Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışından bisiklet getirmek

Scudo
Malesef öyle, almanyada vergi en üste gelen birsey, vergi kacirmakla veya vergi borcunu ödememekle suclanacagina hirsizlikliktan yada adam öldürmeden suclan daha iyi.
Abi o zaman almanya vergi sistemine 'lanet olasi federaller " sistemi diyebiliriz :D

2000€ ve ustu bisiklet alinacaksa en mantiklisi ucaga atlayip bisikleti alip donmek. Ucak ve konaklama parasi dahil olsa da Turkiye fiyatindan ucuza gelecektir.
Bu durumda gumrukte vergi ondemiyor bildigim kadariyla, yanliyor muyum?

@trainspotting35 size bisikleti getiren arkadas gumrukte vergi odemedi diye hatirliyorum.

@Murat Cömez Türkiye'de de aynı hocam yani en son işlemimde bana da aynısını yaptı Eskişehir gümrük müdürlüğü. Aliexpress siparişim için.

@Murat Cömez Türkiye'de de aynı hocam yani en son işlemimde bana da aynısını yaptı Eskişehir gümrük müdürlüğü. Aliexpress siparişim için.
Vallaha türkiyeyi bilmiyorum ama öyle bir durumla karsilatiysan tabiki dogrudur ve kanun daki islemi yapan memura helal olsun. Ben sadece yukarida az yazdirmak gibi bir sey okudumda ona ragmen söyledim. Vallaha her kafadan bir sey cikinca insan sonunda neye inanacagini bilemiyor.

ürün fiyatını düşük, kargo ücretini yüksek göstermek çözüm olabilir.

Merhabalar,
Forumda bulamadım ama bir kaç sitede denk gelmiştim ama nerede okudum onuda hatırlamıyorum. Konuya gelecek olursak. Örnek almanyadan bir bisiklet siparişi verdiğimizde havayollarının dış hatlarında bulunan freeshop kısmından teslim alabiliyorsunuz diye bilgi görmüştüm. Bu sayede ortalama %20 ile %25 gibi bir uygunluk olduğunu okumuştum.

Bu konuda bilginiz var mıdır?

Merhabalar,
Forumda bulamadım ama bir kaç sitede denk gelmiştim ama nerede okudum onuda hatırlamıyorum. Konuya gelecek olursak. Örnek almanyadan bir bisiklet siparişi verdiğimizde havayollarının dış hatlarında bulunan freeshop kısmından teslim alabiliyorsunuz diye bilgi görmüştüm. Bu sayede ortalama %20 ile %25 gibi bir uygunluk olduğunu okumuştum.

@trainspotting35 Çetin hocam bu konunun uzmanı sayılır, mesajını görünce cevap verir ama istersen özelden bir mesaj yolla kendisine :)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve turco
valla yurtdışında çalışıyordum, konuya uyansaydım bi katlanır alıp mis gibi getirirdim.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
@turco hicbir bilgim yok ne yazik ki o konuyla ilgili en net cevabi bu isin merkezinde yaşayan @Murat Cömez abi verir büyük ihtimalle.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
@turco hicbir bilgim yok ne yazik ki o konuyla ilgili en net cevabi bu isin merkezinde yaşayan @Murat Cömez abi verir büyük ihtimalle.
Inanin ben böyle bir sey daha hic duymadim ve ayrica soruyuda tam olarakj anlayamadim galiba. :kötü: :)

Aladigim kadari ile @turco arkadasin sorusu söyle. Sadece misal olarak....
1. Türkiyeden Almanyada herhani bir siteden yada magzadan siparis veriyor ve bisiklet türkiyeye gönderiliyor. Buraya kadar tamam.

2. Türkiye havalimanina gelince bisikletin freeshopa teslim ediliyor diye duymus, buda tamam ama anlamadigim sey bisikleti kim freeshopa teslim ediyor ve hangi freeshopa? Ic olsun dis olsun oralarda 1 tane freeshop yokki bir kac tane var. Ayrica freeshop kismina gece bilmek icin pasaport kontrollünden gecmesi gerekiyor, gecmek icin ise ya vize, ya oturma müsadesi vs lazim olmayinca gecis de olmuyor.

3. Bu soru ise dahada düsündürücü, hadi varsayalim birisi herhangi bir sekilde freeshopa bisikleti teslim ediyor, peki bu tür teslimattan dolayi neden ve nasil %20-%25 uygunluk elde edilebilirki? Bu kismini hic anlamadim.

Bence böyle bir sey yok, olacaginida hic sanmam. Ama yinde bilmedigim bir sey icin kesin konumak istemem, bunun cevabini arkadas en basit havalimanini arayip sorarak ögrenebilir.

Merhabalar,

Merhabalar,

Konu biraz şehir efsanesi gibi geldi. Eğer kaynak varsa ben de bizzat bilgilenmek isterim. Şahsen yurtdışı seyahatlerinde freeshoplarda bisiklet satıldığını ya da teslim edildiğini hiç görmedim.

