60 olduğunu anlamamış sanırım, %30'u yeni oran sanmış. Ya da Aliexpress'in AB'den gönderdiğini düşünmüş.

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
asiacycles.com bu siteyi bileniniz varmı arkadaşlar..Bu site güvenilir mi? Daha önce alışveriş yapan oldu mu?....

Pardon ya 60 vergi almış yanlış yazmışım şimdi baktım

son siparişimi de verdim. Bundan sonra ne olur göreceğiz.

Geri