Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Aliexpress üzerinden akort sehpasında kullanmak için komparatör saati aldım. İki adet saat 391,56 tl tuttu. Vergisi algısı derken 933 liraya geldi kargo ile beraber. Şuan ürün yolda. Bu saatin ucuna jantı çizmemek için takılan rulmanlardan da aldım. O da yaklaşık her şey dahil 652,04 lira tuttu. Ve tahmin ettiğim gibi iki ayrı sipariş olmasına rağmen aynı anda yola çıktılar. 30 euro yaklaşık 1121 lira şuanda. Şuan iki ürünün de kargosuz vergisiz toplamı 30 euroyu geçmiyor. O şekilde ayarladım. Fakat yine de sorayım. Aynı mağazadan iki ayrı siparişi aynı anda gönderseler? Gümrük bunu tek bir paket olarak sayar mı? Faturalara bakar mı?
Gönderi numaraları farklı mı?

Scudo
Bilgi için teşekkürler. Globalblue ile yaptığınız işlemlerde 3-5 ay ekstrenizi kontrol etmeyi ihmal etmeyin, çeşitli sebeplerle yatırdığı vergi iadesini kartınızdan geri çekebiliyor. Arkadaşımın başına geldi, şikayetvar sayfasında birçok şikayet var bu konuda. Bu durumda iletişime geçip, itiraz etmeniz gerekiyor.

Direkt Applestore ya da örneğin Amazon'dan yaptığınız alışverişlerde vergi iadesinin tamamını (aracı komisyonu olmadan) geri alabiliyorsunuz. Amazon ve Apple fiziki evrağın taranmış halini de e-posta yoluyla kabul ediyordu bir değişiklik olmadıysa. Bu alternatifleri de değerlendirebilirsiniz.
Evet Berlinde öyle almıştım ama dediğim gibi burada apple store yok maalesef, nacak applestorea gittiğinizde değil apple.comdan alırsanız aracı komisyonu ödemiyorsunuz, mağazalar da Blue globalle çalışıyor.

Temu'da ödeme bilgilerini girmeden önce sayfada gözüken tutar vergi hariç tutar mı acaba? Ona göre üye olacağım da.

1729004337194.png

(link)

Temu'da ödeme bilgilerini girmeden önce sayfada gözüken tutar vergi hariç tutar mı acaba? Ona göre üye olacağım da.

322309 dosyayı görüntüle

(link)
Hariç. Kredi kartı seçimine gelince gösteriyor toplamı.
Temu'nun fiyatları Ali Express'ten daha iyi ama müşteri memnuniyeti özellikle para iadeleri ve teslimat süreleri konusunda zayıf.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
bende kışlık ürün bakınıyordum sepete ekledim falan derken sayfa ilerlemeyince bu başlığı gördüm. :) yurt dışı için avantajlı bir site mevcut mu şu an için?
Ben en son bikeinn üzerinden almıştım hatta siparişimi beklerken 30€ sınırı gelmişti. Siteyi bulsanız bile 30€ ya neler alınabilir bir de işin o tarafına bakmak lazım. İlla yurt dışı durumu varsa yurt dışından gelecek birisi ile getirtme durumu var o da işte nasıl olur bilmiyorum en azından benim tarafta gelen giden yok.
(link)

• Beğen
Tepkiler: safex
Merhaba. Bike24 üzerinden kendi hesabım üzerinden kendi kredi kartımla sipariş versem, alıcı ismi ve teslimat adresi olarak da Avusturya'daki bir arkadaşımı yazsam? Gümrük için ona sıkıntı olur mu? Veya Bike24 bu ayrımı yapabilir mi? Sıkıntı olmazsa bu şekilde yapacağım. Olur derseniz onun adına kestireceğim faturayı. Kendisi buraya gelirken getirecek.

Merhaba. Bike24 üzerinden kendi hesabım üzerinden kendi kredi kartımla sipariş versem, alıcı ismi ve teslimat adresi olarak da Avusturya'daki bir arkadaşımı yazsam? Gümrük için ona sıkıntı olur mu? Veya Bike24 bu ayrımı yapabilir mi? Sıkıntı olmazsa bu şekilde yapacağım. Olur derseniz onun adına kestireceğim faturayı. Kendisi buraya gelirken getirecek.
Yapılabilecek en güzel yol, ben de böyle malzeme alıyorum

• Beğen
Yapılabilecek en güzel yol, ben de böyle malzeme alıyorum
İrfan hocam bike24 üzerinden de bu yöntem çalışıyor değil mi? Bir karışıklık olup ürünü yanlışlıkla bana gönderirler diye korkuyorum 😅

İrfan hocam bike24 üzerinden de bu yöntem çalışıyor değil mi? Bir karışıklık olup ürünü yanlışlıkla bana gönderirler diye korkuyorum 😅
Teslimat adresini ve alacak kişinin adını doğru yazdığınız sürece hiçbir sorun olmaz. Faturadaki ilgili kişi olarak sizin adınız ve Türkiyedeki adresiniz de kalabilir. Sadece şu sıralar vergi iadeleri konusunda sorunlular, ama o da sizin planladığınız alışveriş için bir sorun teşkil etmiyor.

• Beğen
Teslimat adresini ve alacak kişinin adını doğru yazdığınız sürece hiçbir sorun olmaz. Faturadaki ilgili kişi olarak sizin adınız ve Türkiyedeki adresiniz de kalabilir. Sadece şu sıralar vergi iadeleri konusunda sorunlular, ama o da sizin planladığınız alışveriş için bir sorun teşkil etmiyor.
Ürünler Almanya-Avusturya arasında gümrüğe takılırsa gümrükten çekmek için sipariş sahibi olarak ben mi işlem yapmalıyım? Yoksa arkadaşım da shipping adreste geçtiği için yapabilir mi?

