Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışından bisiklet getirmek

Bike24'te kart bilgisi farklı fatura ismi farklı olma senaryosunda da vergi iadesi alındı.

Bike 24 , Bike Discount ve R2 Bike dan ürünleri sipariş ettik. Almanya da ki otele. Siparişi veren ismin mail adresine invoice-fatura geliyor. Onu kendisi çıktı almak durumunda. O kağıdı gümrük çıkışında onaylatacak.. Daha sonra gümrükte onaylatılan evraklar Türkiye ye geldikten sonra satın alma işlemi yaptığımız bu 3 firmaya gönderildi.
Onlarda 4-8 hafta içinde yüzde 14 geri iadesi ile karta ödeme yaptılar. Satın alan kişi ile kartın sahibi aynı olmalı faturadaki isim kartla uyuşmalı yani.

Scudo
Merhaba, iyi forumlar herkese,

Ocak ayında bir arkadaşım fuar dolayısıyla bir haftalığına Las Vegas a gidip geleceği için internet üzerinden orada bir mağazadan bisiklet satın aldım. Dönüşünde beraberinde getirecekti fakat işlerindeki aksilik sebebiyle maalesef bisikleti alamadan dönmek zorunda kaldı. Malumunuz yüksek kargo bedeli ve gümrük vergileri yüzünden adresime kargolansın diyemiyorum. Acaba aranızda bu konuda bana yardımcı olabilecek, bisikleti beraberinde getirebilecek Amerikada yaşayan veya orada bir tanıdığı olan var mı ? Getirme masraflarının yanında muhakkak ki yardımının, emeğinin karşılığını da ödeyebilirim.

Forumdan kimseyi bulamazsanız alternatif olarak aklınızda bulunsun: (link)

• Beğen
Tepkiler: Mete_ ve Theo3232
Forumdan kimseyi bulamazsanız alternatif olarak aklınızda bulunsun: Glocalzone
Maalesef Glocalezone da link vermem gerekiyor bildiğim kadarıyla ve o bölgedeki kişi benim yerime satın alıyor. Ben bisikleti satın aldım, tüm ödemelerini gerçekleştirdim, bisiklet kolilenmiş bir halde mağazada bekliyor. Ya las vegasta birini bulmam gerek ya da amerikada başka bir şehirde biri olursa adresine kargolatabilirim.

Maalesef Glocalezone da link vermem gerekiyor bildiğim kadarıyla ve o bölgedeki kişi benim yerime satın alıyor. Ben bisikleti satın aldım, tüm ödemelerini gerçekleştirdim, bisiklet kolilenmiş bir halde mağazada bekliyor. Ya las vegasta birini bulmam gerek ya da amerikada başka bir şehirde biri olursa adresine kargolatabilirim.
Abd'de okuyan öğrencileri bularak belki onlardan yardım isteyebilirsin. Bunların instagram sayfası belki vardır.

• Beğen
Tepkiler: Mete_

aynı şekilde ilan açın. Gelen mesajlara göre durumu bu şekilde izah edip başka kanaldan iletişime geçin. Tabi karşıdaki kişiye ne kadar güvenebilirsiniz bisiklet emanet edebilir misiniz bilemiyorum.

• Beğen
aynı şekilde ilan açın. Gelen mesajlara göre durumu bu şekilde izah edip başka kanaldan iletişime geçin. Tabi karşıdaki kişiye ne kadar güvenebilirsiniz bisiklet emanet edebilir misiniz bilemiyorum.
Dediğiniz gibi ordan link vererek ilan açtım, açıklama kısmında da durumu anlattım. Umarım başka yerlere gerek kalmadan forumdan yardımcı olabilecek birisi çıkar 🙏

Son düzenleme:
Dediğiniz gibi ordan link vererek ilan açtım, açıklama kısmında da durumu anlattım. Umarım başka yerlere gerek kalmadan forumdan yardımcı olabilecek birisi çıkar 🙏

açıklama kısmına yazmanız çok iyi olmayabilir çünkü siz siteye komisyon ödemeden bu işi yapma derdindesiniz. mesaj yoluyla insanları ikna etmeye çalışın bence. ban yiyebilirsiniz.

