Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

Ve bu dedikleriniz almanyada oluyor ? Inanmasi gereckten cok zor.

keşke yaşamasa idi Murat hocam , ama hepsi Frankfurt ta yaşandı maalesef.

Çok benzeri bir durum Rose'un Berlin şubesinde bir arkadaşımın başına geldi. Şirketlerin benefit olarak sundukları bir bisiklet leasing programı var ve arkadaşıma 5000€ya kadar bütçe verdiler. Bir Türk olarak, 5000€ harcayacağı mağazada kraliçeler gibi ağırlanmayı bekledi ama çalışanlar suratına bile bakmadı, resmen bisiklet almasın diye uğraştılar.

Almanya'da tok satıcıya denk geldiniz mi, işiniz yaş.

Galiba tok satıcıların hepsini buldum , eşim bile isyan etti bu nasıl satış politikası diye. Bisiklet turum da Münih teki bir yerel satıcı çok ilgilendi sadece benimle, baya sohbet etti isteklerimi dinledi, onun harici gerçekten gerçek bir hayal kırıklığı!

Scudo
Merhabalar,

Eniştem Qatar'a gidecek.
Orada da bisiklet mağazaları var fiyatlar buraya göre haliyle uygun gibi.
Bisikleti kurulum yapılmadan satın alsa, koli ile uçakta getirme şansı olur mu ? Vergi, Gümrük vs nasıl olur ?

Merhabalar,

Eniştem Qatar'a gidecek.
Orada da bisiklet mağazaları var fiyatlar buraya göre haliyle uygun gibi.
Bisikleti kurulum yapılmadan satın alsa, koli ile uçakta getirme şansı olur mu ? Vergi, Gümrük vs nasıl olur ?
Kurulum yaptırıp, havayolu şirketinden bisiklet bagaj hakkı satın alıp getirebilir, yolcu beraberinde eşya sayılıyor doğal olarak, herhangi bir vergi vs. ödemez. Hatta tax free vb. yerlerden alırsa havalimanında o ülkenin (alınan) kdv si varsa onu da geri alabilir(tabii hep vakit alan şeyler).

Kurulum yaptırıp, havayolu şirketinden bisiklet bagaj hakkı satın alıp getirebilir, yolcu beraberinde eşya sayılıyor doğal olarak, herhangi bir vergi vs. ödemez. Hatta tax free vb. yerlerden alırsa havalimanında o ülkenin (alınan) kdv si varsa onu da geri alabilir(tabii hep vakit alan şeyler).
Kurulum olmadan olmaz ama değil mi ? Kutusunda ?

O da sorun olmaz ama taşımada sıkıntı olabilir. Ben iyi bir bisiklet çantasında, tekerlekleri vs. ayrı şekilde yerleştirilmiş kompakt bir taşımayı öneririm. Kutuyla getiren de var.

O da sorun olmaz ama taşımada sıkıntı olabilir. Ben iyi bir bisiklet çantasında, tekerlekleri vs. ayrı şekilde yerleştirilmiş kompakt bir taşımayı öneririm. Kutuyla getiren de var.
Kuruluma gerek yok.Kutusunda getirmesi hem dah sağlıklı.Yolcu bereberinde bisiklet bagaj hakkını kullanarak getirebilir.Ayrıca o kutu içine bisiklet ekipmanlarınıda koyabilir.Biz hep öyle yaptık.Saygılar...

Kutusunda alıp, hiç açmadan büyük bagaj kısmından uçağa teslim edip getirmek çok daha kolay olur. Zaten çoğu marka bisikletleri çok ufak bir kurulum gerektirecek şekilde kutuluyor. Buraya getirdikten sonra dilerseniz YouTube'dan bir video takip ederek, dilerseniz de guvendiginiz bir bisikletçiye götürerek kurarsınız.

Zaten orada kurulum yapılsa bile, çoğu bisiklet taşıma çantası orjinal kutudakinden daha fazla sökülerek taşınacak şekilde dizayn edilmiş olduğu için, başınıza daha fazla iş açılır.

Kutusunda alıp, hiç açmadan büyük bagaj kısmından uçağa teslim edip getirmek çok daha kolay olur. Zaten çoğu marka bisikletleri çok ufak bir kurulum gerektirecek şekilde kutuluyor. Buraya getirdikten sonra dilerseniz YouTube'dan bir video takip ederek, dilerseniz de guvendiginiz bir bisikletçiye götürerek kurarsınız.

Zaten orada kurulum yapılsa bile, çoğu bisiklet taşıma çantası orjinal kutudakinden daha fazla sökülerek taşınacak şekilde dizayn edilmiş olduğu için, başınıza daha fazla iş açılır.
Bisiklet çantasıda aynı kutudaki kadar sökme gerektiriyor. Tek karlı yanı kutudan daha dayanıklı olması.

