trainspotting35
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 23.356
- Başlangıç
- 2016—17
- Bisiklet
- Orbea
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Abi o zaman almanya vergi sistemine 'lanet olasi federaller " sistemi diyebilirizMalesef öyle, almanyada vergi en üste gelen birsey, vergi kacirmakla veya vergi borcunu ödememekle suclanacagina hirsizlikliktan yada adam öldürmeden suclan daha iyi.
Vallaha türkiyeyi bilmiyorum ama öyle bir durumla karsilatiysan tabiki dogrudur ve kanun daki islemi yapan memura helal olsun. Ben sadece yukarida az yazdirmak gibi bir sey okudumda ona ragmen söyledim. Vallaha her kafadan bir sey cikinca insan sonunda neye inanacagini bilemiyor.@Murat Cömez Türkiye'de de aynı hocam yani en son işlemimde bana da aynısını yaptı Eskişehir gümrük müdürlüğü. Aliexpress siparişim için.
@trainspotting35 Çetin hocam bu konunun uzmanı sayılır, mesajını görünce cevap verir ama istersen özelden bir mesaj yolla kendisineMerhabalar,
Forumda bulamadım ama bir kaç sitede denk gelmiştim ama nerede okudum onuda hatırlamıyorum. Konuya gelecek olursak. Örnek almanyadan bir bisiklet siparişi verdiğimizde havayollarının dış hatlarında bulunan freeshop kısmından teslim alabiliyorsunuz diye bilgi görmüştüm. Bu sayede ortalama %20 ile %25 gibi bir uygunluk olduğunu okumuştum.
Bu konuda bilginiz var mıdır?
Inanin ben böyle bir sey daha hic duymadim ve ayrica soruyuda tam olarakj anlayamadim galiba.@turco hicbir bilgim yok ne yazik ki o konuyla ilgili en net cevabi bu isin merkezinde yaşayan @Murat Cömez abi verir büyük ihtimalle.
Merhabalar,
Forumda bulamadım ama bir kaç sitede denk gelmiştim ama nerede okudum onuda hatırlamıyorum. Konuya gelecek olursak. Örnek almanyadan bir bisiklet siparişi verdiğimizde havayollarının dış hatlarında bulunan freeshop kısmından teslim alabiliyorsunuz diye bilgi görmüştüm. Bu sayede ortalama %20 ile %25 gibi bir uygunluk olduğunu okumuştum.
Bu konuda bilginiz var mıdır?
Cevaplar için teşekkür ederim ya yanlış okudum yada bilgiyi yazan kişi hatalı yazmış.Merhabalar,
Konu biraz şehir efsanesi gibi geldi. Eğer kaynak varsa ben de bizzat bilgilenmek isterim. Şahsen yurtdışı seyahatlerinde freeshoplarda bisiklet satıldığını ya da teslim edildiğini hiç görmedim.
Freeshop(duty-free)'ler sigara, alkol, saat, çikolota v.b ürünlerin vergisiz ya da kısmı olarak vergiden muaf olarak satıldığı alanlardır. Freeshopların bulunduğu alanlara yalnızca yurtdışı gelen/giden yolcuları bilet ve pasaportlarını ibraz ederek giriş sağlayabilmekte. Herkes kafasına göre bu alana giremediği için yurtdışına giderken eşiniz dostunuz sizden muhakkak birşeyler ister.
Buna ek olarak bu alanlardaki freeshop dediğimiz dükkanların her biri ayrı bir şirket yani yurtdışından gelen ürünlerinizi teslim alabibildiğiniz bir gümrük alanı değil.
Tax Freeden yaralanmak icin kendiniz almanyaya turist olarak gidip almalisiniz, arkadasiniz almanyada kaldigi icin siz tax freeden yaralanamiyorsunuz. 1500€'luk bisikleti arkadasiniz 1500€'ya (Iyi Pazarlik yaparsa 1400€ civarina indire bilir) alacak ve 30€'da THY ucak kargosunu ödeyecek ve size 1530€'ya getirecek. Kendi emekleri icin sizden para ister veya istemez onu bilemem.bu soru büyük ihtimal soruldu ama çok cevap oldugu için bulamadım almanya dan arkadaşıma 1500 euro civarı bir bisiklet getirtsem tax free si taşıma ücreti falan tahmini kaç euroya getirtebilirim bilgisi olan cevaplarsa cok sevinirim