Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

@Talip Durmuş

(link)'den alınmıştır.

ALTINCI KISIM
Özellik Gösteren Faaliyetler

BİRİNCİ BÖLÜM
Gümrük Vergilerinden Muafiyet ve İstisna

MADDE 167- Aşağıda sayılan hallerde, serbest dolaşıma sokulacak eşya gümrük vergilerinden muaftır:
1. Cumhurbaşkanının zat ve ikametgahı için gelen eşya,
2. Mütekabiliyet esasına göre ithal edilen diplomatik eşya,
(18/6/2009 tarih ve 5911 sayılı Kanun ile (3) ila (7) numaralı bentler aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.)
3.Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, kuvvet komutanlıkları, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün münhasıran asli görevleri ve Müsteşarlığın kaçakçılıkla mücadele görevi ile ilgili olarak ithal edecekleri her türlü araç, gereç, silah, teçhizat, makine, cihaz ve sistemleri ve bunların araştırma, geliştirme, eğitim, üretim, modernizasyon ve yazılımı ile yapım, bakım ve onarımlarında kullanılacak yedek parçalar, akaryakıt ve yağlar, hammadde, malzeme ile bedelsiz olarak dış kaynaklardan alınan yardım malzemesi,
4. Değeri 150 EURO’ yu geçmeyen eşya,
...
6. Gerçek kişilerce serbest dolaşıma sokulacak diğer eşyadan;
a) Değeri 430 EURO’yu geçmemek üzere yolcuların beraberindeki hediyelik eşya,

diye devam eder, tamamını gümrük müsteşarlığı'nın resmi web sitesinden veya doğrudan yukarıda verdiğim linkten indirip inceleyebilirsiniz.

(18/6/2009 tarih ve 5911 sayılı Kanun ile (3) nolu bentte yapılan değişiklikten önce 100 EURO sınırı olduğu da not alarak belirtilmiştir

Şunu da belirteyim, yukarıdaki ibare malın değerini söylemekte olup faturaya eklenen kargo bedeli buna dahil midir değil midir görebilmiş değilim. Memurun o anki ruh durumuna göre faturanın toplam hanesinde yazan ürün+kargoyuda kullanabilir, titiz birisiyse ürünün mal bedelini de kullanabilir veya görmediğim bir maddede bu belirtilmiş olabilir.

Dipnot: 150€-1500€ fiyat aralığında
-AB üyesi ülkelerden gelen mallar için %18
-Diğer ülkelerden gelen mallar için %20
gümrük vergisi uygulanmaktadır.

Scudo
@FarukDemir

Hala şoktayım!

İbrahim ustadan kask eldiven falan aldım, eve geldim onları düzlüyorum, annem kargon geldi dedi. Bende istanbuldan gelecek birşey var o sandım. Bir baktım ki karton kutu Allah Allah dedim...

Sonrası hala şoktayım :D

Evans yazıyor, bir de royal mail yazıyor. Helal olsun diyorum royal mail ile 4 iş gününde geliyorsa... Gözlüklerimize kavuştuk, seti tamamladık.

Tabi olayın en bomba kısmı ise annem aşağı inene kadar ptt elemanının kutuyu kapıya bırakıp gitmesi.

http://img196.imageshack.us/img196/5553/dsc00275iyv.jpg

@Batuhan Keleş

siparişi ne zaman vermiştiniz kaç günde geldi ? benimde royal maille gelecek evanstan 8 gün oldu:mad:

@Özgün ÇETİN

29Mart günü verdim, bugün 4Nisanda geldi. İngiltere'den Adana'ya bu sürede gelmesini açıkçası hiç beklemiyordum; öteki hafta içinde yani 2 haftalık bir süre zarfında gelir diye düşünmüştüm.

Umarım sizin paketiniz de en kısa zamanda gelir.

Dealextreme.den yaptığım takip numaralı bir alışverişte deneyemlediğimi sizinle paylaşayım. Satın aldıktan 4 gün sonra türkiye'ye gelmiş görünüyordu benim paketim; fakat evime gelmesi icin bir hafta daha geçmesi gerekti. Sizinki de TR sınırlarında bir yerlerdedir diye düşünüyorum.

Paketin geleceği adreste birilerini sürekli bulundurun, ptt paketleri bırakıp gitmeye eğilimli; aslında faturalar ve yurtdışı mektupları da kapıya sıkıştırıp gidiyorlar.. Eskidenmiş postacının kapıyı iki kere çalması.

yurtdışıdan alışveriş yapan ve hem memnun kalan hem de kalmayan biri olarak şunları söyleyebilirim.Evet kesinlikle fiyat açısından avantajı var.Mesela ebay'dan SOBIKE marka uzun kollu forma aldım 35 dolar+7 dolar kargo.Yaklasık 10 gunde elime ulastı.Ancak www.dealextreme.com sitesinden 1 adet kayak gozlugu(5 dolar) ve 1 adet bisiklet gozlugu(6 dolar) aldım ancak bu iki urun 1 ayı gecmesine ragmen elime ulaşmadı.Eğer yurtdışından alacaksınız sadece güvenilir siteler www.ebay.com gibi siteleri kullanın derim ben...