• Beğen
açıklama kısmına yazmanız çok iyi olmayabilir çünkü siz siteye komisyon ödemeden bu işi yapma derdindesiniz. mesaj yoluyla insanları ikna etmeye çalışın bence. ban yiyebilirsiniz.
Anladım, haklısınız. Ben açıklamayı birisi irtibata geçtikten sonra yapayım o zaman.

Merhaba, iyi forumlar herkese,

Ocak ayında bir arkadaşım fuar dolayısıyla bir haftalığına Las Vegas a gidip geleceği için internet üzerinden orada bir mağazadan bisiklet satın aldım. Dönüşünde beraberinde getirecekti fakat işlerindeki aksilik sebebiyle maalesef bisikleti alamadan dönmek zorunda kaldı. Malumunuz yüksek kargo bedeli ve gümrük vergileri yüzünden adresime kargolansın diyemiyorum. Acaba aranızda bu konuda bana yardımcı olabilecek, bisikleti beraberinde getirebilecek Amerikada yaşayan veya orada bir tanıdığı olan var mı ? Getirme masraflarının yanında muhakkak ki yardımının, emeğinin karşılığını da ödeyebilirim.
Güncel olarak bisikleti iade etmeye karar verdim. Aynı bisikleti Almanya’da buldum. Oradan daha kolay şekilde aracı olabilecek birilerini bulabileceğimi düşünüyorum. Yardımcı olmaya çalışan, fikir veren herkese çok teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: kuzey efe
Güncel olarak bisikleti iade etmeye karar verdim. Aynı bisikleti Almanya’da buldum. Oradan daha kolay şekilde aracı olabilecek birilerini bulabileceğimi düşünüyorum. Yardımcı olmaya çalışan, fikir veren herkese çok teşekkür ederim.
konudan bağımsız ne aldınız acaba :)

Haftabaşı itibariyle Bike24 ile yazışmalara başladım. Almayı planladığım model, Hibike 'a göre 1000€ daha düşük fiyata satışta. Renk olarak çok tercih etmesem de (Dark Gray), yine de sırf kırmızı olsun diye 21.000 TL fazladan ödemek çok mantıklı gelmedi :) O seviyede boya farkını otomobil alırken ödemedim.

Öncelikle çok ilgililer, tüm sorularıma detaylı bir şekilde açıklama getirdiler. Vergi iadesi için sadece gümrükten alınacak , damgalı ve ıslak imzalı fatura aslını istiyorlar ve 8 hafta içerisinde parayı kredi kartı ya da Avrupa içerisinde bir bankaya gönderebileceklerini ilettiler. Bisikleti Berlin ve Dresden'deki servis merkezlerinden teslim alabilirmişim. Ölçü konusunda bazı soru işaretlerim vardı. Bunun için hazır bir formları var, ölçümlerinizi yapıp doldurmanız için size gönderiyor ve daha sonra sizin tercih edeceğiniz bir iletişim yolu ile (video conf. , telefon , mail etc) detayları konuşmayı öneriyorlar. Formu doldurup, gönderdim. Görüşme sonrasında önerecekleri ölçüye göre alım yapmayı düşünüyorum. (link) dan detaylı bir ölçüm sonrasında da önerilen ölçüleri aldım. Bakalım tutarlı bir sonuç çıkacak mı, merak ediyorum.

Şu anda çözmem gereken tek sorun , bisiklet kolisini havaalanına nasıl transfer edeceğim. Kurulum yaptıktan sonra , gidonu söküp, seleyi alçaltıp paketledikleri için transfer kolileri çok büyük. Görüşme sırasında , ücreti mukabilinde transfere yardımcı olup olamayacaklarını soracağım. Bir çok yerde bir tandığım olmasına rağmen, Berlin için bu konuda şanssızım malesef. :) Toplu taşıma ise direkt yok, aktarmalı opsiyonlar var ve tek başıma bunu yapmam pek mümkün değil. Bu konuları netleştirdikten sonra uçak bileti alıp 1-2 günlüğüne gidip gelmek kalıyor.

