Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışından bisiklet getirmek

Yani özetle arkadaşlar, yurtdışına gidip bisiklet alıp, kutulu bir şekilde yanımızda getirdiğimizde gümrükte ne masrafımız oluyor ?
Gidip alıp gelmemize değer mi ?
Bir masraf olmuyor.Hatta içine de lastik ,zincir Allah ne verdiye koyabilirsin.Sorarlarsa ki sormazlar bisikletin yedek parçaları dersin geçer gidersin.En son 1 ay önce denedik :)
5 yıldır da bu şekilde alıyoruz.Bu konuda baya bir yazmıştım.Saygılar...

Scudo
Bir masraf olmuyor.Hatta içine de lastik ,zincir Allah ne verdiye koyabilirsin.Sorarlarsa ki sormazlar bisikletin yedek parçaları dersin geçer gidersin.En son 1 ay önce denedik :)

Çok teşekkürler o zaman bi Almanya yapacağız :)

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Gürcistan bisiklet piyasası nasıldır acaba bilen var mıdır ?

150 avroyu aşan ürünlerde ürünün ötv'si de alınır diyor ancak ab'den gelen bisiklette ötv oranı 0 olarak gözüküyor.. sadece kdv'yi ödeyip alamıyor muyuz acaba?

(link)
Paylaşmış olduğunuz linkteki haber bahse konu ürünlerin ithalinde ilave gümrük vergisi getirilmesi ile alakalı, ÖTV değil.

"Bisiklet ve motosikletlerde kullanılan iç lastikler tekerlekler ve aksamı mopedler skuterler motosikletler bisikletler ve motosiklet ve bisiklet aksamlarında %10 ile %20 arasında ilave gümrük vergisi gelmiştir."

Eğer bahsedilen ürünlerin siparişinde gönderici firma ürün faturası yanında ATR dolaşım belgesi düzenler ise bu ilave gümrük vergisi alınmayacakmış.
Birçok firmada ürün gönderim esnasında ATR dolaşım belgesi düzenlemezler.
Bu yüzden gümrük vergisi + ötv + igv + kdv şeklinde masraf oluşacağını dikkate alabilirsiniz.

Merhaba , bende bu yıl içerisinde bir yol bisikleti almayı düşünüyorum . Yurtdışı fiyatları karşılaştırınca 3 kat fark var . Tecrübelerinizden faydalanmak isterim sizin içinde uygunsa. Yurtdışındaki yerel satıcılardan mı alıyorsunuz gittiğinizde . Yoksa internetten yurtdışı adresinize mi kargolatıyorsunuz. Uçak ile mi ülkeye getiriyorsunuz. Dikkat etmem gereken hususlar neler.

Çok teşekkürler şimdiden

Merhaba , bende bu yıl içerisinde bir yol bisikleti almayı düşünüyorum . Yurtdışı fiyatları karşılaştırınca 3 kat fark var . Tecrübelerinizden faydalanmak isterim sizin içinde uygunsa. Yurtdışındaki yerel satıcılardan mı alıyorsunuz gittiğinizde . Yoksa internetten yurtdışı adresinize mi kargolatıyorsunuz. Uçak ile mi ülkeye getiriyorsunuz. Dikkat etmem gereken hususlar neler.

Çok teşekkürler şimdiden
Nacizane ben yanıtlamak isterim. Hangi ülkeye gideceksiniz bilmiyorum ama Almanya özelinde konuşacak olursak gideceğiniz yerdeki büyük mağazaya bakıp alabilirsiniz. O mağazada aradığınız model yada kadro boyu yoksa Almanya da ki başka mağazalarında varsa oraya getirtebilirsiniz. (Fahradxxl için bu yazdıklarım) Bike 24 için size yakın olan mağazaya online sipariş verip alabilirsiniz. Dresden Bike24 bu şekilde oldu. Kalacağınız yere sipariş verebilirsiniz siz gitmeden bisiklet orada olur. (Otel-işyeri vb) Öncesinde otele bilgi vermeyi unutmayın. Rezervasyon bilgilerini isteyebilirler.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Sipariş ve kargosunu almanyadaki akrabalarıma yaptırdığım bisikleti günü birlik uçakla gidip almakta herhangi bir sakınca var mı acaba..uçak kargosu hariç birşey ödemem gereklimi..bisikletin kutulu veya kutusuz olması gümrük için sorun teşkil eder mi ? Ve bu şekilde kdv iadesi alabilir miyim..

Sipariş ve kargosunu almanyadaki akrabalarıma yaptırdığım bisikleti günü birlik uçakla gidip almakta herhangi bir sakınca var mı acaba..uçak kargosu hariç birşey ödemem gereklimi..bisikletin kutulu veya kutusuz olması gümrük için sorun teşkil eder mi ? Ve bu şekilde kdv iadesi alabilir miyim..
Günü birlik gidip alıp gelmede Almanya tarafında bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum. Bagaj hakkınız varsa ve bisiklet bu hakkın sınırları içinde kalırsa herhangi bir kargo ücreti ödemiyorsunuz. Havaalanındaki gümrük bazen kutusunda görmek isteyebiliyor. Bisiklet çantası ile getirme düşünceniz varsa havaalanına kadar kutusunda götürün, gereken evrakları gümrüğe kaşelettikten sonra çantaya koyar, kutusunu atarsınız..