Bisiklet çantasıda aynı kutudaki kadar sökme gerektiriyor. Tek karlı yanı kutudan daha dayanıklı olması.

Yani gerekirse görsel örnekler de paylaşabilirim ancak amacım polemiğe girmek değil. Kendime bisiklet taşıma çantası bakarken yaptığım araştırmalardan ve iki kere kutulu bisiklet açıp kurmaktan gelen deneyimimle bu yorumu yaptım.

En basit örnekle, henüz çok yeni kutusundan çıkarıp kurduğum Canyon Endurace bisiklet, kutusundan arka jantı takılı olarak çıktı. Ama çoğu çantada, iki jantı da çıkarıp taşımak gerekiyor. Hatta bazı çantalarda güvenli olması açısından arka aktarıcının sökülmesi tavsiye edilenler bile var.

Dayanıklı olma konusuna gelirsek, hem çantaya hem de kutuya bakmak lazım. Eminim düşük fiyat skalalarında, orjinal kutu kadar dayanıklı olmayacak çantalar vardır.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Yani gerekirse görsel örnekler de paylaşabilirim ancak amacım polemiğe girmek değil. Kendime bisiklet taşıma çantası bakarken yaptığım araştırmalardan ve iki kere kutulu bisiklet açıp kurmaktan gelen deneyimimle bu yorumu yaptım.

En basit örnekle, henüz çok yeni kutusundan çıkarıp kurduğum Canyon Endurace bisiklet, kutusundan arka jantı takılı olarak çıktı. Ama çoğu çantada, iki jantı da çıkarıp taşımak gerekiyor. Hatta bazı çantalarda güvenli olması açısından arka aktarıcının sökülmesi tavsiye edilenler bile var.

Dayanıklı olma konusuna gelirsek, hem çantaya hem de kutuya bakmak lazım. Eminim düşük fiyat skalalarında, orjinal kutu kadar dayanıklı olmayacak çantalar vardır.
Polemik değil şunun şurasında beyin fırtınası yapıyoruz. Ben eksik yazmışım tabiiki her çanta aynı değil. Mesela geçen yaz Türkiyey getirdiğim çantada jantları çıkarıyorsun, seleyi çıkarıyorsun, gidonuda söküp yan çevirmek gerekiyordu, aktarıcı için özel çanta gibi birşeyi vardı zarar görmesin diye.

Şuan elimde olan çantada ise sadece jantları sökmek yeterli oluyor. Çantanın içinde metalden sehpa gibi birşey var onun üzerine monte ediyorsun, sele çıkartma yada gidonu sökme gibi bir dert yok. Şu tarz birşey, aynı çanta değil ama mantık aynı.

767_246125039.png

Evet ucuz çantalar var bez tarzı birşey kesinlikle güvenli olmaz tahminimce. Ayrıca Canyon'un kutuları diğer markalara göre çok daha güvenli adamlar biliyor işini, yanlış hatırlamıyrosam iç tarafından korumaları kutuları. :)

Son düzenleme:
2 hafta önce Almanya’dan sıfır bir bisiklet aldım. Alırken tax free isteğinde bulundum ve gerekli belgeleri satış sonunda bana teslim ettiler. Alım işleminden sonra da Pegasus’u arayarak bisiklet kargosu talep ettim ve 1500 tl bir fiyat çıkardılar, fiyatlar değişken diye de bir dip not geçtiler.

Uçuştan önce Alman gümrüğüne aldığım diğer şeyler ile birlikte bisikleti bildirdim. Hiçte sıkıntı yaşamadım açıkçası. Belgelerim onaylandı akabinde %19 luk bir vergi iadesi almayı hesaplar iken, gümrüğün hemen karşısında çöreklenmiş olan aracı firmanın sanırım adı blue star gibi bişeydi, %9 una çöküp %10 unu bir hafta içerisinde kartıma geri yatıracağını öğrendim. Keza öyle de oldu bir hafta sonra kartıma para iade edildi.

Sonuç olarak sıkıntısız bir şekilde bisikletimin transferini ve geri ödeme işlemlerini gerçekleştirmiş oldum. Eğer kesin bir bisiklet alma fikri ile gidiyorsanız hava yolu şirketinize benim gibi son dakika değil daha önce haber verip yer satın almanız daha karlı olacaktır.

Kktc'de durumlar nasıl bilginiz var mı?
Oradaki fiyatlar gibi...

