Bikeinn sitesinden sipariş vereceğim, emin olamadığım birkaç şey var. Kargo dahil 5092 lira yani 150 euroyu geçmiyor. Gümrükle ilgili herhangi bir işlem yapmadan ürünü teslim alabilecek miyim?
319899 dosyayı görüntüle
Tekstil ürünleri alıyorum o yüzden sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ürünler gümrükten geçtikten sonra herhangi bir işlem yapmam gerekiyor mu peki yoksa direkt adrese mi gelecekKargo hariç 150 Euro'yu geçmemesi yeterli, kargo ne olursa olsun. Yeter ki evrağın üstünde kargo hariç tutarı belirtsinler.
"Ürünü teslim alabilecek miyim" kısmı sadece bu tutara bağlı değil tabii. Türkiye'ye giremeyen ürünler (batarya, sağlık ürünleri, kimyasallar) ya da "bireysel ihtiyaç"tan fazla sayıda alınan ürünler v.b. takılır. Bireysel ihtiyaç sınırı işlemi yapanın keyfine bağlı bir konu. Aynı modelden 6 lamba geçiyor, aynı modelden 8 kapı kolu geçemiyor mesela.
Bir de aynı ay içinde 5 gönderiden sonrası takılır (5 ürün değil, içindeki ürün sayısından bağımsız 5 paket).
Tekstil ürünleri alıyorum o yüzden sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ürünler gümrükten geçtikten sonra herhangi bir işlem yapmam gerekiyor mu peki yoksa direkt adrese mi gelecek
Barış abinin söylediklerine ek olarak geçtiğimiz hafta 2 dış lastik, 2 iç lastik, 2 tane termal matara aldım sıkıntısı olmadan vergisini ödeyerek teslim aldım. Buradan değil ama daha önce bisiklet kadrosunu da İngiltere'den alırken kargo ile 152$ ediyordu. Kargo hariç fiyat yazılı olduğu için herhangi bir sıkıntı olmadı.Bikeinn sitesinden sipariş vereceğim, emin olamadığım birkaç şey var. Kargo dahil 5092 lira yani 150 euroyu geçmiyor. Gümrükle ilgili herhangi bir işlem yapmadan ürünü teslim alabilecek miyim?
319899 dosyayı görüntüle
Mükemmel! Türkiye yüzyılı devam ediyor. Yüzyılın lideriyle tam gaz şahlanmaya devam.Yurtdışı alışverişlerde 150 Euro'lık üst sınır 30 Euro'ya düşürülmüş sanırım. Uygulanacak vergiler de neredeyse 2 misline kadar arttırılmış.
Eğer yanlış anlamadıysam, bu karar yurtdışı alışverişi fiilen bitirmiş oluyor.
320143 dosyayı görüntüle
Sitede biraz gezince zaten aşağıdaki iletişim linklerinin hiçbirisi çalışmıyor. About-us kısmını Instreet'in sitesinden çalmışlar ki spor ayakkabıdan bahsediyorlarMerhaba,
Yurtdışı sitelerinde ve Reddit'te bu marka ile oldukça karşılaşıyorum. Türkiye'de de satış yapıyorlar (link) fakat anladığım kadarıyla ürünler yurtdışından geliyor ve burada bir mağaza veya depoları yok. Daha önce bu markadan ürün alan var mı yada bu siteden alışveriş yapan var mı?
21 Ağustosta yürürlüğe girecek, aldınız aldınızYurtdışı alışverişlerde 150 Euro'lık üst sınır 30 Euro'ya düşürülmüş sanırım. Uygulanacak vergiler de neredeyse 2 misline kadar arttırılmış.
320143 dosyayı görüntüle
Yaşamak haram bize...Yurtdışı alışverişlerde 150 Euro'lık üst sınır 30 Euro'ya düşürülmüş sanırım. Uygulanacak vergiler de neredeyse 2 misline kadar arttırılmış.
320143 dosyayı görüntüle
Ya gümrüğe yetişmezse 21 Ağustos a o zaman ne olacak acaba. Zamlı tarife çalışır eğer zamlı tarife çalışırsa gümrüğe oyalayın talimatı gelebilir.21 Ağustosta yürürlüğe girecek, aldınız aldınız
Bende aynı şeyi düşünüyorum abi. Şimdiden sipariş vereyim dedim lakin yetişmezse feci patlar.Ya gümrüğe yetişmezse 21 Ağustos a o zaman ne olacak acaba. Zamlı tarife çalışır eğer zamlı tarife çalışırsa gümrüğe oyalayın talimatı gelebilir.
normalde , siparis verdigin tarih gecerlidir ve kanun geriye donuk islemez , kisaca , bugun tarihle vermis oldugun urun 22/08 de dahi gelse , olayin ifasi , yeni kanunun yururluge girmesinden once basladigi icin , eski kanundaki limit ve vergilere tabidirYa gümrüğe yetişmezse 21 Ağustos a o zaman ne olacak acaba. Zamlı tarife çalışır eğer zamlı tarife çalışırsa gümrüğe oyalayın talimatı gelebilirsoyle
Dış lastik siparişi vermiştim, keşke forma falan da alsaymışım. Bir de 21 Ağustosa yetişecek mi korkusu var tabi...21 Ağustosta yürürlüğe girecek, aldınız aldınız