Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

Merhabalar,
Bike 24’dan kargo dahil 102 euro’luk alışveriş yaptım 253 TL gümrük ödedim. PTT’nin sayfasında ne kadar gümrük bedeli çıktığını görebilmek de iyi olmuş. Eskiden böyle bir şey yoktu.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Scudo
Sonunda kargo Samsun merkez posta kargo işl.ve dağıtıma kadar geldi.
Dün gelmiş bugün kargo hareketi yok.Halen ödeyeceğim vergi vs hiç bir şey yazmıyor.
Sanırım yarın yazarlar. Hayırlısı ne diyelim.

Merhabalar,
Bike 24’dan kargo dahil 102 euro’luk alışveriş yaptım 253 TL gümrük ödedim. PTT’nin sayfasında ne kadar gümrük bedeli çıktığını görebilmek de iyi olmuş. Eskiden böyle bir şey yoktu.
Ptt yeni arayüze geçmeden de eski sisteminde ne kadar gümrük vergisi ödeyeceğimiz gözüküyordu. Kalem kalem alt alta yazıyorlardı.

Ptt yeni arayüze geçmeden de eski sisteminde ne kadar gümrük vergisi ödeyeceğimiz gözüküyordu. Kalem kalem alt alta yazıyorlardı.
Eski dediğim çok eski aslında :) 2016 öncesi diyebilirim. Ankara için söylüyorum Gümrük bedeli çıktığı zaman PTT başmüdürlüğüne gidip ücreti orada ödeyip alıyorduk.

• Beğen
Tepkiler: gunerokn
Eve gelen birazdan gideceğim durumu öğreneceğim.
Belgelerimi hazırladım.Hayırlısı artık.
WhatsApp Image 2022-06-01 at 12.26.10.jpeg
Bu belge ile ptt yegittim beni gümrüğe gödnerdiler.Gümrük ile görüştüm beyan doldur dediler.Müşavir firma elemanı
var zaten gümrükte dolanıyor.Konuştum akşam fiyatlandırmaya bakacak.Bisikelt parçası gerçekten sadece bisikelt için kullanılıyorsa
sıkıntı olmaz dedi.Gerekli evrakları gödner bana dedi.Gerkli evraklar ikametgah , sicil kaydı , fatura bu kadar yeterli dedi.
Akşam hesaplayacak çok çıkarsa iade edeceğiz.

Son düzenleme:
731511 900019 zincir brüt kg gözetim 5$+antidamping ton 1200$+18kdv +10gv

401150000000 Lastik brüt kg3$gözetim+kg 0,73$ antidamping+18kdv+10gv

8714.99.50.00.00 dişli kg de 2,2 antidamping+18kdv +4,7 gv

Bana gelen çalışma.Zincir , lastik ve ruble kilogram hesabına göre hesaplanacakmış.
Gümrük müşaviri arkadaş söyledi. Cuma günü gidip ürünleri görelim abi dedi.
Şifre alacakmışız beyannameyi verecekmişiz. Pazarteside nihayi kararı veririz birlikte dedi.İade olursa dedi
bir ücret çıkmaz sadece Almanya kargo bedeli ne ödediysen o olur dedi.
Şimdilik bu bilgiler ışığında karanlıkta bekliyoruz.
Saygılar...

731511 900019 zincir brüt kg gözetim 5$+antidamping ton 1200$+18kdv +10gv

401150000000
Lastik brüt kg3$gözetim+kg 0,73$ antidamping+18kdv+10gv

8714.99.50.00.00 dişli kg de 2,2 antidamping+18kdv +4,7 gv

Bana gelen çalışma.Zincir , lastik ve ruble kilogram hesabına göre hesaplanacakmış.
Gümrük müşaviri arkadaş söyledi. Cuma günü gidip ürünleri görelim abi dedi.
Şifre alacakmışız beyannameyi verecekmişiz. Pazarteside nihayi kararı veririz birlikte dedi.İade olursa dedi
bir ücret çıkmaz sadece Almanya kargo bedeli ne ödediysen o olur dedi.
Şimdilik bu bilgiler ışığında karanlıkta bekliyoruz.
Saygılar...

Bu iki ürünün gümrük vergi oranlarına %10 mu yazmışlar yoksa ben mi hatalı yorumluyorum?

