@trainspotting35 Çetin hoca bahsettiğin şekilde getirtti bisikletini mesajı görünce tax free olayını aydınlatır sanırımarkadaşım istanbul da yaşıyor turist yani
Arkadaşınız herhangi bir EU ülkesi pasaportuna sahip değilse tax free evrağını ilgili firmaya gönderdiğiniz anda 2 hafta içerisinde belirttiğiniz hesaba tax free ödemeniz yatar. @Murat Cömez bey inde belirttiği gibi 1500 euroluk bisikletin size maliyeti 1260 euro + 30 euro olacaktır elbette ilk etapta cebinizden çıkan para 1530 euro olacak daha sonrasında 210 euroluk kısım hesabınıza geri yatacak. Dilerseniz bu ücreti nakit olarak ufak bir kesintiyle havaalanındanarkadaşım istanbul da yaşıyor turist yani
Bisikleti aldığım satıcı hakikaten çok güzel bir kardeşimdi. Demek istediğim o zaten bisiklet gibi spor eşyalarını özel kategoride taşıyorlar o yüzden bisiklet için normal bagaj hakkı almayın, bildirimde bulunup öyle alın. 30 Euro değil 100 Euro'da ödesek yine Türkiye'de ki satış fiyatından ucuza geliyor bisiklet, birde gidip yurtdışını gezmiş oluyorsun ..@Kobebryant Biz THY ye önceden bildirimde bulunduk ve 30 € ek ücret her halukarda ödememiz gerekti. Bagaj hakkında daha çok dikkatli taşınması gereken kaba ürün olduğu için alıyorlar herhalde. Ne kral bisiklet satıcısıymış.
Dostum senin ne kadara aldığın seni ilgilendirir, o şekilde yorumda bulunana gidip yurt dışından almasını söyleyebilirsin . Ürünü burada sattığına göre, burada ki piyasa senin için belirleyici olmalı.@Kobebryant Ben burada bisikletin bana ne kadara geldiğini detaylı bir şekilde yazdım sonrada biraz pişman oldum şimdi bisikleti satmaya kalksam sen şu kadara almıştın bu fiyata satmaya utanmıyor musun diyecek kişiler mevcut. Ben Türkiye satış fiyatını mı baz almalıyım satarken yoksa geliş fiyatını mı o konuda biraz kaygılarım var açıkçası.
Sizin aldığınız fiyatlara almak isteyen yurtdışından getirtebilir. Türkiye'deki ikinci el piyasasını baz alıp satmanız makuldür. Aksini söyleyen ölücüdür. 🤣@Kobebryant Ben burada bisikletin bana ne kadara geldiğini detaylı bir şekilde yazdım sonrada biraz pişman oldum şimdi bisikleti satmaya kalksam sen şu kadara almıştın bu fiyata satmaya utanmıyor musun diyecek kişiler mevcut. Ben Türkiye satış fiyatını mı baz almalıyım satarken yoksa geliş fiyatını mı o konuda biraz kaygılarım var açıkçası.
@Kobebryant Ben burada bisikletin bana ne kadara geldiğini detaylı bir şekilde yazdım sonrada biraz pişman oldum şimdi bisikleti satmaya kalksam sen şu kadara almıştın bu fiyata satmaya utanmıyor musun diyecek kişiler mevcut. Ben Türkiye satış fiyatını mı baz almalıyım satarken yoksa geliş fiyatını mı o konuda biraz kaygılarım var açıkçası.
Yanıma birini bulursam yine gideceğim, İngilizce ile aram iyi olmadığı için biraz zorlandım (gezmek konusunda) (link) Asmir var sahibi çok güzel bir arkadaş . Tuzla şubesinde Edin var o Türkçe biliyor mesela ..@Kobebryant Merhaba bende Bosnaya sık gider gelirim nereden aldığınizi paylaşabilirmisiniz veya internet sitesi varsa memnun olurum.
Ben burada bisikletin bana ne kadara geldiğini detaylı bir şekilde yazdım sonrada biraz pişman oldum şimdi bisikleti satmaya kalksam sen şu kadara almıştın bu fiyata satmaya utanmıyor musun diyecek kişiler mevcut. Ben Türkiye satış fiyatını mı baz almalıyım satarken yoksa geliş fiyatını mı o konuda biraz kaygılarım var açıkçası.
teşekkür ederim bilgi içinArkadaşınız herhangi bir EU ülkesi pasaportuna sahip değilse tax free evrağını ilgili firmaya gönderdiğiniz anda 2 hafta içerisinde belirttiğiniz hesaba tax free ödemeniz yatar. @Murat Cömez bey inde belirttiği gibi 1500 euroluk bisikletin size maliyeti 1260 euro + 30 euro olacaktır elbette ilk etapta cebinizden çıkan para 1530 euro olacak daha sonrasında 210 euroluk kısım hesabınıza geri yatacak. Dilerseniz bu ücreti nakit olarak ufak bir kesintiyle havaalanından
nakit olarak alabiliyormuşsunuz ancak biz o yöntemi seçmedik.
Merhaba konuyu yeniden biraz gün yüzüne çıkartayım. Almanya da bir web sitesinde istediğim bisikleti buldum ve 19 € karşılığında gönderim görünüyor Türkiye için. Bisiklet fiyatı 975 € Türkiye de gümrük üzerinde herhangi bir işlem yapıyor mu veya ödeyeceğim ekstra ücretler nedir. Almanyaya gidip gelen kimse bulamadım o yüzden online sipariş vercem
Dikkat edilmesi gereken ilk şey: Faturada ürünün 1500 Euro'yu geçmemesi. Geçerse ithalatçı vergisi ödersiniz, bir kendinize, bir de devletimize almış olursunuz.
Ürünün fiyatı + %18 + 15 TL civarı sunum ücreti ödeyeceksiniz bu durumda. Formül bu, buna göre hesaplayabilirsiniz.