Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı online alışverişlerde son durum

Arkadaslar garmin 830 bundle aldim yurtdisindan. Daha dogrusu alamadim. Sınır 150 euro imiş. Urun geldi su an gumrukte fakat teslim alinmasi icin beyanname acilmasi gerekiyor. Sirket 1400 tl ye yakin istiyor onunla bitmiyor 4100 tl vergi 1300 tl isletme 12000 tl tse yaklasik 20.000 tl gumrukten cekme masrafi cikiyor. Alacaginiz urun 150 euroyu geciyorsa sakin bulasmayin. Devletimiz Bize hic bir seyi layik gormuyor malesef. Turk vatandasiysan her turlu zorlugu cikarmak icin elinden geleni ardina koymuyor. Bu arada kargo bedeli 820 tl yurtfisina para transferi 700 tl. Birde geri gidecek kargo masrafi 820 tl bide para iade masrafi keserlerse bos yere 3500 tl vermis olacagim
Eğer alabilseydiniz ne kadar ödemiş olacaktınız? Bunu çok merak ettim.

Scudo
Arkadaslar garmin 830 bundle aldim yurtdisindan. Daha dogrusu alamadim. Sınır 150 euro imiş. Urun geldi su an gumrukte fakat teslim alinmasi icin beyanname acilmasi gerekiyor. Sirket 1400 tl ye yakin istiyor onunla bitmiyor 4100 tl vergi 1300 tl isletme 12000 tl tse yaklasik 20.000 tl gumrukten cekme masrafi cikiyor. Alacaginiz urun 150 euroyu geciyorsa sakin bulasmayin. Devletimiz Bize hic bir seyi layik gormuyor malesef. Turk vatandasiysan her turlu zorlugu cikarmak icin elinden geleni ardina koymuyor. Bu arada kargo bedeli 820 tl yurtfisina para transferi 700 tl. Birde geri gidecek kargo masrafi 820 tl bide para iade masrafi keserlerse bos yere 3500 tl vermis olacagim

uf :( çok geçmiş olsun umarım en az maddi hasarla atlatırsınız

Kesinlikle öyle.
Kıymeti 150 euro'yu geçen eşyanın hızlı kargo yoluyla alınmasında bir şirket nasıl ithalat yapıyorsa o şekilde vergiye tabi olacağız.
Örneğin 300 euro değerinde bir jant seti almak istiyoruz. Önce bir gümrük müşavirliği firmasına vekalet vereceğiz ki adımıza ithalat yapabilsin (tabi ki bunu ücreti mukabilinde yapacaklar). Ardından aldığımız jant setinin GTİP kodu ne ise ona göre vergisi hesaplanacak (olasılıkla %20 gümrük vergisi+%10 ilave gümrük vergisi+ÖTV+KDV şeklinde bir şey olacak). Beyanname açılması için ayrıca 200TL damga vergisini de ödedik mi tamam. Jant setimize kavuşabiliriz!!!!!

tam forumdaşın öngördüğü gibi olmuş...

Eğer alabilseydiniz ne kadar ödemiş olacaktınız? Bunu çok merak ettim.
341 euroya ürünü aldım. 41 euro kargosu tuttu. Karttan çekim bedeli de %6 ile beraber 8277 tl ödedim toplamda. Gümrük müsavirliginin ise cikarttigi masrafi oldugu gibi yaziyorum
Öncelikle noterden vekalet asagi yukari 400-500 tl
Tareks yetki kaydı =318.60 tl
Tareks Hizmet Bedeli = 318.60 tl
Tareks Başvurusu = 500 tl
Ürünün vergisi = 4100 tl
Gümruk müşavirlik Hiz. Bedeli= 1237 tl
Teslim alinmasi icin tse ücreti 8000-12500 arasi cikacaktir. Kabul ediyorsanız islemlere baslayabiliriz.
Yani anliyacaginiz 27-28 bin tl gibi 😊 su an urunu geri gonderip almanya icinden teslim aldirip yazin bana gelmesini bekleyecegim malesef. En kotu durum ise gumrukte koliyi yanima getirip icini acip urunu gosterdiler koliye koyup geri gonderdiler. Zaten gelmis olan urunu teslim alamadim yani.

