Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı online alışverişlerde son durum

Yanlış bilmiyorsam 24.03.2014 tarih 2014/7 no.lu genelge ile "bir takvim yılında 5 kez sınırı" kaldırıldı.

Scudo
@Edip Dinçer
Sanirim onun yerine yillik 1500 usd gibi bi sinir getirdiler tam emin degilim bende

@Fırat D.

1500€ sınırı ticari ürün sayılmaması adına hala. Onda bir değişiklik yok. Yani 1500€'ya kadar siz gidip teslim alabiliyorsunuz ürünü veya onlar getirip teslim ediyorlar. 1500€'yu geçerseniz o zaman işin içine gümrük müşavirleri falan giriyor.. Çetrefilli oluyor yani :).

@Fatih Çetin

Hocam gumruk musavirligi firmasinda calistiginizi belirtmissiniz, bir sorum olacak musadenizle.

1500 Euro uzeri urun (bisiklet) alimlarinda ne gibi bir surec isliyor ve ne gibi masraflar cikiyor gumrukte bilginiz var mi?

Tesekkurler..

Benim sipariş de Netherlanda gitmiş, niye gittiyse. Merlinden vermiştim, başına böyle bir şey gelen var mı acep daha önce ?

@Ali.K

Benim CRC'den aldığım bir ürün 3 kere üst üste Almanya'ya gitmişti, CRC de anlamadı. 4.sü elime ulaştı :).

• Beğen
Tepkiler: Ali.K
tamam oyle biseydi :) ya aslinda zaten cok da fazla bi problem olmuyor, isim geregi pirlanta bile getirttim ki hatiri sayilir ucretlerdeydi birine komik bi gumruk parasi odedim digerine gumruk bile cikmadi... hatta daha once buna benzer bi konuda bi arkadas yazmisti hepsi farkinda fakat tolere ediyorlar diye...

@Edip Dinçer

Korkma bi şey olmaz demek oluyo abi herhalde :)

@Ali.K

Merlin TNT ile gonderiyor, TNT ise PostNL kuruluslarindan bir tanesi. Yani Hollanda Posta Servisi'ne bagli. Bu sebeple bazi kargolar once oraya gidip sonra ulkelere gore derlenip dagitiliyor olabilir. Benim DHL siparislerim de bazen Uzakdogu'dan Almanya'ya gidip ordan Turkiye'ye donuyor.

• Beğen
@Ali.K

Bir mail atıp durumu sor, belki normal bir süreçtir ;).

• Beğen
@Edip Dinçer

TNT'nin mail ya da telefonlara cevap verdigine daha rastlamadim malesef, biz kendi firmalarimizdan sikayet ediyoruz ama TNT'de bazen kargolar 2-3 defa kaybolup tekrar ortaya cikiyor. Ulasmaya calisinca da kimse cevap vermiyor. Merlin'e mail atinca onlar (sozde) ulasip geri bilgi donuyorlar ama donen bilgi sabredin gelir sistem arizaliymis/guncelleniyormus seklinde oluyor.

Uzun lafin kisasi TNT bir sekilde teslim ediyor ama hem yavas hem de musteri hizmetleri sifir.

Belki Stokta Olmayan Malı Hollanda'dan Temin Etmiş Olabilir...Shimano Avrupa Merkezi Hollanda Biliyorum,Shimano Kutusunda Öyle Yazıyor:D

@Fırat D.

Yurtdisindan kargo ile pirlanta mi getirttiniz?
Yasalar geregi para ve aninda paraya cevrilebilecek, cek, senet, mucevher, degerli metal vs.. kargo ile ulkemize girisi yasaktir..

Pirlanta gibi degerli metalleri ithalat yolu ile ulkeye sokabilirsiniz.

Eger ulkeye kargo yolu ile bir giris olduysa bu kacak bir giristir.

@Edip Dinçer

Hayır kaldırılmadı. Değişen bir şey yok. Birisi eski genelgedeki tarihi görmeden yeniymiş gibi yorumlayarak başlık açmış. Olay budur. :)

Mail attım biraz önce, siparişi 7- 10 gün arası gelen arkadaşlar olunca sıkıntı var herhalde dedim. Çünkü daha Türkiye'ye bile girmemiş, 10 gün oldu. Umarım doğal bi süreçtir.

@muratcolakoglu

Yılda 5 kez sınırı 2011/39 sayılı genelge ile geliyor, 2014/7 sayılı genelge ise 2011/39'u yürürlükten kaldırıyor ve 2014/7'de "bir takvim yılında 5 kez" diye bir tabir getirilmemiş. Mevzuat olarak bu sınır kalkmış oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Onur Kuzik
Evet iki kere ...Ki o kadar cok getirten var ki... Usps ile geldi...Kanuni boyutu nedir bisey diyemem ama sanirim o benim problemim degil sonucta yuklu miktarli ve ticari amacli getirtmedim esime hediye etmek icin ebayden aldim ve geldi...Sanirim bahsettiginiz yuklu miktarlarda ve ticari oldugu zaman icin gecerli...

@Ali.K

Simdi tekrar kontrol ettim, benim 2 Merlin siparisim de Hollanda uzerinden gelmis. Yani sorun yok, ama daha once ozelden de bilgi vermistim yanlis hatirlamiyorsam orada da soyledigim gibi TNT ile gelmesi 15-25 gun arasi suruyor.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
@Edip Dinçer

DHL gümrük bölümüne açıp sormuştum. Aynen devam ediyor. Sen de yarın arayıp sorabilirsin.

@M.A.Güneş

Bu iyi oldu, peki 10 günde gelenler nasıl geliyor, farklı şirketler mi getiriyo o zaman. Chainreaction'daki gibi shipping seçeneği yok gibiydi sanki Merlin'de.

Geri