Çünkü tarife cetvelini kontrol ettiğimde 7315 ile başlayan Gtip için vergi oranı %2,7 , 4011 ile başlayan Gtip için ise %4 vergi gözüküyor.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Bu iki ürünün gümrük vergi oranlarına %10 mu yazmışlar yoksa ben mi hatalı yorumluyorum?

Çünkü tarife cetvelini kontrol ettiğimde 7315 ile başlayan Gtip için vergi oranı %2,7 , 4011 ile başlayan Gtip için ise %4 vergi gözüküyor.
Evet 10 yazmışlar.Bunu Cuma günü gümrük müşavirine ileteyim ben.
Sanayici olanlar için indirim uygulanıyormuş. O yüzden 2.7 imiş .Bize yüzde 10 muş.

Son düzenleme:
Evet 10 yazmışlar.Bunu Cuma günü gümrük müşavirine ileteyim ben.
Sanayici olanlar için indirim uygulanıyormuş. O yüzden 2.7 imiş .Bize yüzde 10 muş.
Güzel tarifeymiş :)
Teşekkürler bilgi için.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
arkadaşlar selam, aliexpress'ten (link) şunu aldığımda ptt 110 lira gümrük vergisi iteledi. Ancak (link) bunu aldığımda ptt şubesine teslim edilmesini istedim. kargoyu da Aras kargo getirdi ve gümrük ücreti vs de almadı. sebebini bilen var mı acaba ? satıcı hayrına ödemiş olamaz dimi :hhhhhh::hhhhhh:

arkadaşlar selam, aliexpress'ten (link) şunu aldığımda ptt 110 lira gümrük vergisi iteledi. Ancak (link) bunu aldığımda ptt şubesine teslim edilmesini istedim. kargoyu da Aras kargo getirdi ve gümrük ücreti vs de almadı. sebebini bilen var mı acaba ? satıcı hayrına ödemiş olamaz dimi :hhhhhh::hhhhhh:
Ali de ödemede vergi dahil ödenmiyor muydu? Ben öyle hatırlıyorum.
Ekstra vergi aldığı gözlükte de belki %20 den %30 a vergi artışı farkı vardır. Ama emin de değilim. O fark 110 tl etmez.

... satıcı hayrına ödemiş olamaz dimi :hhhhhh::hhhhhh:

Ali de ödemede vergi dahil ödenmiyor muydu? Ben öyle hatırlıyorum.
...

Ali'de vergiyi peşin ödeme de var, kapıda ödeme de. Peşin ödenirse Aras Kargo teslim ediyor, kapıda ödenirse PTT. Nerede ödeneceği sepette belli oluyor, peşinse vergi ödemesini ayrı bir kalem olarak gösteriyor. Özellikle süper fırsat (Super Deal) ürünlerinde, yani sepete atılamayıp doğrudan tek başına satın alınan ürünlerde çoğu zaman vergi dahil oluyor. Vergi peşin ödendiyse mutlaka sipariş detaylarında yazar:
unknown.png

Ya da İngilizce kullanıyorsanız:
unknown.png

Evet bugünkü macera şu şekilde oldu ; Gümrüğe gittik.Müşavir firmadan genç bir arkadaş ile başvuru dilekçesini verdik.Şifre aldık.PTT ye gittik gelen ürünleri açtık baktık ağırlıklarını üzerinde yazan değerlere göre yazdık.1 kg ın atında hepsi.Sonra tekrar gümrüğe gittik.Şifre ile sisteme girdik.Ağırlığına göre 2.2 dolar gümrük vergisi çıktı. Arkadaş iş uzun abi sen git ben bu hesapları yapayım sana masrafı yollayayım.Sende uygunsa onay verirsin dedi.En ucuz taşıma şekillerinden biri olan karayolunu seçti ekranda düşük çıksın diye .Ayrıntısını bilmiyorum.Ama şu bir gerçek vatandaş boku yemiş afedersiniz.Yurt dışından ürünü 150 euro altında alacaksınız yada biri gidip gelirken getirecek bir şekilde sokacak.Ülkeyi bitirmişler.Gümrükte zaten sizi takan yok.Yemin ederim müşavir genç arkadaşta olmasa sıçtık.Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın başımızdakileri.Saygılar....