3 hafta sonra Berlin'e gideceğim. Canyon bisiklet almak istiyorum online olarak. Tax free işlemlerini nasıl yapıyoruz ? Araştırdığımda satın alınan yerden tax free formu doldurmamız gerektiği daha sonra bunu havaalanında faturalarla birlikte bu formun onaylatılıp vergi iadesi alındığı söyleniyor . Yoksa bu onaylattığımız belgeleri direk Canyon'a atıp oradan mı iadeyi alıyoruz ?

3 hafta sonra Berlin'e gideceğim. Canyon bisiklet almak istiyorum online olarak. Tax free işlemlerini nasıl yapıyoruz ? Araştırdığımda satın alınan yerden tax free formu doldurmamız gerektiği daha sonra bunu havaalanında faturalarla birlikte bu formun onaylatılıp vergi iadesi alındığı söyleniyor . Yoksa bu onaylattığımız belgeleri direk Canyon'a atıp oradan mı iadeyi alıyoruz ?

İstediğiniz bisiklet stokta mevcut mu, 3 hafta içinde teslim edilebiliyor mu, ona bir bakmanızı öneririm.

Vergi iadesi ile ilgili aradığınız bilgi şurada paylaşılmış sanki: (link)

Siz getirdiniz mi getirdiyseniz nerden aldınız süreç nasıl ilerledi . Bu havalimanında gümrüğe onaylatma süreçleri nasıl.

Siz getirdiniz mi getirdiyseniz nerden aldınız süreç nasıl ilerledi . Bu havalimanında gümrüğe onaylatma süreçleri nasıl.

Bisikleti aldığınız yerden edindiğiniz tax free formlarını ürün ile birlikte önce havaalanı gümrüğe onaylatıyorsunuz. Ardından yine havaalanındaki global blue hizmet ofisine geçip orada da bu onaylanan belgeleri kayıt ettirip, refound bedelini ister o an nakit ama daha kesintili, isterseniz bir süre sonra kredi kartına daha iade alıyorsunuz.

işin Canyon ya da diğer satıcılar ile ilgisi yok. Onlara düşen tax free belgelerini doldurmaları. Bütün satıcılar yapmıyorlar bu konuyu önceden konuşmanız da yarar var.

Yöntem şu şekilde;
Canyon'un sitesinde üyelik oluşturduktan sonra stoktaki bisikletlerden almak istediğinizi seçiyorsunuz.
2. Gönderim adresi olarak Almanya'da yaşayan bir tanıdığınızın adresini giriyorsunuz.
3. Fatura adresi olarak Türkiye 'deki adresinizi yazıyorsunuz.
4. Alım sürecinde not olarak veya kullanıcı ve sipariş numaranızla birlikte Canyon 'a mail atıp taxfree belgelerinizin hazırlanarak bisikletin kutusuna koymalarını özellikle belirtiyorsunuz.
5. Bisiklet kargolanmadan 3 gün önce Canyon size mail atarak ücretin çdenmesini talep edecektir.
6. Ücret ödenip bisiklet Almanya'da belirttiğiniz adrese ulaştıktan sonra gidip alıp gelmek için 3 ay süreniz var. Bu 3 ayı geçirirseniz tax free hakkından yararlanamıyorsunuz.
7. Daha sonra bisikletin kolisi, pasaport, taxfree belgeleri ve fatura ile Almanyadaki havalimanının gümrük/taxfree ofisine gidip belgelerinizi onaylatıyorsunuz. (Bisikleti görmek isteyebilirler)
8. Türkiye'ye döndükten sonra belgelerinizi kargo ile Canyon 'a yolluyorsunuz, vergi iadeniz 2 hafta sonra hesabınıza yatıyor.

Özet için teşekkürler. Diğer bir seçenek Global Blue ofisine teslim etmek sanırım, ancak onlar komisyon aldıkları için daha düşük oranda vergi iadesi oluyor doğru mudur? Belgeleri Türkiye' den kargo ile göndermek daha mı avantajlı oluyor bu durumda? Gönderim ücreti ve Global Blue' nun yaptığı kesinti açısından soruyorum.

Özet için teşekkürler. Diğer bir seçenek Global Blue ofisine teslim etmek sanırım, ancak onlar komisyon aldıkları için daha düşük oranda vergi iadesi oluyor doğru mudur? Belgeleri Türkiye' den kargo ile göndermek daha mı avantajlı oluyor bu durumda? Gönderim ücreti ve Global Blue' nun yaptığı kesinti açısından soruyorum.

Aynen seçeneklerimiz bunlar, kısa yol global blue uzun yol sizin Canyon a kargo işlemi.

%19 vergi iadesi çıktı bana . %10 bana %9 global blue ya düştü.

Canyon üzerinden gidince %19 un hepsini alabiliyor musunuz ona bişey diyemem ben diğer yolu tercih ettim.

• Beğen
Tepkiler: Gringo1903
Geri