Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

@hydrocon Mevzuat soruyorsanız elimde şu an yol Ancak internette bu konuda çıkan yazılar var. Örneğin (link)

Yalnız sistemin nasıl yapıldığı/yapılacağı anladığım kadarıyla hâlâ daha belirsiz. Alışveriş sırasında karttan mı çekilecek yoksa site beyan edecek, bu beyan üzerinden mi alınacak yada Türkiye'de büro açıp vergi mükellefi mi olacaklar?

@Ned Stark Aynen dediğiniz gibi; ürün gümrüğe gelince mi yoksa öncesi mi alınacak kdv belli değil. Büyük ihtimal alışveriş sırasında tahsil edilecek %18 Kdv olarak. Ürün gümrüğe gelince de %18-20 gümrük vergisi +gümrüğe sunu ücreti (5TL civarında) alınacak

Şöyle bie yazı daha buldum bir inceleyin (link)

Scudo
@ErHan72 Allahtan revamı bu ya bu insanlara sen sabır ver Allahım insanın sinirleriyle oynuyorlar

bu hafta sigg marka çelik termos(1 lt) aldım.trde bulamadığım için yurt dışından gelirken getirdim.21 euro fiyatı var.burda ise değil termos özelliği bildiğiniz matarası bile daha pahalı.ne diyeyim bilemedim.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@hydrocon Niyetleri o zaten.Diğer ülkelerde böyle saçma uygulama olduğunu zannetmiyorum. Kdv sadece yurtiçinde satılan ürün için uygulanır. Şimdi birileri çıkıp "ülke ekonomisini korumak için.." diye söze başlar. Yok kardeşim; mesele memleketi korumak değil; "Türkiye'nin dış borcu 458 Milyar Dolar". (link) Satılacak hiçbir şey kalmadı. Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu maddi değeri de olan tüm varlıklar haraç mezat satıldı,satılıyor.En son vatandaşlık satmaya kalktılar. Ondan önce de yurtdışı paraları kayıtsız ülkeye getirin dediler. Artık toz pembe bakmay son versln birileri...

@hydrocon Ek vergi bazı dış ticaret yapan firmalara yansıdığı konusunda bilgim var fakat bu şekilde bizim gibi ürün getirenlerin son durumu daha netleşemedi sanki net bir örnek duymadım kimseden 1.5 hafta önce wiggledan sipariş vermiştim geldiğinde artık gerçek bir örnek görücez. Şu an gelmezse bile yakın zamanda ek kdv gelir malesef.

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
1 hazirandan Sonra 2 adet ürünüm geldi ve teslim aldım. ekstra kdv vermedim. Ama ürünler 22 euro altı ürünlerdi.

Bu KDV her alışverişe mi yoksa 22 euro üstü vergiye tabi ürünlere mi gelecek acaba ?

Sadece KDV ve gümrük vergisi yetmez, özellikle bisiklet ürünlerine ÖTV de isteriz. Sonuçta bu keyif işi, özel tüketim.

KDV'nin KDV'si ÖTV'nin ÖTV'si. :ckskc:
Bende şu sıralar bike24'ten jant seti almayi planlıyordum, acaba gümrük bedeli + kdv öder miyiz?
Deli sorular..

Bu üründen alan var mı daha önce? Kargosu, vergisi vs. toplam ne kadara patlıyor? Çok şirin gözüküyor, turuncusunu almamak için kendimi zor tutuyorum :D

(link)

Kargo ücreti çok pahalı

Haziran ayı içerisinde yurt dışından bisiklet de dahil olmak üzere 4 ayrı paketim geldi, hiç birinde de ekstra vergi ya da kdv filan alınmadı. Sadece ürün fiyatının %18'i gümrük vergisi olarak kesildi.

Türkiyede İstediğim Stilde Kadro bulamadığım İçin yurt Dışından Aliexpresten kadro sipariş etmeyi Düşünüyorum,Sorucak Olduğum Şeyler İse Cube markanın kadrosu sizce nasıldır,fiyat olarak değermi Ürün Sorun Yaşarmı Gümrükte,Vergisini Ödemeye Razıyım 80-120 TL arası gibi vergisi oluyor,Eğer Vergisini Verdikten Sonra Postaneden Sorunsuz Şekilde Ürünü Alabilirmiyim,Değerli Cevaplarınız İçin Şimdiden Teşekkür Ederim

Ürün:(link)

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
Yakın zamanda 22 Euro üzeri alışveriş yapanlar kdv hakkında bilgi verebilir mi ?

Geri