ozirus
Üye
- Tepki
- 12
- İsim
- Ozan
- Bisiklet
- Focus
150 euro sınırı olduğu için Türkiye'ye kargolanması seçeneğini unutun bence. Aksi halde 1 canyon da devlete almak zorunda kalırsınız. Bu durumda ilk seçenek olması gerekendirMerhaba,
Basit bir soru soracağım, yanıtlayan olursa sevinirim:
1.000-1200 dolar değerinde Canyon bisiklet alacağım.
Almanya'daki evimize sipariş verip uçakla yanımda getirmek mi YOKSA direkt Türkiye'deki evimize sipariş vermek mi mantıklı?
Şimdiden teşekkür ederim. Sevgiler.
150 euro sınırı olduğu için Türkiye'ye kargolanması seçeneğini unutun bence. Aksi halde 1 canyon da devlete almak zorunda kalırsınız. Bu durumda ilk seçenek olması gerekendir
Sadece shipping ve %18 gümrük değil. Fiyatı 150€'dan daha yüksek ürünlerde ilave vergiler ve uygulanması gereken prosedürler çıkıyor.Çok teşekkürler Semih Bey. Avrupa Birliği ülkelerinden sipariş verilen ürünler %18'miş. Canyon'un sitesinde Türkiye ve Almanya fiyatları farklı. Almanya'dan alınan ürünler Euro cinsinden, Türkiye'ye siparişler dolar cinsinden. Almanya'dan alırsam 50 Euro kadar daha pahalı alacağım sanırım. Ancak diğer seçenekte Shipping ve Gümrük'te %18 ödeceğim. Dediğiniz gibi daha mantıklı.
Sadece shipping ve %18 gümrük değil. Fiyatı 150€'dan daha yüksek ürünlerde ilave vergiler ve uygulanması gereken prosedürler çıkıyor.
@Semih Cavdar doğru söylemiş, bir bisiklet parası kadar masraf çıkar.
150 euro üzeri ticariye giriyor. Gümrükten çekmek için mali müşavir falan tutmanız gerekir, a vergisi b verigisi derken astarı yüzünü geçiyor. En temizi Almanyadaki evinize kargolatın uçakla getirirsiniz. Hatta Türkiyede ikamet ediyorsanız vergi iadesi bile alabilirsiniz.Demek başka masraflar da var🤔 teşekkür ettim çok.
150 euro üzeri ticariye giriyor. Gümrükten çekmek için mali müşavir falan tutmanız gerekir, a vergisi b verigisi derken astarı yüzünü geçiyor. En temizi Almanyadaki evinize kargolatın uçakla getirirsiniz. Hatta Türkiyede ikamet ediyorsanız vergi iadesi bile alabilirsiniz.
Linkte detaylı bilgileri vermiş Canyon inceleyiniz.Vergi iadesini nasıl alabilirim? Evet ikametim burada.
Ben ankaranın göbeğinde yunan müdürle çalıştım. Ne 1071 i, ne 1453ü, ne 1922 yi unutmamışlar. Sana 6500yuro vergi çıkarırlarsa asla şaşırmam.Merhaba, Yunanistanda geçirelecek 1 hafta süre zarfında stokta bulunan 6500 € luk canyon bisikleti kaldığım otele siparişi verip yanımda feribot yada uçak ile Türkiyeye getirmede sıkıntı yaşar mıyım. Kargo ile geleceği için Yunanistan gümrüğünde bizdeki gibi sorun yaşamak olası mı ? İki ab ülkesi arasında alışverişlerde sıkıntı yok sanırım ama ab ülkesinden Türkiye vatandaşı olarak sipariş verdiğim için bir sıkıntı olur mu? Sıkıntısız teslim aldığımı varsayarsak oradan getirirken yapılması gereken prosedür nedir bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler..
Merhaba, Yunanistanda geçirelecek 1 hafta süre zarfında stokta bulunan 6500 € luk canyon bisikleti kaldığım otele siparişi verip yanımda feribot yada uçak ile Türkiyeye getirmede sıkıntı yaşar mıyım. ....
Yolcu beraberinde bisiklet getirme hakkı var dolayısıyla, binerek,uçakla yada araba ile getirsede sorun olmaz.Pedallayarak gelme imkanın var mı... Biz Keşan'dan Metro turizme yüklediğimiz 2 bisiklet ile Selanik'e gideken, 2 gümrükte de kimse birşey sormadı.
Dönüşte de, sevgi selam muhabbet ile sınırı pedallayarak sorunsuz geçtik. Yani oradan almış olsak da, sorun çıkmayacaktı.
Vergi iadesini kredi kartına mı almak daha mantıklı yoksa banka hesabına mı? Banka hesabına iade istersek masraf vs durumu nasıl olur bilgisi olan var mı?