341 euroya ürünü aldım. 41 euro kargosu tuttu. Karttan çekim bedeli de %6 ile beraber 8277 tl ödedim toplamda. Gümrük müsavirliginin ise cikarttigi masrafi oldugu gibi yaziyorum
Öncelikle noterden vekalet asagi yukari 400-500 tl
Tareks yetki kaydı =318.60 tl
Tareks Hizmet Bedeli = 318.60 tl
Tareks Başvurusu = 500 tl
Ürünün vergisi = 4100 tl
Gümruk müşavirlik Hiz. Bedeli= 1237 tl
Teslim alinmasi icin tse ücreti 8000-12500 arasi cikacaktir. Kabul ediyorsanız islemlere baslayabiliriz.
Yani anliyacaginiz 27-28 bin tl gibi 😊 su an urunu geri gonderip almanya icinden teslim aldirip yazin bana gelmesini bekleyecegim malesef. En kotu durum ise gumrukte koliyi yanima getirip icini acip urunu gosterdiler koliye koyup geri gonderdiler. Zaten gelmis olan urunu teslim alamadim yani.
Ülkemizde yurtdışı alışveriş imkanlarından faydalanmak imkansız hale geldi sanırım.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Ülkemizde yurtdışı alışveriş imkanlarından faydalanmak imkansız hale geldi sanırım.
Malesef öyle. Yalniz turkiyedeki satici firmayı korumak istemesini anlarım. Ama dısarıda 6800 tl olan urunu o satıcıya yaklasık 15000 tl ye sattirmasina anlam veremiyorum. Burada urunu 8-9 a sattirsa mantikli. Ama 2.5 katina satilmasina karismayip senin disaridan almana karismasi ne derece anlayis gosterilebilir bilmiyorum.
uf :( çok geçmiş olsun umarım en az maddi hasarla atlatırsınız

tam forumdaşın öngördüğü gibi olmuş...
Tesekkur ederim serkan hocam. Yanliz arkadasin dedigine bi duzeltme yapmak istiyorum. Vergi %20 degil %50 ve uzeri cikiyor. Ürüne gore ve ötv ye girip girmemesine gore degisiyor

• Beğen
Tepkiler: SdtBnd
İthalat gümrük vergilerini, talebin azlığını, döviz kurunun öngörülemez oynaklığını ve işletme giderlerini dikkate alırsak 6800 TL olan ürünün şimdilik 8-9'a satılması pek mümkün gözükmüyor. Hakkı 15000 midir onu da bilmiyorum. Bu işin ticaretini yapmıyoruz sonuçta.

Ben de benzer şekilde fiyatı %50 daha ucuz Chris King yedek parçaları satan bir site bulmuştum. İnanılamayacak kadar güzel fiyatlardı. Sonra Bisikletsepeti'nden Serkan'a danıştım. "Abi inanma!" dedi. Instagram'daki Chris Kİng sayfasındaki uyarıları gösterdi. Ben de ucundan dönmüşüm. :)

Aman dikkat. Kontrol etmekte fayda var.

Selamlar

five

Adamlar yukarıda yazdığım şeyi sitelerinin tepesine direkt koymuşlar. Kırmızı kırmızı :)

chrisk king.JPG

olan ürünü anlarım da , Türkiye'de hiçbir şekilde distribütörü yada satışı olmayan o kadar çok ürün var ki . Ama alamassın işte.

