Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışından bisiklet getirmek

Döviz kurları tavanı delip çıktığından beri biraz ıssız kalmış olan bu başlığı hareketlendirelim. :)

Yılbaşı döneminde İngiltere'de bulunan arkadaşlarımı ziyaret etmek gibi bir planım var. Vize başvurusunu yaptım ama nasıl sonuçlanır merak konusu. Bu vesileyle yıllardır üstü örtülü vaziyette bir kenarda duran karpuz kabuğu gene aklıma düştü.

Şudur kendisi: (link)

İstediğim beden için Kasım ayını işaret ediyor site. Alıp oradaki arkadaşımın adresine göndermeyi ve gelirken yanımda getirmeyi düşünüyorum.

Diğer ülkelerden farklı olarak İngiltere teslimatta gümrük vergisini doğrudan fiyatın içine ekliyor Canyon. Brexit saçmalığı sonrası İngiltere'den bisiklet getirmekle ilgili bir başlık göremediğim için sorayım istedim. Pek umudum yok ama, acaba vergi iadesini bir şekilde geri alma ihtimali var mıdır?

Online olarak sipariş verirken beden seçimi sizi korkutmuyor mu? 183 cm boy, 89 iç bacak ile M beden öneriyor bana. Tam L beden sınırındayım. Siz nasıl bir karar verirdiniz? Ya da Canyon'dan bisiklet almış arkadaşların fikirleri nelerdir?

Scudo
Online olarak sipariş verirken beden seçimi sizi korkutmuyor mu? 183 cm boy, 89 iç bacak ile M beden öneriyor bana. Tam L beden sınırındayım. Siz nasıl bir karar verirdiniz? Ya da Canyon'dan bisiklet almış arkadaşların fikirleri nelerdir?

Biraz hangi modeli düşündüğünüze, hangi amaçla kullanacağınıza ve ne kadar esnek olduğunuza göre M ve L arasında tercih yapabilirsiniz. Iki bisikleti de bikefit ile size uygun hale getirebilirsiniz.

Sizle ölçülerimiz birebir aynı. (iç bacak ölçmeyi tam beceremiyorum, kitabı apış arama ne kadar sokabildiğime bağlı olarak 87-89 gibi). Aeroad modelinde tercihimi M'den yana kullandım ki çok doğru bir seçim oldu. Ultimate alacak olsam da M alırdım (Aeroad ile geometrileri çok yakın artık). Endurace için belki L olabilir.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Biraz hangi modeli düşündüğünüze, hangi amaçla kullanacağınıza ve ne kadar esnek olduğunuza göre M ve L arasında tercih yapabilirsiniz. Iki bisikleti de bikefit ile size uygun hale getirebilirsiniz.

Sizle ölçülerimiz birebir aynı. (iç bacak ölçmeyi tam beceremiyorum, kitabı apış arama ne kadar sokabildiğime bağlı olarak 87-89 gibi). Aeroad modelinde tercihimi M'den yana kullandım ki çok doğru bir seçim oldu. Ultimate alacak olsam da M alırdım (Aeroad ile geometrileri çok yakın artık). Endurace için belki L olabilir.

İşte aradığım cevap. Aeroad uzun süredir aklımda ama gel gör ki kur izin vermiyor kavuşmaya. Umarım bir gün gerçekleşir.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
İşte aradığım cevap. Aeroad uzun süredir aklımda ama gel gör ki kur izin vermiyor kavuşmaya. Umarım bir gün gerçekleşir.

Umarım en kısa sürede gerçekleşir. Bisikletle ilgili sorularınız olursa iletişime geçebilirsiniz.

Aslında bu başlığın hedefi yurtdışından bisiklet alanların deneyimlerini ve izlenecek prosedürleri paylaşmak. Lakin sorunuza cevap verelim.

Benim boyum bildiğim bütün yol bisikletleri için tam sınırda bir ölçü. Lakin endişe etmeme hiç gerek yok, zira bütün büyük bisiklet üreticileri geometri tablolarını paylaşıyorlar. Burada efektif top tube uzunluğu, reach ve stack değerleri ile bisikletin alın borusu açılarına bakarak hangi bedenin bana uygun olduğunu kolayca anlayabiliyorum.

Örneğin istediğim Canyon Endurace Al 7.0 için benim sürüş stilime göre M boy uygunken, Trek Domane AL serisinde 56cm tam geliyor. Cannondale Synapse serisinde ise 56cm kadroya 90mm gidon boğazı takarak istediğim geometriye ulaşabiliyorum.

Hocam 181 89 ic bacakli biri olarak genel olarak 56 kadro oluyorum. Bianchilerde 57, giantlarda L beden geliyorum. Bike fit teyitli bilgidir. Sizde de aynisi gelcegini dusunuyorum.
Frame size calculator olan siteler bike fitin onerdigi sonuçla ayni bilgileri veriyor. Frame size calculatori olan markalarin genelde dogru sonuc verdigini dusunuyorum.