Bir de diyelim ki ürünler sıkıntısız gitti arkadaşa ulaştı. Valiz ile getirirken Türkiye'de kontrole takılırsa fatura istenir mi? İstenirse faturada arkadaşın ismi olmadığı için problem olur mu?

Bunlar kafama takılan sorular. 😀

Adresi nere yazarsanız oraya gider, sıkıntı olmaz. Avrupa Birliği içinde bu tip sıkıntılar hiç yaşamadım (gümrük vs.).

Valizde sıkıntı olmaz, her ihtimale karşı ambalajını söküp atsın arkadaşınız. Üründen kastınız çok büyük paketli şeyler değilse ve aynı üründen çok sayıda değilse hiç sorun olmaz

• Beğen
Ben de yapıyorum bir sorun olmuyor.
Teşekkür ederim.
Teşekkür ederim.
Adresi nere yazarsanız oraya gider, sıkıntı olmaz. Avrupa Birliği içinde bu tip sıkıntılar hiç yaşamadım (gümrük vs.).

Valizde sıkıntı olmaz, her ihtimale karşı ambalajını söküp atsın arkadaşınız. Üründen kastınız çok büyük paketli şeyler değilse ve aynı üründen çok sayıda değilse hiç sorun olmaz
Teşekkür ederim. Ön ve arka göbek, tel başları ve tel olacak. Tel başları 100 adet ve teller de bir o kadar. Umarım sıkıntı olmaz. Olursa da olan tellere ve tel başlarına olur herhalde. Göbekler sıkıntısız geçer diye tahmin ediyorum.
Ne olur ne olmaz diye göbekler ve end capleri sipariş ettim sadece. Tel ve tel başlarını ayrı sipariş geçeceğim. Verdik bakalım siparişi hayırlısı 😅

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: lrfan
Ürünler Almanya-Avusturya arasında gümrüğe takılırsa gümrükten çekmek için sipariş sahibi olarak ben mi işlem yapmalıyım? Yoksa arkadaşım da shipping adreste geçtiği için yapabilir mi?

Bir de diyelim ki ürünler sıkıntısız gitti arkadaşa ulaştı. Valiz ile getirirken Türkiye'de kontrole takılırsa fatura istenir mi? İstenirse faturada arkadaşın ismi olmadığı için problem olur mu?

Bunlar kafama takılan sorular. 😀
O iki ülke Avrupa Birliği içerisinde herhangi bir gümrük vergisi, takılma vs olmaz. Boşuna parça parça verip ek kargo ödüyorsunuz.

Türkiye'ye girişte kontrolde faturayı sorarlarsa, faturayı gösterebilir, birşey olmaz. Hiç göstermeyip, hediye geldiğini de söyleyebilir, sorulursa açıp internetten fiyat gösterir.

* En kötü ihtimalle , ürünlerin tutarı 430€ yu geçiyorsa, geçen kısmı için vergi isteyebilirler ki hiç sanmıyorum. Hiç kimse telle başla uğraşmaz gümrükte, ilgi alanları bunlar değil :)

O iki ülke Avrupa Birliği içerisinde herhangi bir gümrük vergisi, takılma vs olmaz. Boşuna parça parça verip ek kargo ödüyorsunuz.

Türkiye'ye girişte kontrolde faturayı sorarlarsa, faturayı gösterebilir, birşey olmaz. Hiç göstermeyip, hediye geldiğini de söyleyebilir, sorulursa açıp internetten fiyat gösterir.

* En kötü ihtimalle , ürünlerin tutarı 430€ yu geçiyorsa, geçen kısmı için vergi isteyebilirler ki hiç sanmıyorum. Hiç kimse telle başla uğraşmaz gümrükte, ilgi alanları bunlar değil :)
Avrupaya ikinci ürün gönderişim 😀 Millet olarak gümrükle nasıl baskılandıysak yabancılarda da benzer olur diye hissettim. Neyse tecrübe ettikçe öğreniyoruz. Teşekkür ederim cevabınız için.

Ben Hollanda'daki arkadaşımdan rica ettim, siparişi de o verdi. Ben de TL olarak onun hesabına yatırdım. Bike24 üzerinden lastikleri teslim aldı bana gönderdi. Bugün ya da yarın bende olur.

• Beğen
Ben Hollanda'daki arkadaşımdan rica ettim, siparişi de o verdi. Ben de TL olarak onun hesabına yatırdım. Bike24 üzerinden lastikleri teslim aldı bana gönderdi. Bugün ya da yarın bende olur.
Hollanda üzerinden size mi yolladı Türkiye'ye? 30 euro sınırı var, çıkacak vergileri öder gümrükten çekerim derseniz sorun yok. Firma değil, kişi dahi yollasa sınıra takılıyor, ben geçen sene 150 euro sınırı varken kendi kişisel eşyalarımı yolladım adamlar paketin içindeki herşeyin faturasını istedi. Bende paketi geri yollayın dedim. Sonra yazın gelirken yanımda getirdim.

Umarım sorunsuz elinize ulaşır lastikleriniz.

Hollanda üzerinden size mi yolladı Türkiye'ye? 30 euro sınırı var, çıkacak vergileri öder gümrükten çekerim derseniz sorun yok. Firma değil, kişi dahi yollasa sınıra takılıyor, ben geçen sene 150 euro sınırı varken kendi kişisel eşyalarımı yolladım adamlar paketin içindeki herşeyin faturasını istedi. Bende paketi geri yollayın dedim. Sonra yazın gelirken yanımda getirdim.

Umarım sorunsuz elinize ulaşır lastikleriniz.
Hollanda'dan bir tanıdıkla bana yolladı. Yolcu beraberi olarak.

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
Geri