• Beğen
Tepkiler: ratm
Size bugüne kadarki en çetrefilli ve pahalı yurt dışı alışverişimi anlatayım.
Bir arkadaşımın Macaristan'da inşaat şantiyesi var. Merlincycles'ten Vision SC 55 Carbon Clincher Disc Road Jant seti alıp Macaristan'a yolladım. Oradan TR'ye gelen bir personel jantları uçak ile getirecek. Jant setini 845 Euro'ya aldım ve UPS ile gönderdiler. 3 gün sonra Macaristan' vardı ama UPS'ten bir mail geldi. Gümrük beyannamesi istediler, neyse ki faturayı orada teslim alacak ve MAcaristan vatandaşı olan Nusret Bey adına kestirmiştim. Sağ olsun evrakları doldurup gönderdi ve 2 gün sonra ürün teslim edildi. Macarlar sağ olsunlar 200 Euro gümrük kesmişler. Şimdi sıra uçakla TR'ye getirebilmekte :)
Son olarak şunu söylemek istiyorum, 1500 Euro limitini 150'ye indirenlerin taaaa.....

Merhaba bu ürünü alsam gümrüğe takılır mı?
Gümrük mevzuatında 150 euro sınırı kargo dahil mi?IMG_9723.jpeg

kargo hariç 150 e .. bu sipariş takılmaz.

• Beğen
Tepkiler: kuzey efe
arkadaşlar bildiğim kadarıyla aracı firmalar var yani aldığını ürünün teslim adresine yurtdışındaki o aracı firmayı yazıyorsunuz o da size 150 euronun altında kestiği fatura ile yolluyor. Ben sadece Türkiyeye ürün göndermeyen siteler için bu aracı firmaları kullanmıştım hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bu şekilde de çalışıyorlarmış

• İnanılmaz
Tepkiler: Seri Ser-Seri
arkadaşlar bildiğim kadarıyla aracı firmalar var yani aldığını ürünün teslim adresine yurtdışındaki o aracı firmayı yazıyorsunuz o da size 150 euronun altında kestiği fatura ile yolluyor. Ben sadece Türkiyeye ürün göndermeyen siteler için bu aracı firmaları kullanmıştım hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bu şekilde de çalışıyorlarmış

isimleri nedir hocam?

(link) ben bunu kullanmıştım

Yurt disindan tanidik biri hediye bazinda bisiklet gonderirse nasil olur? 2000 euroluk alete 400 euro ustunden vergi odense bile kardır diye düşünüyorum.

Yurt disindan tanidik biri hediye bazinda bisiklet gonderirse nasil olur? 2000 euroluk alete 400 euro ustunden vergi odense bile kardır diye düşünüyorum.
Bir 400 euro da kargo ücreti için koyun bence.

150 euro sınırı var gümrüğe takılır kargo ile. Yılbaşında kendi kişisel eşyalarımı Türkiyeye yolladım, gümrük kalkıp 3 sene önce aldığım montun bile faturasını sordu. Kısacası öyle hediye demek ile iş halolmuyor malesef artık. Ha mevcut hükumet giderse belki bazı şeyler değişir.

konu bulamadım 2. el bir parça veya bisiklet aldığımızda prosedür nasıl işliyor acaba mesela 520 euro değeri olan bir şeyi 300 euro alırsam bunu vergi tahsili nasıl işliyor gümrük görevlisi değer araştırmasını nasıl yapıyor

500-600 dolarlık bir ürün almak yine uygun oluyor mu? Sizin alışverişiniz nasıl oldu?
Sormuşlardı ama ben fatura miktarında değişiklik istememiştim. Almak istediğim ürünü çok uygun fiyata bir sitede bulmuştum ama site ürünü Türkiyeye yollamıyordu. Ben ürünü dolaylı yoldan alabilmek için kullandım bu aracıları. Yurtdışında verdikleri adresi adres olarak kullandım çok uygun bir komisyon ödeyerek onlarda ürünü Türkiyeye yollamıştı. Çok da yardımcı olmuşlardı

Geri