Evet bugünkü macera şu şekilde oldu ; Gümrüğe gittik.Müşavir firmadan genç bir arkadaş ile başvuru dilekçesini verdik.Şifre aldık.PTT ye gittik gelen ürünleri açtık baktık ağırlıklarını üzerinde yazan değerlere göre yazdık.1 kg ın atında hepsi.Sonra tekrar gümrüğe gittik.Şifre ile sisteme girdik.Ağırlığına göre 2.2 dolar gümrük vergisi çıktı. Arkadaş iş uzun abi sen git ben bu hesapları yapayım sana masrafı yollayayım.Sende uygunsa onay verirsin dedi.En ucuz taşıma şekillerinden biri olan karayolunu seçti ekranda düşük çıksın diye .Ayrıntısını bilmiyorum.Ama şu bir gerçek vatandaş boku yemiş afedersiniz.Yurt dışından ürünü 150 euro altında alacaksınız yada biri gidip gelirken getirecek bir şekilde sokacak.Ülkeyi bitirmişler.Gümrükte zaten sizi takan yok.Yemin ederim müşavir genç arkadaşta olmasa sıçtık.Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın başımızdakileri.Saygılar....
inş ürünlerini teslim alabilirsin. ben iade etmek zorunda kalmıştım. maliyeti ne çıkacak merak ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
inş ürünlerini teslim alabilirsin. ben iade etmek zorunda kalmıştım. maliyeti ne çıkacak merak ediyorum.
İnşallah alabilirim. Mantıklı bir şey çıkarsa alacağım. Yoksa iade edeceğim gözlerim yaşlı.

Yeni gümrük kanunu hakkında bir noktayı doğru mu anlamışım yanlış mı anlamışım teyit etmek istiyorum.
1. Kişi bir ay içinde en fazla 5 sipariş mi verebiliyor? Yoksa farklı siparişlerdeki ürünlerin adetlerinin toplamı mı bir ayda en fazla 5 olmalı?
2. Bir ay içinde en fazla 150€ sipariş verebiliyoruz. Bir ay içinde farklı siparişler olursa hepsinin toplamı mı 150€'yu aşamaz, yoksa mesela 3 tane ayrı ayrı 100 €'luk sipariş verebilir miyim (bir ay içinde farklı tarihlerde)?

Bunlarla ilgili bilgiler geçmiş sayfalarda geçti büyük ihtimalle ben de okudum ama şimdi geri dönüp bulamadım. Kusura bakmayın lütfen.

• Beğen
Tepkiler: ufuq81
Yeni gümrük kanunu hakkında bir noktayı doğru mu anlamışım yanlış mı anlamışım teyit etmek istiyorum.
1. Kişi bir ay içinde en fazla 5 sipariş mi verebiliyor? Yoksa farklı siparişlerdeki ürünlerin adetlerinin toplamı mı bir ayda en fazla 5 olmalı?
2. Bir ay içinde en fazla 150€ sipariş verebiliyoruz. Bir ay içinde farklı siparişler olursa hepsinin toplamı mı 150€'yu aşamaz, yoksa mesela 3 tane ayrı ayrı 100 €'luk sipariş verebilir miyim (bir ay içinde farklı tarihlerde)?

Bunlarla ilgili bilgiler geçmiş sayfalarda geçti büyük ihtimalle ben de okudum ama şimdi geri dönüp bulamadım. Kusura bakmayın lütfen.
1) Eğer sipariş tutarınız 150 Eur altındaysa aynı ay içinde aynı şahısın 5 adet sipariş sınırı var.
Yani aynı ay içindeki farklı tarihlerde 5 farklı 150 Eur altındaki sipariş.
2) Eğer sipariş tutarınız 150 Eur - 1500 Eur arasında ise aynı ay içinde 5 adet sipariş sınırı bulunmuyor.

Wiggle, Garmin 530'u kaldırmış. Sepette 3600 tl bedava kargo ile geliyordu. Bir gümrük ödeyecektim. Maaşın yattığı gün yapılır mı bu.

• İnanılmaz
Tepkiler: RoninRider
Wiggle, Garmin 530'u kaldırmış. Sepette 3600 tl bedava kargo ile geliyordu. Bir gümrük ödeyecektim. Maaşın yattığı gün yapılır mı bu.
16 temmuzda kısmetse Türkiye'ye geleceğim. Ozamana kadar almazsan özelden yaz gelirken getireyim yanımda. Geçen sene forumdan 5 arkadaşa 530 ve 1030 plus getirmiştim yanımda. 😃

Geri