Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

Öyle değil mi bisikletlerde de güzel indirimler var, koşu, yüzme ürünleri de var, daha çok eşya almayıp döndüğüm için pişman oldum. Siz fırsatı kaçırmayın.
Sadece Scott'ta da değilmiş, çok teşekkürler ilaç gibi geldi bu :)

(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
Aliexpressten 6 Ağustosta verdiğim sipariş 9 Ağustosta yurda giriş yaptı,hafta sonuna denk geldiği için ürün gümrük muayene vs resmi tatil sonrası tamamlandı,az evvel ptt tarafından gönderiniz teslim alındı diye sms geldi...son gümrük mevzuatlarından dolayı biraz tereddüt ediyordum ama beklediğimden hızlı geldi...

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve MakRo
Aliexpressten 6 Ağustosta verdiğim sipariş 9 Ağustosta yurda giriş yaptı,hafta sonuna denk geldiği için ürün gümrük muayene vs resmi tatil sonrası tamamlandı, az evvel ptt tarafından gönderiniz teslim alındı diye sms geldi...son gümrük mevzuatlarından dolayı biraz tereddüt ediyordum ama beklediğimden hızlı geldi...
Aliexpress bu konuda cidden hızlı çalışmaya başladı. 1 Ağustosta bikeinn'den arkadaşım ile birlikte ortak alacaklarımızı aldık. 1 tane ürün stoklarında var gözükmesine rağmen bir türlü teslim noktasına gelmedi. Mail attığımda "ürünün stokta görünüp ellerinde olmadığı için teslimatının beklendiği söylendi" sonrasında gümrük durumu güncellemesi ile ürünü iptal ettim ve iptal ettiğim gün kalan ürünler kargoya verildi. Ama hala bekliyoruz hiç bir ilerleme yok. 18inde teslim olacağı söyleniyor daha önceki siparişimde de 12sinde teslim diyordu. 12sinde gümrüğe geldi eve gelesiye kadar 5 gün daha bekledim. Gümrükte sıkıntı olmasın tek derdim o. Zaten son alışverişimiz oldu onda da sorun çıkmasın artık.

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Screenshot_20240813_155847_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
Ali baba 30 euro altındaki ürünleri de adrese göndermiyor şu andan itibaren. Niye yahu ne alalım anlamadim ki?

Yazmadan önce Foruma göz attım belki daha önce sorulmuştur diye net bir bilgi bulamadım.
Diyelim ki Uçak ile yurt dışına Almanya'ya uçtum. Oradan bisiklet aldım. Pedal çevirerek İtalya yaptım. Oradan feribot ile Yunanistan üzerinden Çeşme limanına tekrar giriş yaptım. Bu durumda Gümrük'te sorun çıkar mı? Yurt dışına çıkarken bisiklet yok nerden çıktı bu derler mi gümrükte.

Yazmadan önce Foruma göz attım belki daha önce sorulmuştur diye net bir bilgi bulamadım.
Diyelim ki Uçak ile yurt dışına Almanya'ya uçtum. Oradan bisiklet aldım. Pedal çevirerek İtalya yaptım. Oradan feribot ile Yunanistan üzerinden Çeşme limanına tekrar giriş yaptım. Bu durumda Gümrük'te sorun çıkar mı? Yurt dışına çıkarken bisiklet yok nerden çıktı bu derler mi gümrükte.
Hayır çıkmaz, herhalukerde yolcunun beraberinde 1 bisiklet getirme hakkı var. İster uçakla gel, ister üstüne binerek gel..

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve TCselly
iç lastiklerimin gümrük muayenesi yapılmış, o arada birde fotokromik gözlük siparişi verdim. sonra bu defterim bizi düşünen bir devlet yetkilisinin iyileştirme yapana kadar kapalı kapacağını düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Hayır çıkmaz, herhalukerde yolcunun beraberinde 1 bisiklet getirme hakkı var. İster uçakla gel, ister üstüne binerek gel..
Böyle bilgileri özel mesajla verin ya, ben artık böyle kıyıda köşede kalmış elimizden alınmayı bekleyen ne gibi haklarımız var diye araştıran bi ekip olduğunu düşünüyorum :)

Peki vergi isterler mi böyle eski süsü versek 2.el aldık diye. Yada sirt çantamız yedek malzemeler aldık. Elektronik değil. Mekanik küçük parçalar mesela. Bir şey derler mi?