Gelişme oldukça, tecrübelerimi paylaşırım.

Surly bridge club almıştım.
Güzel bisikletmiş sağlık olsun, umarım Almanya'dan alımda bir aksilik olmadan istediğiniz modele kavuşursunuz.

• Beğen
Güzel bisikletmiş sağlık olsun, umarım Almanya'dan alımda bir aksilik olmadan istediğiniz modele kavuşursunuz.
Teşekkür ederim, inşallah öyle olur. Almanya’dan gelecek birini bulmak daha kolay olur diye düşünüyorum ama bakalım..

Çok yakın bir zamanda Sofya'ya gitme planım var. 5 AYLIK KRON markalı katlanır bisikletin kadrosu ÇATLADIĞI ve GARANTİYE GİRMEDİĞİ için uzun sürecek mahkeme süreci boyunca katlanır bisikletsiz kalmamak için ve KRON MARKASINDAN SOĞUDUĞUM için kendime başka markalı bir katlanır bisiklet alıp mahkeme kararı sonucu elde edeceğim kron katlanır satmaya karar verdim. Normalde Carraro 121D alacaktım ama ucuza gelmesi için aynı model veya dengi özelliklerde başka markalı yeni katlanır bisikletimi Sofya'dan alıp getirmeyi düşünüyorum. Sofya'da bisiklet en uygun nerelerden alınabilir? Bilenler cevaplarsa sevinirim.

(bu arada 26000 km yaptığım 7 yıllık KRON TX 150 bisikletim de 3 ay önce çatladı ama o yaştaki bir bisiklette garanti namına bir şey kalmadığından bostancı oto sanayisinde bir alüminyum kaynakçıda tamirini yaptırıp kendim boyadım)

Merhabalar,

Yaklasik 2-3 yil once wiggle uzerinden bir dag bisikleti almistim, sanirim yuzde %18 de vergimi odeyip ptt den teslim almistim. Simdi yil oldu 2023, ekstra vergi muhabbetine denk geldim baska forumlarda. Beni guncelleyebilir misiniz bu konuda bir ornek aracaligiyla; mesela 1000 euro luk bir bisiklet alsam vergisi ne kadar cikar ?

Tesekkur ederim.

Merhabalar,

Yaklasik 2-3 yil once wiggle uzerinden bir dag bisikleti almistim, sanirim yuzde %18 de vergimi odeyip ptt den teslim almistim. Simdi yil oldu 2023, ekstra vergi muhabbetine denk geldim baska forumlarda. Beni guncelleyebilir misiniz bu konuda bir ornek aracaligiyla; mesela 1000 euro luk bir bisiklet alsam vergisi ne kadar cikar ?

Tesekkur ederim.
Almayın.

Merhabalar,

Tesekkur ederim.

Artık gümrük sınırı 150 Euro. @trainspotting35 hocamın dediği gibi almayın.

Merhabalar,

Tesekkur ederim.

Neden almamanız gerektiğini arkadaşımın yaşadığı bir durum ile özetleyeyim, ki arka sayfalarda yazmıştım diye hatırlıyorum. Kendisi yük olarak küçük pahada büyük bir ürün aldı. Aldığı ürün 8000 lira civarındaydı ürünü almak içn gittiğinde kendisine önce gümrük müşaviri tutması sonrada vergisinin ödenmesi gerektiği söylenmiş. Özel gümrük müşaviri için 5 farklı yer gezmiş ve hepsi tek fiyat olarak ürün bedeli ne ise o fiyatı belirtmiş. Bunun üzerine vekalet ve vergi masrafı da var.

Kısaca eğer 20000 (yirmi bin)e bisiklet alırsanız yirmi bin de gümrük müşaviri alacak, bir de üzerine % kaç vergi çıktıysa onu ödeyeceksiniz. O fiyata zaten Türkiye sınırları içerisinden bisiklet alırsınız. Yurt dışından bisiklet almanın en pratik yolu, yolcu beraberinde ürün getirmek. Zaten geri 1500€ durumu olsa bile döviz aldı başını gidiyor.

Geri