Dealextreme kesinlikle güvenilir bir site, siz kayıtlı posta ile almadıysanız ürünün kaybolması/elinize ulaşmaması gayet normal..

Bir kez kullandım ama Deal. iyi bir siteye benziyor. Dün biraz kurcaladım, 15$ altında tracking number için 1.70$ ek ödeme gerekiyor veya aynı üründen 3ve fazla alırsan hem ürün başı indirim var hem otomatikman tracking veriyor.

birkaç dolarlık birşeyse pek peşine düşmüyorum. Alın unutun, gelince mutlu olursunuz diye okumuştum bir yerde :) Takipsiz postalarımızın kaybı sanki bizim ülke sınırlarımızda oluyormuş gibi bir duygu var içimde :D Takip olmayan postalar cidden stres yaratıyor, nerede ne haldedir bilememek çok kötü.

Umarım sizin de paketiniz en kısa sürede ulaşır.

(link) sitesinden geçtiğimiz hafta Pazartesi günü sipariş verdim Cuma günü kapımdaydı. Royal mail ile göndermişler.

• Beğen
Tepkiler: FarukDemir
Türkiyede Posta işletmesinde baya bir gelişme var.
Aldığım yer gönderi için Tracking Number veriyor. Verdiği Tracking Number ile ilk olarak Royal Mail' in sitesinden, ürünün Türkiye girişi olunca PTT nin sitesinden ürünün gün gün nerede olduğunu da takip edebildim. Güzel gelişmeler bunlar.

Takipli posta göndermeleri oldukça iyi. O siteyi de yer imlerine ekleyelim, indirim yakaladıkça kullanırız artık ;)

@FarukDemir

Şok üstüne şok yaşıyorum bu aralar. Ebay'den aldığım ürün 5 gün önce kargoya verilmişti. (Hong kong'dan en ucuz devlet postası-takipli) Ve biraz önce bana ulaştı :eek: Hatta 2 gün önce Hong Kong'dan çıkış yapmış. Ve Türkiye'ye giriş yapar yapmaz yollamışlar adrese. Genelde 2 haftayı geçerdi,çok şaşırdım doğrusu :cheer:

selam herkese benim kurlar ile ilgili bir sorunum var...

mart 24 te evanstan malzeme aldım toplam 83 euro tuttu ...
mart 24 te starbike tan malzeme aldım toplam 162 euro tuttu....

kargo fiyatları herşey dahil.....şimdi toplamda 245 euro yani 534 tl yapar....
fakat gelen ekstrede 573 tl yazıyor arada baya fark var

25/03/11 WWW.EVANSCYCLES.COM WEB CRAWLEY 24/03/11
****** KAZANILAN MAXİPUAN: 0.09 TL 194.68 -

30/03/11 WWW.STARBIKE.COM HAUSACH DE 24/03/11
****** KAZANILAN MAXİPUAN: 0.18 TL 379.51 -

aradaki fark nedir arkadaşlar...ayın 24 ünde hesapladığımda da 540 tl çıkmıştı yani doğru hesapladım...

@Serbay Akar

yok baya kontrol ettim :) euro canım 40 tl girdi şimdi öğrenci ye çok :)

Dediğiniz gibi kur farkından zarar ediliyor. Yurtdışı alışverişlerde en iyisi döviz ekstresi, bu tür bankanın uyguladığı kurlardan etkilenilmiyor o zaman..

@kkazim

peki bu nasıl bir kurdur toplamda 35-40 tl gibi bir fark yapar :) bankayla görüşücem bakalım ne dicekler

bu arada döviz ekstresi nedir tam anlayamadım ?

@Taner Rona

Normalde posta ile size gelen kredi kartınızın ektresi TL, birde USD veya EURO olarak ekstre gönderebiliyor bankalar. Onu kastetmiş olabilir.

Ancak bu kur olayı biraz enteresan olmuş bu kadar fark etmemesi gerekir.
Ben alışveriş yaptığımda kredi kartında Sterlinden USD ye çeviriliyor, belirtilen USD tutarı da tahsilatın yapıldığı günkü Banka kuruna çarpılıyor. Açıkçası bu güne kadar hiç böyle bir fark yaşamadım. Bazen hiç fark çıkmıyor, bazende 2-3 TL fark oluyordu o da parite farkı vs kaynaklanabiliyor.

Bence banka ile bir görüşün derim.

• Beğen
Tepkiler: Taner Rona
Geri