Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Scudo
Hocam tekrar merhaba. Ben sensörleri almak istiyorum. Cycplus markası bsc100s ile uyumlu olur mu acaba? Fiyat olarak en uygun o görünüyor hem hız hem kadans sensörü. Mesaj alıntılayıp cevap yazamadım alışveriş yapamadığım gibi bunu da yapamadım kusura bakmayın

Hocam tekrar merhaba. Ben sensörleri almak istiyorum. Cycplus markası bsc100s ile uyumlu olur mu acaba? Fiyat olarak en uygun o görünüyor hem hız hem kadans sensörü.
Ben Coospo BC200 bilgisayar yanına da cycplus hız/kadans sensör aldım uyumlu çalışıyor.

• Beğen
Tepkiler: Olcayozaslan
Dubai'den bisiklet ekipman alışverişi yapan var mı hiç? Ben hiç internet sitesi bulamadım UAE/Dubai'ye özel alışveriş yapabileceğim bisiklet ile alakalı. Bilenler varsa ve yazarsa sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Burak Kılınç
Dubai'den bisiklet ekipman alışverişi yapan var mı hiç? Ben hiç internet sitesi bulamadım UAE/Dubai'ye özel alışveriş yapabileceğim bisiklet ile alakalı. Bilenler varsa ve yazarsa sevinirim.
İlk karşıma çıkan aşağıdaki site oldu. Trustpilot'ta 5 üzerinden 4,3 verilmiş. Genelde yorumlar olumlu

(link)

Çağrı Terzioğlu Dubai'de Specialized mağazasında çalışıyor sanırım halen. Kendisine sosyal medya üzerinden ulaşabilirsen büyük yardımı olacaktır.

İlk karşıma çıkan aşağıdaki site oldu. Trustpilot'ta 5 üzerinden 4,3 verilmiş. Genelde yorumlar olumlu

(link)
Teşekkür ederim ama TR'ye göre hiç avantajlı bir şey bulamadım. Orada KDV'de yok sanırım doğru düzgün iade de alamıyoruz Avrupadaki gibi galiba.
Çağrı Terzioğlu Dubai'de Specialized mağazasında çalışıyor sanırım halen. Kendisine sosyal medya üzerinden ulaşabilirsen büyük yardımı olacaktır.
İnstagramdan yazdım da görmedi sanırım. Kendisinin çalıştığı yerin websitesi olsa güzel olacak. Dubaide kardeşim var o da doğrudan mağazaya gitme şansı yok. Ben siteden alışveriş yapıp ona getirtmeyi düşünüyordum.

Teşekkür ederim ama TR'ye göre hiç avantajlı bir şey bulamadım. Orada KDV'de yok sanırım doğru düzgün iade de alamıyoruz Avrupadaki gibi galiba.

İnstagramdan yazdım da görmedi sanırım. Kendisinin çalıştığı yerin websitesi olsa güzel olacak. Dubaide kardeşim var o da doğrudan mağazaya gitme şansı yok. Ben siteden alışveriş yapıp ona getirtmeyi düşünüyordum.
Uygun birşey olacağınıda pek sanmıyorum. Yerlisi zaten zengin. Giden turistte zengin.. Fiyatlar onlara göre uygundur muhtemelen ama bizim için anormal :koptum:

• Hahaha
Tepkiler: ufuq81
Uygun birşey olacağınıda pek sanmıyorum. Yerlisi zaten zengin. Giden turistte zengin.. Fiyatlar onlara göre uygundur muhtemelen ama bizim için anormal :koptum:
Elektronik baya uygun TR'ye göre. Özellikle telefon vs ama 45 bin TL imei kaydıyla TR'deki fiyatlarla aynıya getiriyorlar :D

Dron, kulaklık, aksiyon kamera vs güzel fiyatlara var. Şöyle (link) diye bi siteleri var ama market yeri her telden satıcı var. Bir de Amazon ae'de de uyguna elektronik bulunabiliyor. Jant, bib short vs uyguna satan yer bulamadım.

Dubaide vergiler düşük, bayağı uygun ürünler oluyor

Amazon Amerikadan bir ürün beğendim 130$. Sepete ekleyip ödemeyi tamamlasam gayet müsaade ediyor. 30 eur sınırını bildiğim için çağrı merkeziyle yazistim. Sorun olmaz diyor. Gerçekten amazon bütün gümrük işlemlerini 30 eur sinirina rağmen ayarlayabiliyor mu. Bilen var mi

Amazon Amerikadan bir ürün beğendim 130$. Sepete ekleyip ödemeyi tamamlasam gayet müsaade ediyor. 30 eur sınırını bildiğim için çağrı merkeziyle yazistim. Sorun olmaz diyor. Gerçekten amazon bütün gümrük işlemlerini 30 eur sinirina rağmen ayarlayabiliyor mu. Bilen var mi
siparişi verebilsen bile iptal olur

Ben Almanyadan arkadasima 1 ay önce ikinci el bir kac parca gönderdim ve paketin üzerine 25€ eski kullanilmis parcalar diye yazdim arti 37,99€ da kargo ödedim.

