Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

Merhabalar,

Aliexpress’ten 273tl ilk ücretsiz kargo ve vergi dahil olan alışverişime 201tl PTT tarafından ödeme çıktı.

177.48tl Günrük vergisi
22tl Gümrüğe sunma ücreti
2.2tl damga vergisi.

Ben bu işten birşey anlamadım..
Daha önce başına böyle bir olay gelen veya bilgisi olan varmı. Çok alışverişim oldu ama böyle birşey görmedim..

Teslim almazsam iade olurmu, ücretimi geri alabilirmiyim?

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight
Scudo
Merhabalar,

Aliexpress’ten 273tl ilk ücretsiz kargo ve vergi dahil olan alışverişime 201tl PTT tarafından ödeme çıktı.

177.48tl Günrük vergisi
22tl Gümrüğe sunma ücreti
2.2tl damga vergisi.

Ben bu işten birşey anlamadım..
Daha önce başına böyle bir olay gelen veya bilgisi olan varmı. Çok alışverişim oldu ama böyle birşey görmedim..

Teslim almazsam iade olurmu, ücretimi geri alabilirmiyim?

Önce göndericiyle, olumsuz yanıt alırsanız AliExpress ile iletişime geçin, verginin alındığına dair ekran görüntüsünü de gönderin.
1684933517021.png

Ürüne aşırı düşük fiyat yazıldıysa düzeltme yapıyor olabilirler ya da ürün aslında özel vergiye tabi ürün olabilir. Bu tür bir sıkıntı olmadığından da emin olun. Ürün bedeline göre vergi çok fazla olunca bu tarz bir sorun olabilirmiş gibi hissettiriyor.

(link) den 15 Mayısta aldığım ürün 22 Mayısta Gümrükte şuan.Bekliyoruz.
Abi sen baya şanslısın ben ne zaman tradeinn den sipariş versem bir ay geçmeden gelmiyor. Sipariş verdikten sonra sırf 2-3 hafta sipariş verdiğim ürünün stoğa girmesini bekliyorum.

Arkadaslar merhaba. Yurtdisindan bi urun siparis vermistim. Gumruge takildi ve geri iade oldu. Nisan 3 te iade ettim. Nisan 5 te pim e gitti. Bu gun 24 mayis ve kargom hala gitmedi. Son guncellemesi 29 nisan. Urun yurtidisina sevk edildi diyor. Dhl de de ayni sekilde gozukuyor. Fakat ptt yurtdisina gitti diyor dhl teslim almadik daha diyor. Yaklasik 50 gundur ulasamiyorum. Ptt dhl ye dhl deutsche post a atıyor topu ve maillere aldigim sirket dahil otomatik cevap disinda cevap gelmiyor onda da standart bakicaz arastiricaz sabredin tarzi seyler.. Bununla ilgili ne yapabilir nereye bas vurabilirim?

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight
Arkadaslar merhaba. Yurtdisindan bi urun siparis vermistim. Gumruge takildi ve geri iade oldu. Nisan 3 te iade ettim. Nisan 5 te pim e gitti. Bu gun 24 mayis ve kargom hala gitmedi. Son guncellemesi 29 nisan. Urun yurtidisina sevk edildi diyor. Dhl de de ayni sekilde gozukuyor. Fakat ptt yurtdisina gitti diyor dhl teslim almadik daha diyor. Yaklasik 50 gundur ulasamiyorum. Ptt dhl ye dhl deutsche post a atıyor topu ve maillere aldigim sirket dahil otomatik cevap disinda cevap gelmiyor onda da standart bakicaz arastiricaz sabredin tarzi seyler.. Bununla ilgili ne yapabilir nereye bas vurabilirim?

ne aldınız, kaç euro tuttu, kaç adetti? bilgi verirseniz biz de aynı hatayı tekrarlamayız.

Yurtdışı sitelerden masaj tabancası sipariş eden oldu mu acaba daha önce? Gümrükte medikal malzeme muamelesi görme ve takılma ihtimali var mı? Alltricks de Hypervolt var 150 euro limitinin altına sipariş verilebiliyor ama gümrükten endişeliyim.

Yurtdışı sitelerden masaj tabancası sipariş eden oldu mu acaba daha önce? Gümrükte medikal malzeme muamelesi görme ve takılma ihtimali var mı? Alltricks de Hypervolt var 150 euro limitinin altına sipariş verilebiliyor ama gümrükten endişeliyim.
Problem olma ihtimali var. Risk almaya değmez diye düşünüyorum.