Freeshop(duty-free)'ler sigara, alkol, saat, çikolota v.b ürünlerin vergisiz ya da kısmı olarak vergiden muaf olarak satıldığı alanlardır. Freeshopların bulunduğu alanlara yalnızca yurtdışı gelen/giden yolcuları bilet ve pasaportlarını ibraz ederek giriş sağlayabilmekte. Herkes kafasına göre bu alana giremediği için yurtdışına giderken eşiniz dostunuz sizden muhakkak birşeyler ister.
Buna ek olarak bu alanlardaki freeshop dediğimiz dükkanların her biri ayrı bir şirket yani yurtdışından gelen ürünlerinizi teslim alabibildiğiniz bir gümrük alanı değil.

Merhabalar,

Konu biraz şehir efsanesi gibi geldi. Eğer kaynak varsa ben de bizzat bilgilenmek isterim. Şahsen yurtdışı seyahatlerinde freeshoplarda bisiklet satıldığını ya da teslim edildiğini hiç görmedim.

Freeshop(duty-free)'ler sigara, alkol, saat, çikolota v.b ürünlerin vergisiz ya da kısmı olarak vergiden muaf olarak satıldığı alanlardır. Freeshopların bulunduğu alanlara yalnızca yurtdışı gelen/giden yolcuları bilet ve pasaportlarını ibraz ederek giriş sağlayabilmekte. Herkes kafasına göre bu alana giremediği için yurtdışına giderken eşiniz dostunuz sizden muhakkak birşeyler ister.
Buna ek olarak bu alanlardaki freeshop dediğimiz dükkanların her biri ayrı bir şirket yani yurtdışından gelen ürünlerinizi teslim alabibildiğiniz bir gümrük alanı değil.
Cevaplar için teşekkür ederim ya yanlış okudum yada bilgiyi yazan kişi hatalı yazmış.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Arkadaşlar havalimanında çalışan biri olarak freeshoplardan alışveriş yapmışlığım oldu.@Murat Cömez abinin dediği gibi pasaporta işlem yapılması lazım. Satılacak ürün yelpazeleri önceden belirlenir gümrüksüz alanda satış yapılır.
Yani demek istediğim şu her ne kadar satışlar gümrüksüz dediğimiz açık alanda yapılıyor olsada tüm satışlar gümrük kontrolü altında yapılır.
Bir malzeme piyasada 150 ise bunu 80-90 gibi fiyatlara alabilirsiniz örnek olarak verdim bunu.
Freeshoplarda satılacak veya satılmasında sorun olmayan malzemeler yine Gümrük tarafından önceden belirlenir.
@turco senin olayın şu olabilir. Gümrük tarafından el konulan eşyalar yada kayıp ve sahibi olmayan eşyalar belli zamanlarda ihaleye sunuluyor. 20 binliralık bir bisikleti 2 bin liraya almak kolay. Fakat tüm garaj yada kısmi garaj alımı yapmalısınız. Yada bu garajları ihale ile alandan ihtiyacınızı satın almalısınız.
10 yıl önceki bilgilerdir. Mevzuatlarda değişiklik oldu fakat işleyiş bu şekildeydi. İşleyişte çok bir değişiklik olmamıştır sanırım. Şimdiki çalıştığım havaalanında freeshop yok. Yardımcı olmak adına açıklama yaptım. Eğer böyle bir alışverişiniz olacaksa arkadaşlarıma sorabilirim. İstanbuldaki yenihavalimanı daha farklı usullerle çalışıyor. Fakat Gümrük kanunları göreceli değildir. Herşey önceden belirlenir satışa sunulmadan önce. Saygılar sunuyorum.

Uçakla taşıyacaklar izmir sundu bisiklette tonla kutu var isreyin verirler heralde.

eger ucakla bisiklet tasiyacaksaniz, onceden bisikletle ilgili o havayolunun prosedurleri neler onlari ogrenin ve uygulayin. THY en kolayi ben Kore'den bisikletimi oyle getirdim uzak yol 60 Euro aliyor kisa yol 30 Euro. kimi havayollari kilosuna bakiyor kimisi eksta bagaj olarak sayiyor. ha unutmadan eger yurtdisindan bisiklet getirmek isterseniz marka ve fiyati ne olursa olsun vergi odemeden getirebiliyorsunuz yolcu beraberi esya olarak. ornek olarak 5000 Euroluk bir bisiklet avrupadan 4100euroya gelir(havaalaninda vergi iadesi alarak) arti 30 euro havayolu tasima parasi.

bu soru büyük ihtimal soruldu ama çok cevap oldugu için bulamadım almanya dan arkadaşıma 1500 euro civarı bir bisiklet getirtsem tax free si taşıma ücreti falan tahmini kaç euroya getirtebilirim bilgisi olan cevaplarsa cok sevinirim

bu soru büyük ihtimal soruldu ama çok cevap oldugu için bulamadım almanya dan arkadaşıma 1500 euro civarı bir bisiklet getirtsem tax free si taşıma ücreti falan tahmini kaç euroya getirtebilirim bilgisi olan cevaplarsa cok sevinirim
Tax Freeden yaralanmak icin kendiniz almanyaya turist olarak gidip almalisiniz, arkadasiniz almanyada kaldigi icin siz tax freeden yaralanamiyorsunuz. 1500€'luk bisikleti arkadasiniz 1500€'ya (Iyi Pazarlik yaparsa 1400€ civarina indire bilir) alacak ve 30€'da THY ucak kargosunu ödeyecek ve size 1530€'ya getirecek. Kendi emekleri icin sizden para ister veya istemez onu bilemem.

Geri