Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

Değerli dostlar Brompton limited editions Chpt3 V4 bisiklet getirtmek istiyorum yurt dışından. Daha önce ufak tefek parçalar aldım ama bunda nasıl ilerlemem gerekir bilemiyorum. nasıl bir yol izlemem gerekir. Limitli bir model olduğu için üretici stokları tükenmiş sadece 2. el sitelerinde mevcut.
Nasıl getirteceksiniz? Tanıdık aracılığıyla mı yoksa kargo mu? Kargo ise 150 euro sınırı olduğu için zor. Gümrük vs öderim dersenizde aldığınız bisikletin fiyatı kadar belkide daha fazlası vergisi vs çıkar.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
Bir yakınım İtalya'ya gidecek yakın zamanda. Şimdilik aklımda ilk bikepacking çantalar var. Sipariş vermek istiyorum. Bir değişkenlik gösterir mi Türkiye şartlarına göre ? Ortlieb - Apidura vs . Buradan bakabileceğim bir site vs var mıdır ? Almanya olsa kolaydı da İtalya hiç bilmediğimiz bir yer. Kendisi yanında kadro ve grup set getirecek ben de bir şeyler isteyeceğim.

Bir yakınım İtalya'ya gidecek yakın zamanda. Şimdilik aklımda ilk bikepacking çantalar var. Sipariş vermek istiyorum. Bir değişkenlik gösterir mi Türkiye şartlarına göre ? Ortlieb - Apidura vs . Buradan bakabileceğim bir site vs var mıdır ? Almanya olsa kolaydı da İtalya hiç bilmediğimiz bir yer. Kendisi yanında kadro ve grup set getirecek ben de bir şeyler isteyeceğim.
Şu sitede var

(link)

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
(link)

Bu site Türk menşei hocam. Ben de burdan almayi dusunuyorum. Tekstili de disardan alicaksak artik...

Su profildeki kodla indirim %15 indirim de veriyo. Belki baska kod da vardir bilmiyorum
(link)

(link)

Bu site Türk menşei hocam. Ben de burdan almayi dusunuyorum. Tekstili de disardan alicaksak artik...

Su profildeki kodla indirim %15 indirim de veriyo. Belki baska kod da vardir bilmiyorum
(link)

Pack2ride çantalarım var. Kullanıyorum. Sem çanta düzeyinde. İşimi görmedi açıkçası

(link) italyan sitesidir.

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
.

Son düzenleme:
Merhaba, biraz daha detay verebilir misiniz? Almayı düşünüyordum, almadan biraz inceleyeyim yorumları dedim. Ne hoşunuza gitmedi acaba? Dayanıklılığı mı kötü? Yapısı mı bozuluyor? Kayışlarında mı sıkıntı oldu? Su mu aldı? :D Detay verirseniz sevinirim. Sem çanta da kullanmadığım için yorum yapamıyorum.

İki adet çantam vardı. Biri ForteGt kadro üstü telefon tutacaklı. Telefon tutacak yeri çok güzel ve su geçirmiyor ama fermuarların ikisi de 1 senede patladı. Sinir bozucu bir durum. Arkada da sele altı Procycle marka bir çanta var. Onun da cırtlar işlevini yitirdi ve artık takamıyorum. O da bir yıllık. Böyle bir durum yaşamak istemem. Çünkü bu ürünlerin fiyatı uygun fakat pack2ride fiyat olarak pahalı.

Inna veya mira kadro içi çanta ve onedrop kadro üstü düşünüyordum. Sonradan duruma göre belki Bongo da alabilirdim.
Bu soruları lütfen özelden sorar mısınız? Bu konu başlığı ile hiçbir alakası yok bu soruların bence.

Merhaba, biraz daha detay verebilir misiniz? Almayı düşünüyordum, almadan biraz inceleyeyim yorumları dedim. Ne hoşunuza gitmedi acaba? Dayanıklılığı mı kötü? Yapısı mı bozuluyor? Kayışlarında mı sıkıntı oldu? Su mu aldı? :D Detay verirseniz sevinirim. Sem çanta da kullanmadığım için yorum yapamıyorum.