Aliexpressten 6 Ağustosta verdiğim sipariş 9 Ağustosta yurda giriş yaptı,hafta sonuna denk geldiği için ürün gümrük muayene vs resmi tatil sonrası tamamlandı,az evvel ptt tarafından gönderiniz teslim alındı diye sms geldi...son gümrük mevzuatlarından dolayı biraz tereddüt ediyordum ama beklediğimden hızlı geldi...
Az önce Aliexpress'ten bir ürün baktım. Yaklaşık 1400 TL olan ürünü artık sepete ekleyemiyorum bile. Ülkenize satışı yoktur, uyarısı veriyor. Amazon'da satılan ve beğendiğim Sigma Rox 4.0 bisiklet bilgisayarı bir süredir sepette duruyor. Ona baktım 2986 TL fiyatı ve 596 TL ithalat ücreti ile sanırım satın almaya izin veriyor. Ama almaya çekiniyorum. Gümrüğe gelince sorun yaşar mıyım bilemiyorum.

Az önce Aliexpress'ten bir ürün baktım. Yaklaşık 1400 TL olan ürünü artık sepete ekleyemiyorum bile. Ülkenize satışı yoktur uyarısı veriyor. Amazon'dan bisiklet bilgisayarı bir süredir sepette duruyor. Ona baktım 2986 TL fiyatı ve 596 TL ithalat ücreti ile sanırım satın almaya izin veriyor. almaya çekiniyorum. Gümrüğe gelince sorun yaşar mıyım bilemiyorum.
Yaşamazsın yaşarsanda paran iade olur.

• Beğen
Tepkiler: serdarvekedisi
Peki vergi isterler mi böyle eski süsü versek 2.el aldık diye. Yada sirt çantamız yedek malzemeler aldık. Elektronik değil. Mekanik küçük parçalar mesela. Bir şey derler mi?

Birşey süsü vermenize gerek yok, bir adet bisiklet getirme hakkınız var. İster yeni ister kullanılmış olsun.

Yedek parçaların tutarı 430€ yu geçerse ve kontrolde çevrilirseniz 430 € üstü için vergi ödersiniz. (15 yaş altı için 150€) Bir de kırmızı değil yeşil alandan geçmeye çalıştığınız için ceza uygularlar.

(link)

Verdiğim linkteki dokümanı okursanız , tüm olası sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.

Birşey süsü vermenize gerek yok, bir adet bisiklet getirme hakkınız var. İster yeni ister kullanılmış olsun.

Yedek parçaların tutarı 430€ yu geçerse ve kontrolde çevrilirseniz 430 € üstü için vergi ödersiniz. (15 yaş altı için 150€) Bir de kırmızı değil yeşil alandan geçmeye çalıştığınız için ceza uygularlar.

(link)

Verdiğim linkteki dokümanı okursanız , tüm olası sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.
Almanya'dan dönüşte, sırt çantamın içinde, 430€ üstünde fiyatlanan elektronik ürün geçirdim. Çünkü, aslında ben ticari amaçla değil kişisel hobi maksatlı ürünü yanımda taşıyor gibi geçtim (ki zaten doğruydu da). Hiç kırmızıya girmedim, yönelmedim. Kontrolde çevrilme mevzusunu biliyordum, çevirse bile, sizin çıkarken bu ürünle gittiğinizi bilmelerine imkan yok, çok ucu açık bir durum.

Mekanik küçük eşyalar, atıyorum ruble, attırıcılar vb. parçaları adet bazından 1'den fazla olmadıkça sorun olmayacaktır. Ancak, fren seti aldınız, 2'den fazla var, bu sorun olur mu, tamamen kontrolöre bağlı. Bakanlığın yönetmelikteki muafiyetlerinin uygulaması çok flu bir alan.