Sorun olmaz.

• Beğen
Tepkiler: gunerokn
Siparişi verdim bakalım ne olacak görelim 2 hafta içinde :)

• Beğen
Tepkiler: Linwelin
Selamlar; Hollanda'dan Koga Worldtraveller-S tur bisikleti almak istiyorum. Koga'nın kendi sitesinden TÜrkiye'ye gönderim yapılıyor. Ürün yaklaşık 4000€ civarı tutuyor. Tahminim bunun yarısı kadarda gümrük + KDV Vs. masrafları olacaktır. Tabii Hollanda'da yaşayan bir tanıdık vasıtasıylala da yapılabilir. Ama bizde böyle bir tanıdık yok!!! . Nasıl bir yol izlesek ki!!!??

tahminin yanlis maalesef. direk gumruge takilir ve cok buyuk miktarda ek masraflar cikar, hic bu maceraya girme derim

Selamlar; Hollanda'dan Koga Worldtraveller-S tur bisikleti almak istiyorum. Koga'nın kendi sitesinden TÜrkiye'ye gönderim yapılıyor. Ürün yaklaşık 4000€ civarı tutuyor. Tahminim bunun yarısı kadarda gümrük + KDV Vs. masrafları olacaktır. Tabii Hollanda'da yaşayan bir tanıdık vasıtasıylala da yapılabilir. Ama bizde böyle bir tanıdık yok!!! . Nasıl bir yol izlesek ki!!!??
Üründe batarya olduğundan dolayı kargoya alınması zor,alınsa da bedelini ödeseniz bile gümrükten alamayabilirsiniz çünkü batarya taşınması yasaklı ürünler listesinde.
Ek olarak sınır 150euro gümrük müşaviri ile mal çekmeniz gerekmekte.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Üründe batarya olduğundan dolayı kargoya alınması zor,alınsa da bedelini ödeseniz bile gümrükten alamayabilirsiniz çünkü batarya taşınması yasaklı ürünler listesinde.
Ek olarak sınır 150euro gümrük müşaviri ile mal çekmeniz gerekmekte.

Bahsedilen üründe batarya bulunmuyor.

Batarya olsaydı yolcu uçağına almazlardı ama bu kargolanamaz anlamına gelmiyor. Batarya taşımak yasak değil, belirli kurallara tabi, aynı şekilde ithalatında da belirli kuralları var, detaylarını GTIP e göre istenen ek belgeler ve vergi tutarlarını araştırmak gerekir. Bireysel olarak uğraşması zor olur.

(link)

Kota var diyenler haklıymış.. :)
5 ürün geldi, 1 ürün yoldaydı, bu da 7. siparişe gelen uyarı.. :

2023-07-26 10.45.25 www.amazon.com.tr 59cbeccc4162.jpg

Bahsedilen üründe batarya bulunmuyor.

Batarya olsaydı yolcu uçağına almazlardı ama bu kargolanamaz anlamına gelmiyor. Batarya taşımak yasak değil, belirli kurallara tabi, aynı şekilde ithalatında da belirli kuralları var, detaylarını GTIP e göre istenen ek belgeler ve vergi tutarlarını araştırmak gerekir. Bireysel olarak uğraşması zor olur.

(link)
Ben kargolansa dahi gümrükten geçmiyor diye biliyorum.
Ürünle farklı model çıkmış olabilir benim baktığım sitede sanıyorum bosch marka batarya kullanıyordu.
Kota var diyenler haklıymış.. :)
5 ürün geldi, 1 ürün yoldaydı, bu da 7. siparişe gelen uyarı.. :

307496 dosyayı görüntüle
Evet aylık beş adet ayrı paket.

Hepsinde var, ama birazda sansiniza kalmis

Arkadaşlar Merhaba , bike 24 'ten aşağıdaki alışverişi yaptım. 149.5€ ürünler tuttu , kargo 30€ . Gümrük 150 € sınırı kargo ücretini kapsamıyor diye biliyorum .
Gümrükte sıkıntı yaşar mıyım?

1692526756619.png

• Beğen
Tepkiler: Jawerbone
  • Beğen
Tepkiler: Erenalpp
Geri