• Beğen
Tepkiler: MeTaLioNs
Benim ablam hollanda'da yaşıyor.kendi istanbul'a geldi ama bisikletin kolisi büyük olduğu için havalimanına götürememişler.Hollanda'dan tıra yükledi, bisiklet yaklaşık 1,5 ay sonra bana ulaştı.(gümrük ve yol süresi dahil ) Sonra ben bisikleti buraya getiren lojistik firmasına 100 euro verdm ve bisikleti teslim aldım.

AMA... Ben İstanbul'da değildim bisikleti ablam almaya gitmiş.Ablama tır şoförü (şu an içimden geçen bildiğim tüm küfürleri ediyorum ona ) ben yolda ceza yedim eğer 12.000 tl verirseniz bisikleti veririm demiş.Ablamı 3-4 gün uğraştırmışlar.Ablam da ben bu parayı vermeyeceğim size deyip adamlara baskı uygulamış ,araya birilerini sokmuş.

Sonunda bu hain adamlar bisikleti 100 euro karşılığı vermişler.Yani şunu söylemek istiyorum eğer yurtdışından bisiklet getirtecekseniz ve getirteceğiniz kişi tanıdık değilse 50 kere düşünün derim.Adamlar resmen haraç istemişler.Bilmediğiniz kişilere güvenmeyin.Bu ahlaksız ,pazarlıkçı ,kanı bozuk insanlardan çok var .O yüzden dikkat edin.Saygılar.Eğer ağır konuştuysam kusuruma bakmayın.İyi geceler.

Benim ablam hollanda'da yaşıyor.kendi istanbul'a geldi ama bisikletin kolisi büyük olduğu için havalimanına götürememişler.Hollanda'dan tıra yükledi, bisiklet yaklaşık 1,5 ay sonra bana ulaştı.(gümrük ve yol süresi dahil ) Sonra ben bisikleti buraya getiren lojistik firmasına 100 euro verdm ve bisikleti teslim aldım.

AMA... Ben İstanbul'da değildim bisikleti ablam almaya gitmiş.Ablama tır şoförü (şu an içimden geçen bildiğim tüm küfürleri ediyorum ona ) ben yolda ceza yedim eğer 12.000 tl verirseniz bisikleti veririm demiş.Ablamı 3-4 gün uğraştırmışlar.Ablam da ben bu parayı vermeyeceğim size deyip adamlara baskı uygulamış ,araya birilerini sokmuş.

Sonunda bu hain adamlar bisikleti 100 euro karşılığı vermişler.Yani şunu söylemek istiyorum eğer yurtdışından bisiklet getirtecekseniz ve getirteceğiniz kişi tanıdık değilse 50 kere düşünün derim.Adamlar resmen haraç istemişler.Bilmediğiniz kişilere güvenmeyin.Bu ahlaksız ,pazarlıkçı ,kanı bozuk insanlardan çok var .O yüzden dikkat edin.Saygılar.Eğer ağır konuştuysam kusuruma bakmayın.İyi geceler.
Bisikleti uçakla yolcu beraberi olarak getirtin kargoymuş tırmış bunlar hikaye. Avrupadan 30€ alıyorlar THY olarak ama ötekiler değişiyor. Yolcu beraberi bisiklete vergi yok. Kendim Güney Koreden getirdim.

Bisikleti uçakla yolcu beraberi olarak getirtin kargoymuş tırmış bunlar hikaye. Avrupadan 30€ alıyorlar THY olarak ama ötekiler değişiyor. Yolcu beraberi bisiklete vergi yok. Kendim Güney Koreden getirdim.

Paketleme kocaman olduğu için arabaya sığmamış ve havalimanına götürmek için 150 euro istemişler.O yüzden yolcu beraberinde getiremediler .

Paketleme kocaman olduğu için arabaya sığmamış ve havalimanına götürmek için 150 euro istemişler.O yüzden yolcu beraberinde getiremediler .

15481

MADDE 58-(1)Ek-9 daki listede listede yer alan kişisel eşyaya muafiyet tanınır.

(2)Ek 9 daki listenin (A) bölümünde belirtilen eşya sadece yolcu beraberinde, (B) bölümünde belirtilen eşya ise, yolcu beraberinde ya da yolcunun gelişinden bir ay önce veya üç ay sonra getirilebilir.
Not: Bisiklet B bölümünde

Ağustos ayında yurtdışından giriş yaptım.bu 58 maddeye göre e-bike sipariş versem kargo ile bu kapsama girermiki :)

Ağustos ayında yurtdışından giriş yaptım.bu 58 maddeye göre e-bike sipariş versem kargo ile bu kapsama girermiki :)
Geçmemiş 3 ay üzerinden. Kargo firmasına yolcu beraberi eşya olduğunu belirtin

Sıfır mağazadan sipariş vereceksen hayır kapsamaz.

