@trek_turkey
260 tl lik takipsiz wiggle alışverisine 49.10 tl vergi ödedim. PTT ye gelmiş kargo, ismimle sorgulayıp buldular. Dağıtıma çıkmamıştı muhtemelen birkac gündür bekliyordu. KDV vs alınmadı vergisini ödeyip teslim aldım.
@Mustaac KDV alınmadı demişsiniz vergi alındı demişsiniz ! anlamadım ! ? 260 TL nin kdv si zaten yaklaşık 47 TL yapıyor.Demek ki kdv alınmış.Vergisini
ödemek zaten bu anlama gelmiyor mu acaba ?
Noktalama işaretleri gerekli, fakat o kadar fazla kullanildigi için 'gözüm kanadı'. Yurtdışı alışverişlerde 22 Euro üzerindeki avrupadan alınan ürünlerde %18, diğer ülkelerden alınan ürünlerde %20 Gümrük Vergisi alınmaktadır. Ancak son zamanda KDV vergisi tahsil edileceği söylemekte, alışveriş yapan arkadaşlar hem gümrük vergisi hem kdv ödeyeceklerini düşünmekteler. Yaptığım alışverişte Gümrük vergisi ve gümrüğe girme ücreti ödediğimi ancak KDV ödemedigimi anlatmaya çalıştım. Bunu da forum kullanıcısı arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla yaptım. BU KADAR VURMASAYDINIZ iyi olurdu...
@volkan ismail hocam önceki sayfaları okursanız arkadaşlar gümrük vergisine ek olarak %18 kdv alınacağını belirtmişler. Kastettiğim KDV o. Bu ikisini nasıl ayiracagimizi siz söyleyin yazalım. Gümrük kdv si ile alışveriş kdv si mi diyelim?
@ErHan72
Mesela bu mesaja istinaden yazdım o yanıtı...
Ek olarak bana göre bahsedilen KDV olayı şundan ibaret olacak gibi: Yurtdisindan alışveriş yaparken alışveriş yaptığımız siteler 22 Euro üzerine Gümrük vergisini direk tahsil edecekler. Biz siteye ödediğimiz para haricinde hiçbir bedel ödemeden ürünü teslim alacağız. Bu şekilde yapılan alışverişlerde ürün gümrüğe girmeyecek, ek maliyetler ve zaman kaybı olusmayacak. Vergiyi devlet alışveriş yaptığımız siteden tahsil edecek. Tabi bunun için önce altyapı oluşturulması gerekiyor.
Ek KDV alınacağını düşünmüyorum ben.
@Mustaac ya ne vurması abartmışsın. Noktalama felan diyorsun da gümrük kelimesini cümle içinde bir büyük bir küçük kullanmışsın ! Zaten burası Türk Dili forumu
değil ! Bence konuya odaklanmak lazım.Ben böyle biliyorum dedim dikkatini çektim o kadar.Gerek yok abartma yani.
Hocam Türkçenin düzgün kullanımından bahsetmedim. Öyle bir yazmışsınız ki ünlem işaretlerinizin fazlaligindan sanki size karşı bilgi verme sorumluluğum var, yanlış bilgi verdim ve bu yüzden suçluyum özür dilemeliyim gibi hissettim. Yani yazdığınız cümlelerden alındım. Unlemleri biraz az kullanırsanız bu şekilde bir yanlış anlaşılma oluşmaz bir dahaki sefere.
Ayrıca nezaketiniz! için de teşekkür ederim. Cep telefonu ile otomatik düzeltmeye giriyor yazdıklarım bazen öyle problemler oluyor. Ben size bazılarının abarttığı gibi noktalama ve imla kuralları için değil kullandığınız üsluptan (ünlem işareti fazlalığı) dolayı sitem etmiştim. GÖMMEKTE tereddüt etmemişsiniz...
KONUYA odaklanırsak @ErHan72 nin mesajında bahsettiği gibi %18 ek KDV gibi bir vergi alınmadi alışverişten. SADECE gümrük vergisini ödedim ürünü teslim aldım. İyi forumlar.
Bu arada biraz araştırınca %18 kdv olayını amazon un yaptığı bir açıklama ile duymusuz. Bunun sebebi de Web service hizmetleriymiş. Yapılan fiziki harcamalardan vergi alınırken, fiziki olmayan alışverişlerde bireyler devlete vergi ödemediği için alışveriş esnasında bu vergi tahsil ediliyormuş.
'Amazon’un yaptığı yeni bir bildiride, 1 Hazirantarihinden itibaren Türkiye’deki müşteriler için %18 KDV uygulanmaya başlanacağı belirtildi. (link) Amazon, Amazon Web Services üzerinden yapılan alışverişlere bu uygulamanın geleceğinden bahsediyor' Shiftdelete.net ten alıntıdır.
@Productor Evet benimde kontrol ettiğim sitelerde stok yoktu 25 dolara falan bulabildim en ucuz ama o da ülkemize göre ucuz olmuyor delta idi sanırım iyi fiyat garantisi veriyorum diyip 180 falan yazmış fiyata
Yurtdisi alisveris sitelerinden (bike discount, bike24, aliexpress, merlincycles) kadro almak ne kadar sagliklidir? Alip da memnun olan ya da sikinti yasayan arkadaslar tecrubelerini paylasabilirler mi acaba? Malum turkiyede kadro bulmak cok zor ya da bana denk gelmedi ama bu sitelerde baya bi kadro cesidi mevcut.