İki adet çantam vardı. Biri ForteGt kadro üstü telefon tutacaklı. Telefon tutacak yeri çok güzel ve su geçirmiyor ama fermuarların ikisi de 1 senede patladı. Sinir bozucu bir durum. Arkada da sele altı Procycle marka bir çanta var. Onun da cırtlar işlevini yitirdi ve artık takamıyorum. O da bir yıllık. Böyle bir durum yaşamak istemem. Çünkü bu ürünlerin fiyatı uygun fakat pack2ride fiyat olarak pahalı.

Inna veya mira kadro içi çanta ve onedrop kadro üstü düşünüyordum. Sonradan duruma göre belki Bongo da alabilirdim.

Bikepacking çantası olan " İnova " kullandım. Pek sevmedim. Sallanması , formunun bozulup bükülmesi . Bunun için bu kadar para vermeye gerek olmadığını düşünüyorum. Çin malı bir sele altı çantada aynı işlevi yapıyor. Belki de içine koyduklarım ile alakalı ama sallanması vs hepsi diğer kullandığım çantalar ile aynıydı. Diğerlerini kullanmadım bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Bu soruları lütfen özelden sorar mısınız? Bu konu başlığı ile hiçbir alakası yok bu soruların bence.
Rahatsızlık verdiysem kusura bakmayın. Başlığı farketmemişim. Son mesajlar hep çanta konuları üzerine dönmüş. Arama kısmından buraya yöneldim. Arkadaşa özelden yazıyorum.

Selam,bilen arkadaşlara birkaç sorum vardı,yardımcı olabileceklere şimdiden çok teşekkürler.Düsseldorf’a iş seyahatim içerisinde oradaki bir mağazadan direkt bir bisiklet almak istiyorum.Dönüşte uçuşum ile birlikte Türkiye’ye getirmek istiyorum.Bisikletin şu an KDV dahil fiyatı 3699.-€ .Bisikletin değer limiti var mı?Mağazadan nakit alsam,prosedür nasıl işliyor.fatura Türkiye adresi ve kendi adıma olacak.KDV iadesi %19 havaalanında belgeleri ibraz ederek anında oluyor mu? Kişisel hesap numaramızı yada kredi kartı bilgilerini mi veriyoruz? Bisikleti aldığım şirket mi KDV yi bana geri ödüyor.

• Beğen
Tepkiler: MeTaLioNs
Selam,bilen arkadaşlara birkaç sorum vardı,yardımcı olabileceklere şimdiden çok teşekkürler.Düsseldorf’a iş seyahatim içerisinde oradaki bir mağazadan direkt bir bisiklet almak istiyorum.Dönüşte uçuşum ile birlikte Türkiye’ye getirmek istiyorum.Bisikletin şu an KDV dahil fiyatı 3699.-€ .Bisikletin değer limiti var mı?Mağazadan nakit alsam,prosedür nasıl işliyor.fatura Türkiye adresi ve kendi adıma olacak.KDV iadesi %19 havaalanında belgeleri ibraz ederek anında oluyor mu? Kişisel hesap numaramızı yada kredi kartı bilgilerini mi veriyoruz? Bisikleti aldığım şirket mi KDV yi bana geri ödüyor.
1. Cevap değer limiti yok.
2. Cevap bir iban numarası yazıyorsunuz tax free evrağına size ait olan.
3. Cevap Global Blue ofislerinden nakit alabiliyorsunuz galiba ama bir miktar kesinti oluyor.
4. Cevap aslında şöyle düşünün oradan hizmet almıyorsunuz ki o ülkeye vergi bırakmanıza gerek olsun. Vergi genelde vatandaşa yol, su, elektrik olarak geri döner o firma dolayısıyla o devlet ödüyor vergi iadenizi.
5. Cevap %19 değil %16 gibi bir rakam geri alacaksınız. KDV siz fiyatın iadesi yapılacak size bu da rakamsal olarak %16 lara tekabül ediyor.

Alışveriş yapacağınız firma ile görüşün , 19% un tamamını alabileceğiniz gibi hiç alamama ihtimaliniz de var. (19% kdvsiz fiyata uygulanan orandır, KDV dahil fiyatı çarparsanız yanılırsınız) Firmaların tax-free alış veriş imkanı sunma gibi bir zorunlulukları bulunmuyor, o yüzden en garanti yöntem önceden görüşmektir. Global blue gibi bir komisyon firması ile anlaşmalı ise hizmet ücreti kesilerek havaalanında alabilirsiniz. Böyle bir firma ile çalışmıyorsa evrağı satın aldığınız firmaya ilettiğinizde KDV yi kredi kartınıza iade yada EU içerisindeki bir iban adresine gönderebilirler. Bu hizmeti hiçbir şekilde vermiyoruz diyerek hiç ödeme yapmama ihtimalleri de vardır.

