Scudo Sports

Yurtdışı online alışverişlerde son durum

@can akıncılar

O ucret standart bir uygulama. Incelemeye giren tum paketler 3 tl sunum ucreti ve 60 kurus damga vergisi olmak uzere toplam 3,60 tl ile ucretlendirilirler.

Scudo
@Berk Karaca

Bu uygulama icin size en iyi bilgiyi bir gumruk musavirligi firmasi verir. Boyle bir uygulamayi tecrube etmeyen herkesin verecegi bilgiler tahminden oteye gidemez. Bence siz birkac firmayi arayin ve gumruk hizmeti almak istediginizi soyleyin herseyi anlatsinlar :)

@Onur Kuzik

Hiç aklıma gelmemişti. Teşekkürler. Hatta bundan sonra bisikletle ilgili aklıma takılanları da telefon edip bisikletçilere sorayım. :in:

@Berk Karaca

Tüm detaylarına hakim olmadığım bir konuda nasıl bilgi verebilirim? İşkembeden sallamak tarzım değil. Benim tecrübem sizin sorduğunuz detay sorulara cevap verecek kadar değil.
Verdiğim cevabı beğenmeyince alaycı bir üslup takınacaksanız benim mesajımı alıntılayarak sormak yerine tüm foruma sorsaydınız. :in: Konu hakkında forumda tecrübesi olan varsa zaten yazar.

@Onur Kuzik

Neden özellikle sizden cevap bekleyeyim ki? Alıntı yapmamın amacı gümrük memuru olduğunuzu düşündüğümden değil, yazımın başında size teşekkür ettiğimden. Tekrar okursanız sonrasında zaten tüm foruma hitaben sorduğumu görebilirsiniz.

@Berk Karaca

Mesajımı alıntıladığınız için cevapsız bırakmak istemedim. İlk sorunuza cevap verdiğim için 2. sorunuza da cevap verme ihtiyacı hissettim ve konu çok ince detaya girdiği için bilmediğim bir konuda ahkam kesmek yerine gümrük müşavirliği firmasını aramanızı önerdim ki; bir başka kullanıcıda benzer şekilde cevap yazmış. Buradaki temel neden ince detayları benim bilmiyor olmamdır, size akıl vermeye çalışıyor olmak değil.

Malesef yazdıklarınız alaycı bir üslup takınmış olmanızı açıklamıyor. Siz bu alaycı uslüp ile mutlu olmuş olabilirsiniz. Ayrıca ben size teşekkür ederim. Sayenizde her alıntıya cevap verme alışkanlığımı gözden geçireceğim.
Şuan itibariyle, keşke hiç cevap vermeseydim diyorum.

İyi günler arkadaşlar kargo hariç 77.56 liralık ürün alacam, 2 euro için vergi keserler mi acaba?

@Yunus Emree

Sınır 75€. 77.56 Lira bunun oldukça altında kalıyor, ama sınırı aşıyorsanız 2 euro mu 2 cent mi bakmazlar.

@Murat B.

murat bey dostum bu rakama kargo ücreti dahilmidir. Çünkü bu şekilde bir uygulama yapıldığıda kulağıma çalındı.

@Yunus Emree

Yakın zaman da kargo hariç 110 euro tutarında malzeme aldım, gümrüğe takılır diye beklerken postacı kapıma kadar getirip teslim etti. Yaklaşık 1 kg ağırlığında ve büyük sayılabilecek bir kutuydu. Burada önemli olan gümrükte kimin elinden geçtiği.

@Murat B.

Yanlış yazmışım 77,56 euro olacak. Bu durumda alrlar yani öyle mi?
Hay şu ülkenin vergi aşkını...

@mehmetsunu

Gönderi ücreti, muafiyet sınırına dahil değil. Ancak gümrükte kontrolü yapan kişi hata yapabilir; bu durumda ya 40 lira vergiyi kabul edip ödersiniz ya da itiraz etmekle uğraşırsınız.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@MuratHan

Herkes ayrı şey söylüyor gerçekten bu gümrük konusu acayip sıkıcı, keşke imkan olsa da yut içinden alabilsek ama nerde...

@Yunus Emree

Aslında herkes ayrı söylemiyor şöyle ki ;

Net sınır : Murat arkadaşımızın dediği gibi 75 € Üstü vergiye tabi tutulur. Ben hobi amaçlı fotoğrafçılık yapıyorum 190€ aparat aldım elime ulaştı satıcıya ücreti düşük göstermesini üstüne gift (hediye) yazmasını istedim 90 € yazmış ve vergiye takılmadı. Farklı bir satıcıdan 100€ değerin de Filtre aldım aynı şeyi ona da yazdırdım fakat gümrüğe takıldı ve gidip vergisini ödedim aldım. Bu durumda tamamen şansınız ve ne yazık ki o gün ki memurun keyfine kalmış bir durum bu. Giren çıkan ürünleri denetleyen birileri vardır mutlaka ama gümrük de çok işlerin döndüğü belli :)

@S. Onur
Tamam ben de bunu diyorum, keyfine göre iş yapanlar olmasa biz 1 euro bile aşmayız ama adamların yüzünden ikilemde kalıp dua ediyoruz takılmasın diye.

Iki kez yurtdisi alisveris yaptim.
Ilkinde ozellikle 74,80.-€ tutarinda alim yaptim. Kargo bedava kampanyasi vardi ve sorunsuz geldi adrese kadar.
Ikinci alisveriste almak istedigim urun 118,60.-€ idi. Yanina 2 parca daha siparis verdim 136,00.-€ ve kargo bedava kampanyasi ile ine sorunsuz kapiya geldi. Ancak PTT dagitim memuru koli uzerinede barkodla yapistirilmis 71,00.-TL gumruk ucretini tahsil etti :)
Pek cok arkadasin dedigi gibi. Kural belli ve gerisi biraz sans isi ;)

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
98-99 yilindan beri yurtdisindan alisveris yaparim. Adet hakinda bir fikrim yok lakin yuzden oldukca fazladir. Video oyun, elektronik ekipman, heykel... 1 dolarlik alisveriste yaptim, 2000 dolarlikta. Kitaba bagli kaldiginiz surece ulke sinirlari sizin icin hicbirsey ifade etmeyecektir artik. Ayrica, bana kalirsa bu konu icin bilinmesi gereken iki altin kural var

1-Paketin uzerine "Gift" yazdirmayin. Bu dunya uzerinde yasayan en uyanik insan siz degilsiniz. Mumkun oldugu mertebe bedelini kanitlayabileceginiz sekilde talep edin paketlerinizi.
2-Posta gumrugu mekanizmasi bu memlekette duzgun isleyen ender seylerden biri. Kurallar ve rakamlar ortada. Dort temel islemle kesin son maliyete ulasmaniz cok kolay. O yuzden "Insanlara ve kisisel deneyimlere degil, yonetmelige guvenin".

Ayrica cok gizli bir link buldum (link) Gizli olmali aksi takdirde "Su kadarlik mal aldim, gumruge takilir mi?" sorusu bu kadar populer olamazdi.

Gümrüğe takılır mı sorusunun tek cevabı işini doğru düzgün yapmayan memurlar.

Arkadaslar tum yazismalari okudum yurt disindan bisiklet getirtmeye karar verdim anladigimda su 1500 euroya kadar fatura bedelinin %18-20 sini oduyerek bisikleti gumrukten alabiliyorum tabi ptt araciligiyla getirmek kaydiyla.,bunda bir eksigim varsa lutfen ekleyin son olarak bisiklet satan online sitelerden ornek verirseniz sevinirim cin sirketleri olmazsin lutfen

Geri