Paket 20gün sonra sakarya ya ulasti ama arkadasim paketi alamadi, nedeni 30€ gectigi icin ticarette girermis. Aramadigi sormadigi yer kalmadi, ve hic bir sansi olmadigini söylediler. Vergisi, kirasi, islemparas ivs. vs. 15000Tl ile 20000Tl arasi tutuyor ve bu parayi ödersen alabilirsin dediler.
Bu nasil bir kanun ya, zaten sadece kargosu 37,99€ tutuyor. (Kargonun etiketlerini paketten söküp ticaretinimi yapacak arkadas anlamadim)

Sonuc paket bana geri geliyor.

Bu bizim basimiza gelen bir olay, Amazon nasil yapiyor tabiki bilmiyorum. Belki onlarin baska bir yöntemi kanunu vardir.

Şöyle:

Satıcı kendisi sevk ediyordur, bu durumda senin kuralları bildiğin varsayılarak sevkiyat yapılır. Türkiyeye gelince ticari ürün gibi senden bir gümrük müşaviri kullanarak işlem yapman istenir. Türkiyedeki gümrük kuralı satıcıyı ilgilendirmez, o malı göndererek satışı tamamlar.

Amazon sevk ediyorsa zaten satışa izin vermez.

Yeni bir problem daha. İngiltere'den £9.60'a bir Mac bilgisayarım için Bluetooth anteni alacağım (Türkiye'de yok, satılmıyor)
Satıcı oldukça iyi biri çünkü u.arası kargo için

Royal Mail International Standard £1.85 (Kargo hareketleri izlemesiz)
Royal Mail International Tracked £7.14 (Kargo hareketleri izlemeli)

gibi 2 uygun seçenek sundu. Aynı anten Amerika'da da uygun fiyata ($14) var fakat DHL UPS gibi pahalı kargo seçenekleri var, uygun (USPS) seçeneği yok. UPS kargo $33 diyor, tamam ödeyip toplam $47'ye alayım fakat Tayyip partisinin yeni 30 avro sınırını geçtiği için çiklet büyüklüğünde bir metalden ibaret anten için Gümrük Müşaviri tutmak (!) zorunda kalmak ağırıma gidiyor. Masrafını demiyorum bakın, müşavir €50 istesin onu da veririm fakat çiklet büyüklüğünde metal anten için bunu yapmak ağırıma gidiyor.

İngiltere'den izlemeli kargo ile ürün toplam £16.74 (€19.75) e geliyor, 30 avroluk sınırın altında. Checkout'a gittiğimde

Apple Pay
PayPal
seçenekleri cıktı. PayPal Türkiye'de 10 yıldır yasak. Fakat Apple Pay de yasakmış onu şimdi öğrendim. Suudi Arabistan, Fas, gibi afrika, ortadoğu ülkelerinde Apple Pay var, Türkiye'de yok. Ödeme yapamadığım için ürünü satın alamadım.

Şimdi adama Swift ile ödeme teklif edeceğim.

• Beğen
Tepkiler: templeos
Ben Almanyadan arkadasima 1 ay önce ikinci el bir kac parca gönderdim ve paketin üzerine 25€ eski kullanilmis parcalar diye yazdim arti 37,99€ da kargo ödedim.

Paket 20gün sonra sakarya ya ulasti ama arkadasim paketi alamadi, nedeni 30€ gectigi icin ticarette girermis. Aramadigi sormadigi yer kalmadi, ve hic bir sansi olmadigini söylediler. Vergisi, kirasi, islemparas ivs. vs. 15000Tl ile 20000Tl arasi tutuyor ve bu parayi ödersen alabilirsin dediler.
Bu nasil bir kanun ya, zaten sadece kargosu 37,99€ tutuyor. (Kargonun etiketlerini paketten söküp ticaretinimi yapacak arkadas anlamadim)

Sonuc paket bana geri geliyor.

Bu bizim basimiza gelen bir olay, Amazon nasil yapiyor tabiki bilmiyorum. Belki onlarin baska bir yöntemi kanunu vardir.
Şöyle:

Satıcı kendisi sevk ediyordur, bu durumda senin kuralları bildiğin varsayılarak sevkiyat yapılır. Türkiyeye gelince ticari ürün gibi senden bir gümrük müşaviri kullanarak işlem yapman istenir. Türkiyedeki gümrük kuralı satıcıyı ilgilendirmez, o malı göndererek satışı tamamlar.

Amazon sevk ediyorsa zaten satışa izin vermez.
Amazon’dan da alışveriş yapılamıyor. Her şey yolunda gidiyor gibi görünse de siz siparişi verip beklemeye başladıktan bir süre sonra siparişiniz iptal oluyor.

Amazon’dan da alışveriş yapılamıyor. Her şey yolunda gidiyor gibi görünse de siz siparişi verip beklemeye başladıktan bir süre sonra siparişiniz iptal oluyor.
Tüm bunlar, Amazon, banka, vergi, vs bence işin bahanesi. Amaç Türk insanının y.dışından alışveriş yapmaması.

2015'te PayPal yasagından ber her bir gelişme Türk insanının y.dışından alışverişini güçleştirmekle sonuçlandı.

Bunca gelişmeyi bir arada değerlendirince, amacın bu olduğu görülebilir.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Tüm bunlar, Amazon, banka, vergi, vs bence işin bahanesi. Amaç Türk insanının y.dışından alışveriş yapmaması.

2015'te PayPal yasagından ber her bir gelişme Türk insanının y.dışından alışverişini güçleştirmekle sonuçlandı.

Bütün büyüyü bozdun ya, biz onu hiç anlamamıştık tüh :D

• Hahaha
Tepkiler: Ricochet ve Myali

Geri