@isosel kargo düşük bir meblag ise memur ayirmayabiliyor kargo ucretini. Benim basima geldi iki siparis farkli anlarda verildi tek kargo ile geldi. O zaman 30euro idi sinir. Biri 26 dolar biri 52 dolarlik iki siparisi adam birlestirdi vurdu yuzdesini al sunu ode gel dedi. Ee orada iki ayri siparis var odeme tarihleri farkli biri sinir altinda dedim. Bakti bakti ben birlestirdim dedi vezneyi gosterdi.
Aldigim sey turkiyeye gore cok uyguna geldigi icin ses etmedim odedim gectim.
@isosel 120liralik urune 60tl kargo? Bu urun turkiyede yok mu yoksa o kargoya ragmen gene uygun mu? Ya memurun o anki keyfine gorede degisiyor durum. Bende adet 15 taneydi aldigim urunde. Biraz ustelesem ticari ye sokup baska islem yapacağını soylemisti zaten. Ve dedigim gibi cok uyguna aldigim icin ses etmediydim.
@romedon paket buyuklugu, agirligi ve adet. Bunlar arasinda bir iliski icindw memurun yapisi
@furkanbr
Kargo ücreti daha fazla tutar ve vergiden muaf olamazsınız, nihayetinde gelen paketin içeriği kontrol ediliyor. 22 euro üstünde ise vergisini ödersiniz.
@romedon
Fatura tutarını düşük yazdırma gibi işlemleri, neredeyse hiç bir firma yapmıyor.
@Erdal Yılmaz ürün aliexpress, gearbest, banggood gibi sitelerse direk siz sormadan yapıyorlar ama bisiklet uzerine siteler dediginiz gibi yapmiyor nedense
Son güncelleme ile Bireysel, "Önemsiz Mal" limiti 22 € bedeline inmiş.
İleride olabilecek Değişikliklerin de -gerekirse- takip edilebilmesi açısından (link)nın ekran görüntüleri
Tarih ve saat gibi ek görseller kırpılmadan eklenmiştir.
Herhangi bir madde ya da satır atlaması yoktur. Ekran görüntüleri 0,1,2,3 sıralaması ile yukarıdan aşağı sıralanmıştır.
Arkadaşlar, gene manyak sorularımla baş başasınız. Bir AB ülkesinden diğerine geçerken vergi verilir mi? Yani AB’den AB’ye geçerken bir daha vergi vermek zorunda mıyız?
@DD
geçmek derken sınırdan geçtiğinizi farzediyorum hocam
sınırdan araba ile geçerseniz çok düşük ihtimal sınır polisi sizi durdurup kimlik kontrolü yapabilir
uçak ile bir ab ülkesinden bir ab ülkesine geçiş yaparken ne pasaport kontrolü ne de nereye gittiğini,ne yaptıgını soran gümrük polisi yok.Uçaktan inip exit kapısından çıkıyorsunuz mis gibi
Ab içi dolaşım türkiye de bir şehirden bir şehire geçmekten çok daha rahat