Samet M.
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 4.107
- İsim
- Samet
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Sıkıntı yaşacağını tahmin ediyorum, mevzuat dışı hareket edeceklerini sanmıyorumMerhaba ,
Sipariş tutarı 146€ tutuyor fakat ödeme yöntemi dolar olarak en son 155 $'a çeviriyor sıkıntı yaşar mıyım acaba gümrükte ?
Hi bike dan aldığım %100 marka 113 euroluk ürünün her şey dahil vergisi 114 TL çıkmış.Bir tuhaflık var 600 küsür olması gerekirken
artık neye göre hesap yapıyorlar bilemiyorum.Teşekkürler PTT 😁
Bu olmaz mı?Merhaba. Aşağıdaki linkteki ürünü almak istiyorum fakat satan sitelerde yurtdışı gönderimi yapan bir yer bulamadım. İngiltere dışına satış yok.
(link)
Oradaki bir arkadaşıma aldırıp kendime kargolatsam? Çok mu tutar ücreti? 170 gr ağırlıkta seti. Veya yerelde satan denk geldi mi size?
Hibike , Bike24 , Bike Discount , Bike Compenant , r2-Bike , Bikeinn , Sportpursuit bunları gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.Saygılar...Bu siteyi ilk defa duydum. Burada yurt dışı alışverişi yapabileceğimiz sitelerin güncel listesi olsa iyi olur aslında.
Bu biraz daha düz. Bana uzun ve açılı gerekiyor alu olarak. Ama teşekkür ederim.Bu olmaz mı?
(link)
Ergon GP5 L olarak bir aratın, fiyat biraz yüksek gelebilir belki ama incelemekte fayda varBu biraz daha düz. Bana uzun ve açılı gerekiyor alu olarak. Ama teşekkür ederim.
Merhaba. Aşağıdaki linkteki ürünü almak istiyorum fakat satan sitelerde yurtdışı gönderimi yapan bir yer bulamadım. İngiltere dışına satış yok.
(link)
Oradaki bir arkadaşıma aldırıp kendime kargolatsam? Çok mu tutar ücreti? 170 gr ağırlıkta seti. Veya yerelde satan denk geldi mi size?
Bu da ilginçmiş ben direkt alüminyum boruya gidon bandı sararım diyordum ama bunun dokusu direkt yumuşak herhalde. Ikisi açılı gidonda ortada birleşir gibi olursa olur aslında.Ergon GP5 L olarak bir aratın, fiyat biraz yüksek gelebilir belki ama incelemekte fayda var
Abi son link aslında aradığım ürün ama biliyorsun beni biraz ağır biriyim. Bu alete de tüm yük binecek. Çin olunca direkt içimde bir şüphe oluyor.Bu olmaz mı?
(link)
313512 dosyayı görüntüle
Ya da bu kurtarmaz mı?
(link)
313511 dosyayı görüntüle
(link)
...Abi son link aslında aradığım ürün ama biliyorsun beni biraz ağır biriyim. Bu alete de tüm yük binecek. Çin olunca direkt içimde bir şüphe oluyor.
Bisiklet veya bisiklet kutusu ile alakalı gümrük konusunda endişeniz olmasın, 4-5 ay önce Almanya dan sorunsuz bir şekilde bisikletim geldi.Tabii yolcu yanında o kadar büyük kutu dönüşte gümrüğe filan takılır mı orasını hiç bilmiyorum.
Semih Bey in de söylediği gibi uçak biletinizi alırken bunu belirtmeniz ve gerekli ödemeyi yapmanız yeterli. Ben bileti aldıktan sonra pegasus müşteri hizmetlerini arayarak durumu anlatıp bisiklet taşıma ücreti için ödememi yapmıştım. Bileti aldıktan sonra da sanırım bagaj durumu müsait olduğu sürece yapılabiliyor.Yolcunun yanında bir adet bisiklet getirme hakkı olduğu için gümrük sıkıntısı olmaz. Taşıma işine gelince, uçuş yapacağınız havayolu şirketine bilet alırken dönüşte yanınızda bisiklet olacağını belirtmelisiniz. Bazen sınırlı sayıda özel bagaj yerleri olduğundan, bildirim yapmazsanız dönüş yaparken bagajınızı almama gibi bir tavır sergileyebilirler.