Uçakla gidip zeplinle dönmedikten sonra bir sorun çıkacağını zannetmiyorum :)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve TCselly
Vergisini vürgüsünü ödediğimiz, alnımızın teriyle kazandığımız parayla bişiler almak istiyoruz kırk takla atıyoruz arkadaş. En iyisi kaçakçılık yeminle

Almanya'dan dönüşte, sırt çantamın içinde, 430€ üstünde fiyatlanan elektronik ürün geçirdim. Çünkü, aslında ben ticari amaçla değil kişisel hobi maksatlı ürünü yanımda taşıyor gibi geçtim (ki zaten doğruydu da). Hiç kırmızıya girmedim, yönelmedim. Kontrolde çevrilme mevzusunu biliyordum, çevirse bile, sizin çıkarken bu ürünle gittiğinizi bilmelerine imkan yok, çok ucu açık bir durum.

Mekanik küçük eşyalar, atıyorum ruble, attırıcılar vb. parçaları adet bazından 1'den fazla olmadıkça sorun olmayacaktır. Ancak, fren seti aldınız, 2'den fazla var, bu sorun olur mu, tamamen kontrolöre bağlı. Bakanlığın yönetmelikteki muafiyetlerinin uygulaması çok flu bir alan.

Kural belli, net şekilde yazılı, uyup uymamak tamamen sizin kararınız. Yakalanmadığınız sürece herşey serbest, bu başka bir konu. Burada önemli olan sorulan soruya doğru bir şekilde cevap vermek. Yoksa hız sınırı da aşılıyor trafikte, yakalandığınızda ceza yiyorsunuz , yakalanmazsanız sorun olmuyor.

Bahsettiğiniz kişisel maksatlı eşyalar için ek-9 listesi var zaten, o malzemeler için bir değer limiti belirtilmiyor. Onun dışında kalanları 430€ luk kapsama alıyor. Gümrük memuru için ucu açık bir alan yoktur. Yazana göre cezayı da vergiyi de çakar geçer , yolcu o gireni nasıl çıkaracağını düşünür ;)

• Beğen
Tepkiler: cixece
Az önce Aliexpress'ten bir ürün baktım. Yaklaşık 1400 TL olan ürünü artık sepete ekleyemiyorum bile. Ülkenize satışı yoktur, uyarısı veriyor. Amazon'da satılan ve beğendiğim Sigma Rox 4.0 bisiklet bilgisayarı bir süredir sepette duruyor. Ona baktım 2986 TL fiyatı ve 596 TL ithalat ücreti ile sanırım satın almaya izin veriyor. Ama almaya çekiniyorum. Gümrüğe gelince sorun yaşar mıyım bilemiyorum.
Alamazsınız, ürün yola çıkar, buraya gelir, gümrükten geçemez geri döner. Amazon paranızı iade eder.

• Beğen
Bugün verseniz bile resmi tatil vs araya girecek olması nedeniyle (yeni vergilendirme tarihî esas alınsa dahi) maalesef o tarihten önce elinize geçmesi mucize, muhtemelen gümrükten dönecektir,sonrası hiç tecrübe etmediğim birşey olduğu için cevap veremiyorum..

• Beğen
Kural belli, net şekilde yazılı, uyup uymamak tamamen sizin kararınız. Yakalanmadığınız sürece herşey serbest, bu başka bir konu. Burada önemli olan sorulan soruya doğru bir şekilde cevap vermek. Yoksa hız sınırı da aşılıyor trafikte, yakalandığınızda ceza yiyorsunuz , yakalanmazsanız sorun olmuyor.

Bahsettiğiniz kişisel maksatlı eşyalar için ek-9 listesi var zaten, o malzemeler için bir değer limiti belirtilmiyor. Onun dışında kalanları 430€ luk kapsama alıyor. Gümrük memuru için ucu açık bir alan yoktur. Yazana göre cezayı da vergiyi de çakar geçer , yolcu o gireni nasıl çıkaracağını düşünür ;)
Şimdi burayı okuyan birileri çıkar, eşeğin aklına karpuz kabuğu hesabı olur, yönetmelik-talimat değiştirir. En iyisi ben susayım. :)

Artık uyarı çıkıyor ürünlerde
Bu ürün adresinize gönderilemiyor.
Başka bir ürün veya adres seçin.

yasayı uygulamaya koymuşlar.

Geri