Sıfır mağazadan sipariş vereceksen hayır kapsamaz.
Semih Bey doğru söylüyor ben atlamışım kişisel eşyanız olması gerekiyor. Yolcu iken böyle bir kişisel eşyanız yoktu.

Son düzenleme:
Teşekkürler yorumlar için.bu durumda tekrar gidip otobüsle getirmek var.uçağa e bike alınmıyor sanırım. otobüsle gelirsem kdvsiz alış yada tax free yapma şansım var sanırım.

Teşekkürler yorumlar için.bu durumda tekrar gidip otobüsle getirmek var.uçağa e bike alınmıyor sanırım. otobüsle gelirsem kdvsiz alış yada tax free yapma şansım var sanırım.
Uçağa e-bike alınmama sebebi bataryasından dolayı olabilir. Bataryası sökülebiliyorsa dilerseniz bu şekilde bir teyit alın.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
bende bir soru sorayım o zaman almanyada yaşayan kuzernim var çifte vatandaş diyelimki bana bisiklet getirecek Türkiye'ye getirirken vergi ödemek zorunda kalır mi kendi bisikleti olarak gösterse bile faturası vs onun adına

bende bir soru sorayım o zaman almanyada yaşayan kuzernim var çifte vatandaş diyelimki bana bisiklet getirecek Türkiye'ye getirirken vergi ödemek zorunda kalır mi kendi bisikleti olarak gösterse bile faturası vs onun adına
Yanında getirecek ise herhangi bir vergi ödemek zorunda değil, sonuçta kişisel eşya olacak ve yolcu gelirken yanında 1 bisiklet getirme hakkına sahip.
Sayın @gunerokn belirttiği gibi batarya sorun yaratıyor. Powerbank vs almıyorlar bagaja ama kabin bagajına alıyorlar.. Bisikletin bataryası çıkıyorsa, kullanacağınız uçak firmasını arayarak kabin bagajına alınmasının mümkün olup olmadığını sorun bence.

• Beğen
Tepkiler: gunerokn
Selamlar,

Konuyla alakali diye buraya yazayim dedim. Yurtdisinda daha ucuz olacagi icin ve hazir yurtdisina da cikiyorken bir trainer almak istiyorum, ve aradaki fiyat farkina (orada uygun fiyata var) bir bisiklet tasima cantasi bile alabiliyorum. Ama ekstra bagaj fiyati kg basina hesaplandigi icin gereksiz pahaliya geliyor.

Sorum su: Alacagim bos bisiklet tasima cantasi icine trainer'i koysam :komik: Thy "spor ekipmanlari" tasimasinda bisiklet bolumunde 80 euro tutacagini soyluyor, 80 Euro'ya konuyu kapatabilir miyim acaba :komik::) ?

Boyle bir seytanlik daha once yapilmamistir ama yine de goren/duyan/bilen var midir sorun cikar mi diye sorayim dedim.. Tabii Thy'i de arayip nasil bir yol bulunur onu da konusacagim. Sonucta o da bir spor ekipmani :)

Tesekkurler simdiden..

Selamlar,

Konuyla alakali diye buraya yazayim dedim. Yurtdisinda daha ucuz olacagi icin ve hazir yurtdisina da cikiyorken bir trainer almak istiyorum, ve aradaki fiyat farkina (orada uygun fiyata var) bir bisiklet tasima cantasi bile alabiliyorum. Ama ekstra bagaj fiyati kg basina hesaplandigi icin gereksiz pahaliya geliyor.

Sorum su: Alacagim bos bisiklet tasima cantasi icine trainer'i koysam :komik: Thy "spor ekipmanlari" tasimasinda bisiklet bolumunde 80 euro tutacagini soyluyor, 80 Euro'ya konuyu kapatabilir miyim acaba :komik::) ?

Boyle bir seytanlik daha once yapilmamistir ama yine de goren/duyan/bilen var midir sorun cikar mi diye sorayim dedim.. Tabii Thy'i de arayip nasil bir yol bulunur onu da konusacagim. Sonucta o da bir spor ekipmani :)

Tesekkurler simdiden..
Çantanın içinde ne olduğuna check in yaparken bakmıyorlar ama soruyorlar ne var diye. Bisiklet yada ekipman var dediğinde sorun çıkmayacaktır, zira birçok kişi sadece kadro yada jant seti getiriyor spor ekipmanı diyerek.

• Beğen
Tepkiler: geniusbjk
Geri