• Beğen
Tepkiler: kanbozli
Valla gelin Japonya'dan alın bisikletinizi. Burda global blue'ymuş, havalimanıymış hiç öyle dertler yok. Pasaportunuz yanınızda olduğu sürece mağaza direkt vergiyi düşüp parayı öyle alıyor.

Hem biraz da Kyoto, Fuji dağı havası alır, belki Okinawa'da bir iki dalış yapar nemolarla tanışìrsınız.

Valla gelin Japonya'dan alın bisikletinizi. Burda global blue'ymuş, havalimanıymış hiç öyle dertler yok. Pasaportunuz yanınızda olduğu sürece mağaza direkt vergiyi düşüp parayı öyle alıyor.

Hem biraz da Kyoto, Fuji dağı havası alır, belki Okinawa'da bir iki dalış yapar nemolarla tanışìrsınız.
Yani bulgura giderken pirinçten olsun herkes diyorsun :) Uçak bileti bir bisiklet parasının yarısı :koptum:

Screenshot 2023-06-02 at 16-42-48 30 Tem 2023 - 12 Ağu 2023 İstanbul Tokyo ucuz uçak bileti - ...png

İlk önceliğiniz arkadaşlarında dediği üzere bisikleti almak istediğiniz firmanın tax free yapıp yapmadığı..

Merhaba, Yunanistanda geçirelecek 1 hafta süre zarfında stokta bulunan 6500 € luk canyon bisikleti kaldığım otele siparişi verip yanımda feribot yada uçak ile Türkiyeye getirmede sıkıntı yaşar mıyım. Kargo ile geleceği için Yunanistan gümrüğünde bizdeki gibi sorun yaşamak olası mı ? İki ab ülkesi arasında alışverişlerde sıkıntı yok sanırım ama ab ülkesinden Türkiye vatandaşı olarak sipariş verdiğim için bir sıkıntı olur mu? Sıkıntısız teslim aldığımı varsayarsak oradan getirirken yapılması gereken prosedür nedir bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler..

Merhaba, Yunanistanda geçirelecek 1 hafta süre zarfında stokta bulunan 6500 € luk canyon bisikleti kaldığım otele siparişi verip yanımda feribot yada uçak ile Türkiyeye getirmede sıkıntı yaşar mıyım. Kargo ile geleceği için Yunanistan gümrüğünde bizdeki gibi sorun yaşamak olası mı ? İki ab ülkesi arasında alışverişlerde sıkıntı yok sanırım ama ab ülkesinden Türkiye vatandaşı olarak sipariş verdiğim için bir sıkıntı olur mu? Sıkıntısız teslim aldığımı varsayarsak oradan getirirken yapılması gereken prosedür nedir bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler..

6500 Euro değerinde bir ürün kesinlikle yunan Gümrüğü’ne takılacaktır. Öncelikle Yunanistan’daki gümrüğe tabi eşyaların değer limitlerini öğrenmenizi tavsiye ederim. Ayrıca bisikleti getirecek olan kargo şirketine bisikleti gümrükten çekmek için bazı belgeleri hazırlayıp göndermeniz gerekecek ve muhtemelen bu belgelerin pek çoğu da Yunanca olacak. EORI numarası", "Economic Operators Registration and Identification Number (Ekonomik Operatör Kayıt ve Tanımlama Numarası)" da çıkartmanız gerekebilir. Açıkçası bir yunan Vatandaşı olmadığımız için bu numarayı nasıl çıkartacağımızı bilemiyorum.

İki ülke de (Almanya - Yunanistan) Avrupa Birliği’nde ve dolayısıyla Avrupa Gümrük Birliği’nde. Bu durumda ürün nesen Yunanistan gümrüğüne takılsın ki?

Tax free alamazsınız diye biliyorum çünkü kargolanan ülkelerden sadece bazıları tax free’ye olanak tanıyor. Turkiye’ye giriş yaparken de bir bisiklet sokma hakkınız bulunduğundan orda da sorun yaşamazsınız.

Not: GTD (gümrük tavsiyesi değildir)

Geri