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Gürcistan bisiklet piyasası nasıldır acaba bilen var mıdır ?
Gurcistanda gidip almaya degecek bisiklet olacagini sanmiyorum. Bende düşünmüstüm. En mantiklisi almanyaya gidip almak.

eğer senin kredi kartınla yaptılarsa tax free yaparsın.Yok onlar kendi kredi kartıyla sipariş yaptılarsa tax alamazsın ! fatura senin adına düzenlenmeli ve ödeyende sen olman gerekiyor.

Ne hallere düstük 🙂 Almanyadan ordan burdan bisiklet almaya gitmeler..

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Ne hallere düstük 🙂 Almanyadan ordan burdan bisiklet almaya gitmeler..
Pek hallerle alakası yok yurdisi alışveriş hemen hemen her zaman uyguna geliyor. Ben 2019 da almıştım Almanya dan bisikletimi imkanı olan yurtdışından alsın garanti olarak bile orada daha çok itibar görürsünüz. Merkezin fırçasını yemeden iş yapmayan bayiiler mevcut. Trek gidon konusunda gördük.

Haftaya Salı günü Almanya’nın Düssefdorf şehrine gideceğim yukarıda forumdaşımızın belirttiği şekilde bike24 ten bir yol bisikleti almak istiyorum ama ikinci elleri de değerlendireceğim bütçe sınırlarında, 2. eller için bir satın alım bilgisi olan var mı acaba?

Haftaya Salı günü Almanya’nın Düssefdorf şehrine gideceğim yukarıda forumdaşımızın belirttiği şekilde bike24 ten bir yol bisikleti almak istiyorum ama ikinci elleri de değerlendireceğim bütçe sınırlarında, 2. eller için bir satın alım bilgisi olan var mı acaba?

buycycle ya da ebay-kleinanzeigen'e bakabilirsiniz. Yalnız ikinci el bisiklet alırken dikkat etmeniz gereken şeyler olduğundan, vaktinizi biraz alacaktır. buycycle'ın bisiklet ekspertiz ve kargo hizmetleri var ilave ücret karşılığında.

buycycle ya da ebay-kleinanzeigen'e bakabilirsiniz. Yalnız ikinci el bisiklet alırken dikkat etmeniz gereken şeyler olduğundan, vaktinizi biraz alacaktır. buycycle'ın bisiklet ekspertiz ve kargo hizmetleri var ilave ücret karşılığında.
çok teşekkür ederim, çok değerli bir bilgi oldu benim için 🙏

Bende aynı tarihlerde oraya uçacağım üstad, belki beraber alır pazarlık yaparız 👊🏻

Bende aynı tarihlerde oraya uçacağım üstad, belki beraber alır pazarlık yaparız 👊🏻
Yurtdışını Türkiye'deki pazar yeri ile karıştırdın sanırım. Etiket fiyatı ne ise fiyat odur, pazarlık yapmazlar zira muhattap olacağını kişilerin hepsi çalışan işçi mal sahibi değil. En fazla %10 gibi cazip bir indirim yaparlar oda şansı isen.

• Beğen
Tepkiler: sonerogul
Yurtdışını Türkiye'deki pazar yeri ile karıştırdın sanırım. Etiket fiyatı ne ise fiyat odur, pazarlık yapmazlar zira muhattap olacağını kişilerin hepsi çalışan işçi mal sahibi değil. En fazla %10 gibi cazip bir indirim yaparlar oda şansı isen.
yüzde 10 dediğin rakam da yani hiç azımsanmayacak bir rakam :D euro olunca.

Konuyu dağıtmadan ben de bir soru eklemek istiyorum. Yurt dışına çıkıp bisiklet alıp getirmede yeni bir engel var mı acaba? Örnek olarak atlayıp Almanya'ya gidip Canyon Ultimate serisi bir yol bisikleti satın alıp getirmek istesek sorun olur mu, vergi iadesi alabiliyor muyuz, alabiliyorsak prosedürü nedir? THY sitesine göre 30€ karşılığında taşıma yapıyorlarmış. Tabi Canyon paket ölçülerini ayrıca THY ye teyit ettirmek gerekir.
Konu hakkında bilgi sahibi bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.
Vaktiniz varsa Almanya'dan binerek gelin. Gezmiş olursunuz, üstelik de tek kuruş vergi ödemezsiniz.

Sen beni kim ile karıştırdın mahalleden arkadaşın mıyım ben senin? Üslüba bak. Pazar yeri sanmışım :)
yüzde 10 dediğin rakam da yani hiç azımsanmayacak bir rakam :D euro olunca.

Oda şanslı isem “miş” ama!!!

Geri