StanicEnemy
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 6.283
- Başlangıç
- 2021—22
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Şuanki durumun zaten tamamen yasaktan başka bir farkı yok.Bir gün gelir yurtdışından alışveriş tamamen yasak da denilir, yurtdışına çıkmak da yasak denilir. Şimdiye kadar aldıklarınızın vergisini tekrar verin de denilir, kim ne yapabilir ki kral ne derse o olur.
Ben denedim şimdi vergiyi yüzde 30 olarak hesaplıyor hala, güncelleme olmamış. Zaten daha yürürlüğe girmeden %60 olması mantıklı değil.Pardon ya 60 vergi almış yanlış yazmışım şimdi baktım
Bu işlerin son noktası (link). Onu da bekliyorum ben, çıkması yakındır...Bir gün gelir yurtdışından alışveriş tamamen yasak da denilir, yurtdışına çıkmak da yasak denilir. Şimdiye kadar aldıklarınızın vergisini tekrar verin de denilir, kim ne yapabilir ki kral ne derse o olur.
Beni bunun için mi seveceksiniz?😫@Cemal Ç.
Canım kardeşim.Ben senin gıymetini bilemedim.Seneye gelirken bana bisiklet getircen mi?Parasını veririm.
100 euroluk ürün sana hiç gelmeyecekBu vergi olayının nasıl hesaplandığını bilen var mı? 100 Euroluk bir sipariş bize tahminen kaça patlayacak?
"Bu arada, yurtdışı ürün alımı artık bitti diye düşünenlere bir şeyi izah etmek istiyorum. Yıllardır damat mektupla ürün alımı diye absürt vergiler aldığında dahi bu iş bitmedi"Arkadaşlar, 21 Ağustos'a kadar ne alacaksanız alın demeyeceğim. Çünkü alsanız ve 20'sinde size ulaşması gerekecek ürünü, siz alamayasınız diye, özellikle geç teslim edilsin ve vergi yönetmeliğinin uygulama tarihine denk gelsin diye bekletecekler. Sırf üstündekilere yaranmak için bu talimatı verecek adamlar çıkacak. Gümrükten 3 günde çıkacak ürün, 1 haftada zor çıkacaktır, özellikle 21 Ağustos'ta. Sonra yığılma bitince işlemler normal seyrine devam eder. Boşuna kendinizi ha geldi ha gelecek diye üzmeyin.
Bu arada, yurtdışı ürün alımı artık bitti diye düşünenlere bir şeyi izah etmek istiyorum. Yıllardır damat mektupla ürün alımı diye absürt vergiler aldığında dahi bu iş bitmedi. Şu an gümrüğe sunma bedeli adı altında kesilen haraç gibi yeni vergiler gelirse şaşırmam. Bugüne kadar Türkiye'de satış yapan her firma yurtdışı fiyatıyla ve vergi iadesiyle aldığı ürünü burada misliyle fazla fiyata satmaya çalıştığı için bu iş bitmez. Çünkü özellikle elektronik ürünlerde, 10 bine mal olan ürünü burada 20 bine satmaya çalışanlar olduğu için, vergili fiyatıyla 2-3 bin daha ucuza gelecekse niye Türkiye'de satandan alayım?
30€ sınırını aşsın aşamasın fark etmeksizin; Türkiye'nin yönetim anlayışı, ekonomik dengeler üzerine kurulu olmadığı için her türlü yurtdışından alım tercih sebebi olmaya devam edecek. Siz sanıyor musunuz ki, ürünü ithal eden veya getiren, size aradaki vergiyi yansıtmadan kâr marjını düşürüp satacak?
Covidden daha tehlikeli bir zaman geçiriyoruz.Amaç Çinden gelen malın ulaşımını zorlamak desem , aldığımız kullandığımız her şey bir şekilde Çinden geliyor zaten. Malı geçtim yediğimiz içtiğimiz her şey yurt dışından geliyor zaten. Ülkede buğday, ayçiçeği, pirinç, patates soğan yetişmiyor sanki. Önce bunun önlemi alınması gerekirken yine ve yeniden halkın cebine göz diktiler. Yani anlayacağınız ölüyü diriyi ....tiler gözü bize diktiler.
Seni seveceğimi nereden çıkardın ki?Beni bunun için mi seveceksiniz?😫
Bence de yola çıkmalıyız.
Pazar günü topluca çine gidiyoruz!
Soru eki ayrı yazılır.Sen hata yaparmısın hiç.
Ayrılıkçı gerilla mısınız arkadaş?Her şeyi ayrı yazıyorsunuz. Dahi anlamındaki de ekini ayrı yazalım yeter.Neyimize yetmiyor. @SpartiatSoru eki ayrı yazılır.
Ayrılıkçı gerilla mısınız arkadaş?Her şeyi ayrı yazıyorsunuz.
Yeni cümleye başlamadan önce boşluk konur.Dahi anlamındaki de ekini ayrı yazalım yeter.Neyimize yetmiyor.