Doğrudan Canyon ile yapacağım vergi iadesi işlemini. Kredi kartımı ben de döviz olarak ayırmıştım zaten, kart ödemelerini de çoktan yapmıştım. Artı bakiyeyi hesaba aktarma olayını bilmiyordum ama Garanti Bankası da yapıyordur umarım. Teşekkür ederim cevabınız için.Aracı kurumlar dışında doğrudan vergi iadesi yapan yerler , yalnızca kredi kartına ya da EU içerisindeki bir bankaya ait IBAN numarasına yapıyorlar. Global blue gibi komisyon firmaları TR bankalarına da yapıyordur muhtmelen.
İlk seçenek için bilgi verebilirim. (Global bluedan uzun zamandır iade işlemim olmadı)
Kredi kartı ile yurtdışı alışverişleri için ben $ ve € ekstreleri talep ettim. € yaptığım harcamam , ay sonunda ekstreme € olarak yansıyor. Bu kredi kartı ile yaptığım hem amazon hem de bike24 alışverişlerimde hiçbir masraf ödemeden KDV nin tamamı, kullandığım kredi kartına € olarak iade edildi. Sonra bankayı arayarak bu artı bakiyeyi € hesabıma aldım. (Eğer henüz o aya ait ekstreniz kapanmadıysa, borç kapatmada kullanırsınız) TL olarak işlem yaparsanız , bankanın alım satım makasları zararı çok arttırıyor.
Doğrudan Canyon ile yapacağım vergi iadesi işlemini. Kredi kartımı ben de döviz olarak ayırmıştım zaten, kart ödemelerini de çoktan yapmıştım. Artı bakiyeyi hesaba aktarma olayını bilmiyordum ama Garanti Bankası da yapıyordur umarım. Teşekkür ederim cevabınız için.
Yolcu beraberinde bisiklet getirme hakkı var dolayısıyla, binerek,uçakla yada araba ile getirsede sorun olmaz.
f) DİĞERLERİ |
1- Hac ve umreden gelen yolcuların beraberlerinde getirecekleri veya posta veya kargo yoluyla gönderecekleri, Müsteşarlık ile Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek miktarda hurma ve zemzem suyu |
2- Çocuk yolcuya mahsus bir adet çocuk arabası |
3- Çocuk yolcuya mahsus oyuncaklar |
4- Bir adet ütü |
5- Bir adet bisiklet |
6- Bir adet el dürbünü (gece görüş dürbün ve gözlükleri ile gece görüş keskin nişancı dürbünleri hariç) |
7- Araçla birlikte yolculuk halinde, aracın kendisine ve sürücüsünün kullanımına mahsus diğer alet ve cihazlar ( Akü şarj cihazı, akü ile çalışan otomobil süpürgesi, akü ile çalışan buzluk vb.) |
8- Kişisel kullanıma mahsus kitap veya benzeri basılı yayın |
9- Yolcunun beraberinde olmak kayıt ve şartıyla evcil hayvanlardan toplam 2 adet veya 10 adet akvaryum balığı (veteriner sağlık raporu, orijin ve aşı belgesi ile varsa kimlik ve eşgal belgesi ibrazı şartı ve veteriner kontrolü kaydıyla) |
Kişisel eşya olduğu için sınır yok. 24 haziranda yanımda ben arkadaşa 4600 euro değerinde bisiklet getirdim.Soru: Yolcu beraberi eşya nedir?
Cevap: Yolcunun beraberinde getirdiği, ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen eşyadır. Her bir yolcu, beraberinde getirdiği Ek-9 liste kapsamı kişisel eşyayı ve 430 Avro’luk eşyayı muafen getirebilmektedir.
f) DİĞERLERİ 1- Hac ve umreden gelen yolcuların beraberlerinde getirecekleri veya posta veya kargo yoluyla gönderecekleri, Müsteşarlık ile Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek miktarda hurma ve zemzem suyu 2- Çocuk yolcuya mahsus bir adet çocuk arabası 3- Çocuk yolcuya mahsus oyuncaklar 4- Bir adet ütü 5- Bir adet bisiklet 6- Bir adet el dürbünü (gece görüş dürbün ve gözlükleri ile gece görüş keskin nişancı dürbünleri hariç) 7- Araçla birlikte yolculuk halinde, aracın kendisine ve sürücüsünün kullanımına mahsus diğer alet ve cihazlar ( Akü şarj cihazı, akü ile çalışan otomobil süpürgesi, akü ile çalışan buzluk vb.) 8- Kişisel kullanıma mahsus kitap veya benzeri basılı yayın 9- Yolcunun beraberinde olmak kayıt ve şartıyla evcil hayvanlardan toplam 2 adet veya 10 adet akvaryum balığı (veteriner sağlık raporu, orijin ve aşı belgesi ile varsa kimlik ve eşgal belgesi ibrazı şartı ve veteriner kontrolü kaydıyla)
Burada bisikletin 430€ sınırı olmadığını anlıyorum. Kişisel eşyada olduğu için bu sınırın uygulanmadığını anlıyorum.
Sizlerin bu konuda yorumu nedir.
Kaynak:mfa.gov.tr
Orbea mıydı hocam 😁Kişisel eşya olduğu için sınır yok. 24 haziranda yanımda ben arkadaşa 4600 euro değerinde bisiklet getirdim.