Spartiat
🌲🌳🚴🚴🚴🌳🌲
- Tepki
- 13.274
- İsim
- H. Barış NEVRES
- Başlangıç
- 1986—87
- Bisiklet
- Diğer
Aliexpress'den ürün aldım. Yurtiçi kargo mesaj attı adres bilgilerinizi güncelleyin diye. Bir de sms sonunda link var. Tıkladığımda ptt-corp.com diye adrese atıp adresimi güncellememi istedi sonunda ise 19 tl kargo ücreti istiyor kart numarası istiyor. Böyle bir süreç var mıdır ?
Yok, SAKIN, dolandırıcılık o. Bütün medya bağırıyor, Yurtiçi kargo da mesaj gönderip duruyor, "biz hiçbir zaman SMS ile güncelleme istemeyiz" diye.
@Vintage.
AliExpress alış verişinde şöyle bir uyarı var:
"Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı kararına istinaden gümrük mevzuatında hızlı kargolar için bir alıcı aynı ay içerisinde en fazla 5 adet ürün siparişi alabilir, aynı ay içerisinde 5 adetten fazla gelen siparişlerin gümrükleme işlemleri başarısız olur."
Ben de aksiyon kamera pili konusunda şansımı deneyeceğim.
AliExpress'in o metninde hata var. 5 ürün değil, 5 paket. Her pakette birden çok ürün olabilir. Tabii ayda 5 paket AliExpress ile sınırlı değil, tüm platformlardan toplam 5 paket. Örneğin Amazon'dan 2 yurtdışı paketi geldiyse AliExpress için 3 paket hakkı kalıyor.
Sepete 13 parça ürün ekledim, toplam tutar ise kargo hariç 4280 ₺ kargo ile beraber 5135 ₺ yapıyor. Çoğu tek ürün, sadece iç ve dış lastik aldım birer çift ( 2 ad. İç - 2 ad. dış ) farklı farklı birden çok ürün almam sorun olur mu ki ? 🤔
Birden çok ürün olması sıkıntı değil, yeter ki bireysel alışveriş izlenimi versin.
Kargo hariç tutar sınıra çok yakın, kur çevrimiyle ilgili bir hata olmazsa ve evrakta kargo hariç tutar belirtildiyse sorun olmaması lazım, olsa da hesapladıklarında ürün tutarı 150 €'yu geçmediği sürece düzeltilme şansı olur.
Son düzenleme: