Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışından bisiklet getirmek

Yarın gerçekleştireceğim eylem, yurt içindeki fiyatlar bu şekilde sürdükçe hep yapacağım eylem...

• Beğen
Tepkiler: Scyleia ve gurkan
Scudo
Hayırlı olsun üstat, kurulmuş halini de paylaşmanızı merakla bekleyenler olacaktır :d Kazasız sürüşleriniz olsun işallah.

304654 dosyayı görüntüle
An itibariyle İzmir Adnan Menderes havalimanı. 2 Ad Canyon Endurance CF SL 7.0 e- Tap yurda girer.
Güzel günlerde kullanın.
Yakın bir zamanda tüm sürece dair güzel bir paylaşım olmuştu, bilgilenmiştik.
Siz farklı bir durum yaşadınız mı?
Fatklı bir süreç olduysa bir de sizden bilgi almamız mümkün mü.

Kurulumunu kendim yaptım. Canyon hiç deneyimli olmayan kullanıcıların bile rahatça kurulum yapabilmesine olanak sağlayan bir ambalajlama yapmış. Bisiklet %80 kurulu geliyor zaten. Sram e-tap axs sistemini senkornize ettim
881A150A-B28E-4030-AC44-C236F6F9733D.jpegIMG_0051.jpeg
IMG_0055.jpeg
IMG_0056.jpeg

Kurulumunu kendim yaptım. Canyon hiç deneyimli olmayan kullanıcıların bile rahatça kurulum yapabilmesine olanak sağlayan bir ambalajlama yapmış. Bisiklet %80 kurulu geliyor zaten. Sram e-tap axs sistemini senkornize ettim
304776 dosyayı görüntüle304773 dosyayı görüntüle
304774 dosyayı görüntüle
304775 dosyayı görüntüle
Hayırlı olsun.
Canyon sitesinde bana 170 boy 78 iç bacak ölçüsü ile xs kadroyu önermişti. Görüyorumki sizinki xs. Ölçüleriniz nedir acaba.

304774 dosyayı görüntüle
304775 dosyayı görüntüle
Renk seçimi müthiş olmuş. Keşke burada böyle renklerden bolca bulabilsek. Kazasız günlerde kullanın.

304774 dosyayı görüntüle
304775 dosyayı görüntüle

Hayırlı olsun bisikletiniz. Canyon subreddit'inden edindiğim izlenime göre, özellikle SRAMli modellerde zincirin ön aktarıdan içeriye doğru atıp kaçması sorunu çok yaşanıyor. Bu sebepten kadronun göbek etrafındaki boyasının zarar gördüğünü söyleyenler var. Bu tarz bir durumun önüne geçmek için de "chain catcher" denilen ek parçayı kullanmayı öneriyorlar.

Hayırlı olsun bisikletiniz. Canyon subreddit'inden edindiğim izlenime göre, özellikle SRAMli modellerde zincirin ön aktarıdan içeriye doğru atıp kaçması sorunu çok yaşanıyor. Bu sebepten kadronun göbek etrafındaki boyasının zarar gördüğünü söyleyenler var. Bu tarz bir durumun önüne geçmek için de "chain catcher" denilen ek parçayı kullanmayı öneriyorlar.
Evde yaptığım denemede böyle bir durumu deneyimlemedim ancak bahsettiğiniz hususu araştıracağım. Ön ve arka aktarım sistemi saat gibi çalışıyor, hatta Sram’ın tel uygulamasından da pek çok ayar yapılabiliyor
Hayırlı olsun.
Canyon sitesinde bana 170 boy 78 iç bacak ölçüsü ile xs kadroyu önermişti. Görüyorumki sizinki xs. Ölçüleriniz nedir acaba.
Kesinllikle xs alın

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
Evde yaptığım denemede böyle bir durumu deneyimlemedim ancak bahsettiğiniz hususu araştıracağım. Ön ve arka aktarım sistemi saat gibi çalışıyor, hatta Sram’ın tel uygulamasından da pek çok ayar yapılabiliyor
Chain catcher bende öneririm zaten pahalı bir parça değil, olası bir zincir atmasında @TrEddieMercury belirttiği aynakol ile orta göbek arasına sıkışmasını önleyeceği gibi, zincir atmasında pedal çevirdiğiniz zaman zincirin yerine gelmesini sağlayacaktır. Bu durumda sürüş anında durmanıza bile gerek kalmıyor.

chain catcher almak için sram rival ön aktarıcı alın. içinden çıkıyor.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
304774 dosyayı görüntüle
304775 dosyayı görüntüle
Güle güle kullanın , çok güzel bir model ve renk seçmişsiniz. Kolay kurulum olmasına çok imrendim, ben hidrolik dolumuna kadar kendim yapmak durumunda kaldım :)

Chain catcher için aşağıdaki ürün var Canyon'un kendi satışını gerçekleştirdiği.
(link)

Güle güle kullanın , çok güzel bir model ve renk seçmişsiniz. Kolay kurulum olmasına çok imrendim, ben hidrolik dolumuna kadar kendim yapmak durumunda kaldım :)

Chain catcher için aşağıdaki ürün var Canyon'un kendi satışını gerçekleştirdiği.
(link)
Çok teşekkürler paylaşımınız için, bilseydim mutlaka sipariş verirdim. Neyse ki tanıdıklar var yurtdışında, sipariş geçeyim.

Merhaba;
Yurtdışından bisiklet alımı ile ilgili kendi taze tecrübelerimi , araştırmalarımı elimden geldiğince derleyip, sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Konuları ana başlıklar halinde gruplamayı uygun gördüm, umarım faydam dokunur. Daha önce kardeşim vasıtasıyla kızım için hem Almanya’dan hem de İngiltere’den bisiklet getirmiştik ama ilk kez kendim için , bizzat gidip aldım. Bundan önce elektronik ürünlerden defalarca ürün getirdim ama dediğim gibi bir bisiklet için ilk tecrübemdi.
1- Bisiklet Seçimi
Bu noktada çok fazla bir yönlendirmem olamayacak, beklentileriniz, yol koşulları, zevkleriniz vs hepsi yüzlerce olasılık barındıran değişkenler. Sadece belirlediğiniz bir tarz ve aşağı yukarı bir beden için , beğendiklerinizi favorilerinize ekleyip takibe almanızı öneririm. Dönemsel güzel indirimler oluyor.

2- Beden seçimi
Bunun için üreticilerin boyut diyagramları, ölçü önerileri (genelde bacak boyu ve toplam boy ile kısıtlı) , (link) gibi detaylı ölçümleri değerlendirip analizler çıkaran sayfalar ve bazı satıcı firmaların kullandıkları yazılımlar var. Ben hepsini kullandım, en sonunda bike24 den görüntülü görüşme randevusu alıp orada da değerlendirdik. (link) bu sayfadan talep girebilirsiniz. İngilizce destek verebiliyorlar. Randevu oluşturduğunuzda yukarıdaki sitedekine benzer fakat daha yalın bir form gönderip, doldurmanızı istiyorlar. Görüşme öncesi doldurup, notlar kısmında da tercih edebileceğiniz bisikletleri bildirirseniz görüşme çok daha verimli geçer. Sanal bir bike fit gibi çalışıyor (elbette gerçeği ile kıyaslanamaz). Sürüş poziyonunuza ve alışkanlıklarınıza göre beden önerileri ve hangi beden de ne tip modifikasyonlar önerebileceği listeleniyor.

3- Firma seçimi
Burada benim için iki önemli kriter vardı, ilki aradığım bisikletin stoklarında olması (tabi ki uygun bir fiyatta) , ikincisi ise vergi iadesi alabilme imkanı olmasıydı. 3 firma ile görüşmeler yaptım, r2bike, hibike ve bike24. Üçü de vergi iadesi yapıyorlar, fakat herhangi bir aracı kurum ile çalışmıyorlar.(Örnek: Global Blue). Alışverişinizden sonra 3 ay içerisinde gümrük kaşeli evrakların aslını (fatura bazı durumlarda zoll (gümrük) form) gönderdiğinizde maksimum 8 hafta içerisinde EU içerisinde bir IBAN hesabına ya da alışveriş yaptığınız kredi kartına yatırıyorlar dediklerine göre. Karar verdiğim esnada hibike 1000€ daha pahalıydı o yüzden bike24 ü tercih ettim. 2 hafta kadar sonra o da indirim yaptı ama siparişi vermiştim.

4- Sipariş süreci
Alacağınız ürünleri belirledikten sonra kimin teslim alacağı , nereye teslim edileceği , vergi iadesi alınıp alınmayacağı gibi değişkenlere göre yolunuzu çizebilirsiniz. Vergi iadesi için kritik olan noktalar; ürünü yurtdışına çıkaracak kişi ile faturalanacak kişinin aynı olması ve EU dışında ikamet etmesi, fatura adresinin EU dışında bir ülke olmasıdır. Yurtdışında oturan bir tanıdığınızın adresine, bike24 gibi firmanın teslim noktalarına ya da doğrudan mağazayı teslimat adresi gösterebilirsiniz. Hibike ‘da fatura adresi Türkiye seçilince self pick up deaktif olmuştu web sayfalarında ama eminim görüşünce çözülebilir. Ben Bike24’ün Berlin’deki servis noktasına teslim olarak verdim siparişlerimi. Ürünler paketlenip gönderiliyor, bir süre sonra da sisteme faturanız düşüyor. Önden çıktı alıp, formu da kendiniz doldurabilirsiniz.

Bunun haricinde beğendiğim ve Amazon’da avantajlı olan bir kaskı da seyahatimden 3 gün önce sipariş ettim. Yine fatura adresi olarak Türkiye , teslimat adresi olarak, bike24 e çok yakın (1,5km) bir picking station seçtim. Seyahatimden önce sistemden faturayı indirip, formu da doldurdum.

5- Seyahat Planlaması
Ben bizzat kendim gidip alıp gelmeyi tercih ettim.Bu kadar eşya kimseden ricacı olabileceğim bir miktar değildi. Türk Hava Yollarını tercih ettim, giderken baz bilet dönüşte ise bagaj hakkı + bisiklet taşıma hizmeti satın aldım. Spor ekipmanlarından bilet alımı sırasında ulaşıyorsunuz. 30€ bir bedeli var ekstra olarak. Bisikleti teslim alacağınız gün ve saat için de randevu almanız iyi olur bike24 için. (link) bu adresten alınabiliyor. Bike fit vs de yaptırabilirsiniz, tabi bu durumda tekrar paketlenmesi gerekecektir. Benim gibi çok sıkışık bir seyahat planlaması yapmadıysanız önerebilirim.

6- Vergi iadesi hazırlıkları
Öncelikle Almanya için resmi en doğru bilgiye ulaşabileceğiniz kaynak;
(link)
Burada bulunan formu online alışverişler için ( Türkiye fatura, Almanya teslim) kendiniz doldurup gümrüğe gösterebiliyorsunuz. Bu form vergi iadesini direkt olarak alışveriş yaptığınız firmadan evrakları geri göndermek suretiyle takip edeceğiniz yol için kullanılıyor. (Gümrük benden bu formu istemedi, ben de sadece faturalara damga vurdurdum. Global Blue ya da varyantı herhangi bir aracı kurum ile anlaşması olan bir firmadan alışveriş yaparsanız (benim yazıştığım üç firma da kullanmıyordu) o durumda alışveriş yaptığınız firma size farklı bir form sağlıyor. Saturn’den örneğin bu şekilde alışveriş yapmıştım daha önce.
Ben seyahat öncesinde formları her bir fatura için doldurdum, fatura çıktılarını da yanıma aldım. Gümrük, formu istemedi direkt faturalara export mührünü bastı. Amazon mail ile kabul ettiğinden onlara sadece fatura olarak gönderdim cevaplarını bekliyorum. Bike24 sadece fatura istiyor, forma gerek yok dediler. O formları da ya giden biriyle ya da uygun bir posta ile göndereceğim. PTT de gönderim yapıyor örneğin. 3 aylık bir süre var göndermek için.

7- Ürünleri teslim alma
Bunun öncesinde paketleme ile ilgili de bazı sorunlar yaşayabilirsiniz, ondan bahsetmek isterim. Bike24 (Bildiğim kadarı ile fahrradxxl da bu şekilde) bisikleti kurup sonrasında pedalsız sürüşe hemen hemen hazır şekilde koliliyor. Bu kolinin boyutları 180x124x51cm. Kesin olmamak ile birlikte bu boyutta bir koli ile havaalanında check in esnasında sorun yaşatabileceğinden küçültmelerini istedim. Sağolsunlar eni düşürüp boyunu 200 yapmışlar, gittiğimde gördüm. 😊

Teslim almak için oluşturduğum randevuya uçağın rötar yapması sebebiyle yetişemedim. 11:30 daki randevuya 13:00 da gidebildim, mail atıp bilgi verdim arada. Ulaştığımda benim ürünlerin paketlemesi ile ilgilenen kişi yemeğe gitmişti. Ben de aradaki zamanı Amazon siparişimi teslim almak için kullandım. 1.5km ötede bulunan Amazon hub lockerdan mailime gönderilen barkod ile ürünümü teslim aldım. Aklınızda bulunsun Amazon ürünleri 3 gün noktada tutuyor , teslim almaz/alamazsanız geri gönderip ücreti size iade ediyor. Benim çok işime yaradı, kimsenin evine sipariş verip uğraştırmaya gerek kalmıyor bu şekilde.
Bike 24 servis noktasına geri dönüp koliyi teslim aldım. Paketleme muazzam, kullandıkları airbagler İstanbulda koliyi boşalttığımda aracın arkasını silme doldurmaya yetti. Tüm boruları polietilen izolasyon borusu ile kaplamışlar, aktarıcı ve rotorlar talebim üzerine sökülmüş ayrı paketlenmiş.

Koli hala çok büyük olduğu için metro ile dönemedim( Metro 4€ bisiklet için de ekstra bir bilet alınıyor). Vito taksi çağırdılar, onunla döndüm havaalanına. 79€ tutuyor.

8-Havaalanında yapılacaklar

Havalanında THY kontuarları Terminal 1 in içerisinde solda en sonunda . Orada çalışan Fatih Bey çok yardımcı oldu, ben kontuara gitmeden görevlilerle görüştü, koliyi bile ölçtürmeden bagaj barkodlarını aldırttı. Burada kritik olan konu, bagajlarınızı verirken taxfree almak istediğinizi belirtmeniz. El bagajları için sorun yok ama uçak altı gidecek bagajlarda uçağa gönderirseniz doğrudan, faturalarınızı onaylamazlar. Gümrük ürünleri görmek istiyor. Bende 20-25 kalem vardı, Gümrük polis memuru sordukça gösterdim valizden.

a. Ürününüz kabin bagajında ise ; check in güvenlik kontrolü gümrükte onaylatma
b. Uçak altında gidecekse;check in  barkodlanan bagajı alıp 711,712 nolu kontuar gişelerinde gümrüğe onaylatma şeklinde ilerliyor. Valizinizi direkt banda gönderiyorlar buradan, bisiklet gibi oversize bagajları siz alıp thy kontuarının çaprazındaki yere teslim ediyorsunuz, x-raye giriyor.

Sonrasında varış, oversize bagaj teslim noktasında bisikleti teslim alma ve gümrükten geçiş. Gümrükte, bisiklet hakkınız olduğunu bildikleri için direkt geçiriyorlar. Benim yanımda valizde power metre gözlük, pedal, iç dış lastikler vs vs bir valiz ürün vardı. Kontrol etseler bir kısmına gümrük ödemek durumunda kalırdım, 430€ nun çok üzerindeydi ama bisiklet sayesinde kontrol etmediler.

Deneme sürüşü yapmak isterdim ama maalesef, önce kablolamayı yapıp sonra fren dolumlarını yapmam gerektiği için henüz deneme fırsatı bulamadım.

Sorunuz olursa buradan özelden çekinmeden sorabilirsiniz.

Selamlar.

Gürkan

Bike24'de paketin durumu
304247 dosyayı görüntüle

Koli içi

304255 dosyayı görüntüle

Berlin havaalanında
304260 dosyayı görüntüle

Amazon için export damgalı fatura örneği
304251 dosyayı görüntüle

İstanbul havaalanı paket son durum
304259 dosyayı görüntüle

Koli boyutları

304256 dosyayı görüntüle304258 dosyayı görüntüle

Araca yükleme

304253 dosyayı görüntüle304254 dosyayı görüntüle

Kutu açılışı :)
304252 dosyayı görüntüle304250 dosyayı görüntüle304262 dosyayı görüntüle

PTT daha uygun bir hizmet sunuyor, ya da kimler gönderecekse aramızda anlaşıp birimizi gönderelim. Almanyadan yerel posta servisine versin hepsini farklı noktalara. Daha uyguna gelir kesinlikle. :)

Ara güncelleme;

Bike24, DHL ile gönderdiğim VAT li faturaları iptal edip, VATsiz faturaları sistemde oluşturmuş. Ödeme yapıldığında ayrıca bilgi veririm.
Amazon un evraklarını yanlış e-mail adresine göndermişim. Dün tekrar doğru olduğunu düşündüğüm adrese gönderdim , internette 48 saatte geri ödeme aldığını yazanlar var, acelem yok ama ne kadar erken o kadar iyi tabi :)

Ara güncelleme;

Bike24, DHL ile gönderdiğim VAT li faturaları iptal edip, VATsiz faturaları sistemde oluşturmuş. Ödeme yapıldığında ayrıca bilgi veririm.
Amazon un evraklarını yanlış e-mail adresine göndermişim. Dün tekrar doğru olduğunu düşündüğüm adrese gönderdim , internette 48 saatte geri ödeme aldığını yazanlar var, acelem yok ama ne kadar erken o kadar iyi tabi :)
Türkiye için ne kadar geç o kadar iyi güncel Euro kurundan kaynaklı 😀

Türkiye için ne kadar geç o kadar iyi güncel Euro kurundan kaynaklı 😀

TL olarak ekstre alıyorsanız doğru, ben EURO, USD ve TL için ayrı ekstreler/kartlar oluşturdum. :) Ödemeyi de iadeyi de yabancı para biriminde alıyorum.

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
Geri