Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Merhaba, bir konuda önerilerinize ihtiyacım var.

Önümüzdeki hafta Stuttgart'ta olacağım. Bike24'ten bir sipariş vermek istiyorum. Teslimat olarak kalacağım adresi seçsem büyük ihtimalle adreste beni bulamayacaklar. Daha garantili bir teslimat olsun diye DHL packstation hizmetini kullanmak istedim. Yakındaki bir DHL otomatına bırakacaklar ve ben de cihazdan teslim alacağım. Onun için de DHL e kayıt oldum şu ana kadar bir sorun yok gibi. Ancak otomattan teslim alabilmem için sadece Almanya Apple Store'da geçerli olan DHL uygulamasını kullanmam gerektiği yazıyor. Ben telefondan o uygulamayı indiremiyorum. Ülke değiştirip denedim yine olmadı, Alman bankalarından alınmış bir kredi kartı olmadığı şeklinde uyarı veriyor.
Asıl sorum şu:
1. Sizce gönderiyi adresime yönlendireyim evde olmasam da getirip ne olacağını bilemeden risk mi alayım? (Kurye getirip beni ararsa Almanca'm zayıf şuraya bırak ben alırım gibi bir diyalog kurabileceğimden emin değilim, İngilizce biliyorsa sorun olmaz anlaşırız. Belki de Türkçe biliyordur :) )
2. Packstation'a göndereyim, uygulama olmaksızın teslim alamazsam müşteri hizmetlerinden destek mi talep edeyim?

Ek bilgi: Bike24'e mail yazdım, packstation değil de postfiliale seçeneği kullanabilir miyim diye, cevap bekliyorum. Eğer postfiliale seçeneğini kabul ederlerse, yakınlarda DHL şubesi görevi yapan bir mağazaya bırakmaları yine işime gelir.

Böyle bir deneyim yaşamış olan veya Almanya'da yaşayan üyeler bir fikir verebilirse çok memnun olurum.

Scudo

Önümüzdeki hafta Stuttgart'ta olacağım. Bike24'ten bir sipariş vermek istiyorum. Teslimat olarak kalacağım adresi seçsem büyük ihtimalle adreste beni bulamayacaklar. Daha garantili bir teslimat olsun diye DHL packstation hizmetini kullanmak istedim. Yakındaki bir DHL otomatına bırakacaklar ve ben de cihazdan teslim alacağım. Onun için de DHL e kayıt oldum şu ana kadar bir sorun yok gibi. Ancak otomattan teslim alabilmem için sadece Almanya Apple Store'da geçerli olan DHL uygulamasını kullanmam gerektiği yazıyor. Ben telefondan o uygulamayı indiremiyorum. Ülke değiştirip denedim yine olmadı, Alman bankalarından alınmış bir kredi kartı olmadığı şeklinde uyarı veriyor.
Asıl sorum şu:
1. Sizce gönderiyi adresime yönlendireyim evde olmasam da getirip ne olacağını bilemeden risk mi alayım? (Kurye getirip beni ararsa Almanca'm zayıf şuraya bırak ben alırım gibi bir diyalog kurabileceğimden emin değilim, İngilizce biliyorsa sorun olmaz anlaşırız. Belki de Türkçe biliyordur :) )
2. Packstation'a göndereyim, uygulama olmaksızın teslim alamazsam müşteri hizmetlerinden destek mi talep edeyim?

Ek bilgi: Bike24'e mail yazdım, packstation değil de postfiliale seçeneği kullanabilir miyim diye, cevap bekliyorum. Eğer postfiliale seçeneğini kabul ederlerse, yakınlarda DHL şubesi görevi yapan bir mağazaya bırakmaları yine işime gelir.

Böyle bir deneyim yaşamış olan veya Almanya'da yaşayan üyeler bir fikir verebilirse çok memnun olurum.
Ben sana bu konuda yardımcı olabilirim. Artı ben Stuttgartda yaşıyorum. Bana özelden ulaşırsan sana telefon numaramı veririm detaylı konuşuruz.

@Murat Cömez Hocam Merhaba,
Bir soru sormak istiyorum. Hem web sitesinden fiyatlarını görebileceğim hem de fiziki olarak dükkana gidip alış-veriş yapabileceğim bir marka var mıdır Stuttgart da. İlgiline bilgine şimdiden teşekkürler.

Asıl sorum şu:

genelde kapinin onune birakiyorlar, ama en son siparisimde birakmadilar ve en yakin subeye geri gonderdiler, bende oradan gittim teslim aldim, hicbir sorun olmadi benim deneyimimde

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Amerika'dan amerika içerisine en uygun bisiklet alma sitesi hangisidir acaba? Amazon biraz zayıf marka konusunda ya da ben bulamadım muhteşem Amazon arama sistemi içerisinde :S

Bu şartlar altında gidip alıyorum ben de.
IMG_2013.jpeg

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Gözünüz aydın, alışveriş limiti kargo dahil 30 euroya indirilmiş

Temu da kargo ücretsiz.

Yok böyle ölmeyiz, füze atın.

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
artık glocalzone uzerınden tanıstıgım birine getirtiyorum ben.ayda 1 kere almanya gıdıp gelıyor 20-30 euro gibi getirme ücreti alıyor
sanırım bu yola başvuracağız

Kargo dahil 30€ kararı, resmî gazetenin yayın tarihinden 30 gün sonra yürürlüğe girecek. Yani 27 Kasım’dan sonra 1 ay içinde ürün geçti, geçti. 4 gün önce bikeinn’den ürün aldım. Kargolandı. 30 günden önce gelir diye tahmin ediyorum. Genelde 9-14 gün arası geldi ürünler. 31€ yüzünden sinir harbi yaşamak istemiyorum. Ülkeden nefret etme noktasını geçeli çok oldu ama iyice düşman edecekler. Gerçi kendi halkını zaten düşman gören başka yönetim örneği var mı ki…

• Beğen
Tepkiler: Jingim ve MakRo
07.10.2009 limit = 1.500 euro
01.05.2022 limit = 150 euro
07.08.2024 limit = 30 euro
27.12.2024 limit = kargo ücreti dahil 30 euro..

Artık mekanımızda biz bizeyiz...

07.10.2009 limit = 1.500 euro
01.05.2022 limit = 150 euro
07.08.2024 limit = 30 euro
27.12.2024 limit = kargo ücreti dahil 30 euro..

Artık mekanımızda biz bizeyiz...
Türkiye'ye kargo ücreti çoğu ülkede genelde 30 euro olduğu için gümrük limitini 0 euro olarak güncelleyebilirler bence.

yurtdışından alışveriş yapılamasın diye her türlü önlemi alıyorlar. aliexpress Türkiye’deki vergi politikasından dolayı kargo ücretlerini yüksek, ürün ucretini düşük gösteriyordu. İnternet üzerinden yurt dışı alışverişi tamamen bitirdiler

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
Geri