Bir sorun yaşamazsınız kişisel kullanım için getirecekseniz. Vergi iadesi alırsınız ama bahsettiğiniz ürünleri alacağınız yer ile önceden görüşürüp vergi iadesi politikaları nasılmış öğrenin. Bazı firmalar aracı firma ile çalışıyor, dolayısıyla alacağınız iade ücretinden aracı firma komisyon kesiyor. Bazı firmalar ise aracı firma olmadan gümrükte onaylatacağınız faturayı direk kendilerine posta/e-mail yoluyla göndermenizde iade işlemini yapıyor.Merhaba. Genellikle bisiklet getirmek ile sorular sorulmuş.. mesela almanya seyahat dönüşü birkaç elektronik cihaz (powermetre-garmin 1040-vs) jant tarzı ürünler alsam bunları getirirken sorun yaşarmiyim? Veya vergi iadesi alabilirmiyiz?
Vergi iadesi alabilirsiniz. Garmin 1040 da fiyattan bağımsız sorun yaşamazsınız. Ek 9 muafiyet listesinde bir adet GPS cihazı diye belirtilir. Powermetre 430€ üzerindeyse ( tespit edildilirse 430 u aşan kısmı için vergi + beyan etmediğinizden ve yeşil hattan geçtiğinizden ceza oluşur. Şimdi şunu bunu geçirdim birşey olmadı diyenler olacaktır ki ben de çok eşya getirdim. Çevrilip kontrol edildiği de, doğrudan geçtiğimde oldu. Hız limitlerine uymadığımız zaman da oluyor, hepsinde sorun yaşamıyoruz. Bunun gibi bir durum bu. Yönetmelikte yazan uygulama budur. (15 yaş altı için 430 limiti 150€ ya düşer.Merhaba. Genellikle bisiklet getirmek ile sorular sorulmuş.. mesela almanya seyahat dönüşü birkaç elektronik cihaz (powermetre-garmin 1040-vs) jant tarzı ürünler alsam bunları getirirken sorun yaşarmiyim? Veya vergi iadesi alabilirmiyiz?
Bir sorun yaşamazsınız kişisel kullanım için getirecekseniz. Vergi iadesi alırsınız ama bahsettiğiniz ürünleri alacağınız yer ile önceden görüşürüp vergi iadesi politikaları nasılmış öğrenin. Bazı firmalar aracı firma ile çalışıyor, dolayısıyla alacağınız iade ücretinden aracı firma komisyon kesiyor. Bazı firmalar ise aracı firma olmadan gümrükte onaylatacağınız faturayı direk kendilerine posta/e-mail yoluyla göndermenizde iade işlemini yapıyor.
@Semih Cavdar ve @gurkan bilgiler için teşekkür ederim..ek9 muafiyet listesine bakayım, ceramikspeed-favero assimo powermetre getirmeyi düşünüyorum da😇 toplamda 900-1000€ civarı olur. Yada hiç vergi iadesi felan uğraşmayıp bavulun içinde getireceğim😇 dönüş araç ile yapabilme durumu var🫣
sprey formunda, basınçla sıkışmış bi kutudaysa transfer edilmeyebilir. serbest sıvıysa sorun olmaz, bir ara kutu kutu nikwax getirtmiştim.Merhabalar yurt dışı alışverişinde tubless sıvısı gümrükte sıkıntı çıkarırmı ? Bilen varsa cevaplarsa çok sevinirim
Çıkartmaz.Çıkartırsa da ne işe yaradığını fotosu ile gümrüğe gönderin açıklama yapın ne işe yaradığını yani serbest bırakıyorlar.Başıma bu tarz bir olay gelmişti.Merhabalar yurt dışı alışverişinde tubless sıvısı gümrükte sıkıntı çıkarırmı ? Bilen varsa cevaplarsa çok sevinirim