Scudo Sports

Yurtdışı online alışverişlerde son durum

@Hkiray kargonun PTT aracılığıyla gelme zorunluluğu yok. diğer bilgi doğru.
benim tek ekleyebileceğim şey, yurtdışından alacağınız bisikletin kadro boyunun ve diğer parçaların(gidon, sele boyu, krank boyu..vs.) size uygun olduğundan emin olarak sipariş verin. yurtdışından bisiklet siparişi cazip olsa da kendi içinde riskler içeriyor. ingiltere'deki online bisiklet mağazaları (wiggle, chainreactioncycles, evancycles..vs.) Türkiye'ye bisiklet göndermiyor. Almanya ve diğer avrupa ülkelerinin bazılarından gönderen yerler var sanırım.

Scudo
Bugün merlinden 147 sterlin 750 tl değerinde alışveriş yaptım. %18 vergi mi ödeyeceğim ve ürünün buraya gelip vergi ödemem gerektiğinden nasıl haberim olacak ?

@tolga akyol

Eğer kutunun üzerinde fatura varsa ve içinde yasaklı bir ürün yoksa kapınıza kadar gelir.
Kapıda %18 vergi + 3.60TL ödersiniz.. Ptt.gov.tr 'de yazıyor sanırım vergi miktarı ;)

@tolga akyol

Kargo hariç tutar üzerinden %18 vergi ödeyeceksiniz. Takip numaranız ile ptt veya edevlet posta takip sayfasından çıkan masrafı görebilirsiniz.

(link) adlı bir internet sitesinden IAM CYCLİNG takımının orjinal formalarını sipariş edeceğim.Bu site hakkında
bilgisi olan varmı acaba? yada bana bu formaları bulabileceğim bir internet sitesi adresi verebilirmisiniz? Teşekkürler...

@mühendis
o siteden alışveriş yaptım gayet hızlı bir şekilde ürün ulaştı hatta hediye olarak kendi suluklarını göndermişlerdi tavsiye ederim

@ziyainal
Çok teşekkür ederim bilgileriniz için.Kredi kartı ile alışverişlerde 300 € dan daha fazla alışlveriş yapmaya izin vermiyor sanırım.Paypal kullanarak mı
alış veriş yapmak dah mantıklı sizce.Çünkü alacağım ürünlerin toplamı 397 € shipping ile birlikte.Teşekkürler

@mühendis
bizde sanırım paypal ile yapmıştık paypal daha güvenli olabilir tercih edebilirsiniz. gümrük vergisi ödeyeceğinizi biliyorsunuz değil mi ?

Bir kaç hafta önce bi alışverişim oldu yurt dışından. Stok sıkıntısı falan vardı halletiler 1 hafta-10 gün kadar önce kargoya verilmiş. Ürünler Amerika'dan USPS ile geliyor ama verdikleri takip numarasını girince hiç bir sonuca ulaşamıyorum. Biraz araştırma yaptım USPS ile ilgili sıkıntılar yaşanabiliyormuş bi fikri olan var mı USPS hakkında?
Bir de şu var; benim aldığım ürünler 83€ tutuyordu ama indirim kodum vardı 50.93€ ödedim. Forumda okuduklarımdan gördüğüm indirimsiz fiyatın baz alındığı ve 75€ üzerinin gümrüğe takıldığı. Eğer ki ürün gümrüğe takılırsa gidip şahsen mi almam lazım?

@altughansinan Faturada ne yazarsa onu baz alırlar eğerki faturada önce 83 euro yazıp daha sonra indirimle 50 euro ödediğin yazarsa takılabilir ama faturada 50 euro yazarsa problem olmaz.

Tam net olarak bilmiyorum ama sanırım ptt memuru vergiyi kapıda nakit tahsil edecek.

• Beğen
Tepkiler: altughansinan
Forumda aslında bu konu ile ilgili yazılar görmüştüm ama fazla inceleyemedim kaçırdım konuyu.
Mutlaka faturanın bir yerinde TC kimlik yazılması gerekiyor mu? Son zamanlarda alışveriş yapan ve eline ulaşanlar var mı, eskiye göre ekstra bir şey yaptınız mı , TC kimlik yazılması vs gibi?

Ben Bike24 üzerinden verdim siparişimi, sipariş vermeden önce de forumda yaptığım araştırmalarda TC Kimlik numarasını İsim-Soy isim bölümünden hemen sonra parantez içerisinde yazılmasının uygun olduğunu okudum, ben de siparişi bu şekilde geçtim. Henüz elime ulaşmadı kargo süreci devam ediyor, dilerseniz süreçte tamamlandıktan sonra tekrar size bilgi verebilirim.

Ben aliexpres ten bir kaç bisiklet aksesuarı ile saat aldım 2 adet.Normal teslimat bilgileri girdim tc no yazmadım hatırladığım kadarıyla. Saatler 2 hafta da geldi.

Bike-components.de sitesinden iki ayrı siparişim oldu. İlk siparişimde, adres bilgilerime kimlik numaramı girmeyi unutmuşum. O paket öyle sevk edildi. Paket Almanya dışına çıktı, PTT için takip numarası da verildi ama bu ayın 16'sından beri paketin akibeti meçhul :)

İkinci siparişimde kimlik numaramı da girmiştim. O paket 10 günde elime ulaştı. Yalnız şöyle bir şey farkettim. Kimlik numaram fatura üzerinde belirtilmiş ama kargo etiketi üzerinde gözükmüyor. Fatura da paketin üzerinde şeffaf zarfa yapışık olarak geldi. Şeffaf paketi yırtıp da faturaya falan bakmamışlar.

Siz yine de isim-adres bilgilerinizi girdiğiniz bölüme bir şekilde kimlik no'nuzu iliştirin.

Bende bike24 ten ve bike componentsden birkaç alışveriş yaptım tc eklememiştim sıkıntı olmadı 75 euroyu aşmasına rağmen. Geçen günki sparişime ekledim tc leri ne olur ne olmaz.

Bende ufak tefek 3-5 dolarlık malzemeler aldım aliexpressden bu süreçde kimlik numarası yazmadan bir sorun olmadı.

Geri