Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

TL olarak ekstre alıyorsanız doğru, ben EURO, USD ve TL için ayrı ekstreler/kartlar oluşturdum. :) Ödemeyi de iadeyi de yabancı para biriminde alıyorum.
Tamam yine avantaj şimdi 50 Euro alsanız 20 TL olsa 1000 TL yapar. 2 ay sonra 50 Euro alsanız Euro 25 TL olsa 1250 TL yapar.

Scudo
  • Hahaha
Tepkiler: RmzBurak
TL olarak ekstre alıyorsanız doğru, ben EURO, USD ve TL için ayrı ekstreler/kartlar oluşturdum. :) Ödemeyi de iadeyi de yabancı para biriminde alıyorum.
Değişen ne onu anlamadım ben?

Değişen ne onu anlamadım ben?

Eğer iade alma ihtimaliniz olan alışverişler yapıyorsanız ve TL ekstre kullanıyorsanız , satın alırken satış , iadeyi TL ye çevirirken alış kurundan işlem yapıyor. Aradaki makas çok büyüdüğünden burada zararınız oluyor. Garmin Fenix saat almıştım geçen Ağustosta, 2 gün sonra indirime girdi ben de iade edip , yeniden sipariş verdim. Sırf transactiondan zararım 500 lira oldu, 800 lira indirimin 300 lirasından faydalanabildim.

Diğer bir konu ben bu tip alışverişler için fırsat oldukça kenara €/$ atarım. Alışverişi yaparken banka kurundan çevirerek ödemektense önden düşük maliyetle kenara attığım parayla ödeme yapıyorum. Bozdur aynı kapıya çıkmaz mı diyebilirsiniz onda da alış/satış kur farkı etkiliyor.

Eğer iade alma ihtimaliniz olan alışverişler yapıyorsanız ve TL ekstre kullanıyorsanız , satın alırken satış , iadeyi TL ye çevirirken alış kurundan işlem yapıyor. Aradaki makas çok büyüdüğünden burada zararınız oluyor. Garmin Fenix saat almıştım geçen Ağustosta, 2 gün sonra indirime girdi ben de iade edip , yeniden sipariş verdim. Sırf transactiondan zararım 500 lira oldu, 800 lira indirimin 300 lirasından faydalanabildim.

Diğer bir konu ben bu tip alışverişler için fırsat oldukça kenara €/$ atarım. Alışverişi yaparken banka kurundan çevirerek ödemektense önden düşük maliyetle kenara attığım parayla ödeme yapıyorum. Bozdur aynı kapıya çıkmaz mı diyebilirsiniz onda da alış/satış kur farkı etkiliyor.
Onu bunu bilmem bu ülke hepimizi ekonomist yaptı.

Ara güncelleme;

Bike24, DHL ile gönderdiğim VAT li faturaları iptal edip, VATsiz faturaları sistemde oluşturmuş. Ödeme yapıldığında ayrıca bilgi veririm.
Amazon un evraklarını yanlış e-mail adresine göndermişim. Dün tekrar doğru olduğunu düşündüğüm adrese gönderdim , internette 48 saatte geri ödeme aldığını yazanlar var, acelem yok ama ne kadar erken o kadar iyi tabi :)
Bike24 KDV nin tamamını 19% olarak kredi kartıma hiçbir kesinti olmadan bugün akşam saatlerinde gönderdi. 19 Mayısta evraklar ellerine ulaştı, 6 gün sonra da iadeyi gerçekleştirdiler. Böylelikle uçtan uca süreci sizlere aktarmış oldum.:)

Bike24 KDV nin tamamını 19% olarak kredi kartıma hiçbir kesinti olmadan bugün akşam saatlerinde gönderdi. 19 Mayısta evraklar ellerine ulaştı, 6 gün sonra da iadeyi gerçekleştirdiler. Böylelikle uçtan uca süreci sizlere aktarmış oldum.:)
Çok değerli bilgiler paylaştın teşekkürler..

• Beğen
Tepkiler: gurkan
Hocam farkli farkli bankalara sordum. TL yerine USD ustunden calisan kart istiyorum diye. Oyle bisey yok dediler. Siz nasil yaptiniz?

Yüksek ihtimalle teb bankası ile çalışıyor olabilir, bir arkadaşım sayesinde ben grupseti arkadaşın kredi kartıyla euro üzerinden sipariş verip euroyla ekstresini ödemiştim. Bir kuruş fark ödemedik ne harcandıysa o ödendi.

Hocam farkli farkli bankalara sordum. TL yerine USD ustunden calisan kart istiyorum diye. Oyle bisey yok dediler. Siz nasil yaptiniz?

Merhaba;

Soruyu anlamamışlardır, hesap ekstresi tercihimi değiştirmek istiyorum şeklinde sorabilirsiniz.

Örneğin iş bankası için ben direkt maximum mobile üzerinden bir ayarı değiştirerek yaptım. Fiziksel ve sanal kartınız aynı kalıyor ama 3 ayrı ekstre oluşturuyor.

İstersem USD/Euro ekstre alabilir miyim?
Evet. Bunun için 444 25 25 Akbank Telefon Şube'sini arayabilir veya (link)’ten talep edebilirsiniz.

(link)

YD harcamalarınızı TL yerine USD cinsinden ödemek isterseniz, Bankkart Mobil, Ziraat Mobil, İnternet Şube ve Çağrı Merkezimiz aracılığıyla yabancı para ekstre seçimini yapabilirsiniz. Yabancı para ekstre seçmeniz durumunda YD harcamalarınızı son ödeme tarihine kadar USD olarak ödeyebilirsiniz.

gibi....

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar.

Geçen ay Canyon Endurace 7 AL satın aldık. :)
105 grup setli alüminyum kadro başlangıç seviyesi güzel bir bisiklet.

Bisiklet Viyana'daki arkadaşıma kargolandı. Yakında Türkiye'ye getirecek.
Aklınızda olsun: Canyon firması Belçika, Almanya, Hollanda harici ülke çıkışlarında Tax-Free vermiyor.

Global Blue'ya yönlendirdiler. Belki bir sonuç alırız. Araştırıyorum.
Fakat Tax-Free alamasak bile TR'den ürün almaktan çok daha mantıklı.

Tax-Free ile ilgili bir gelişme olursa fayda sağlaması için bilgi paylaşacağım.

Selamlar.

Merhaba arkadaşlar.

Geçen ay Canyon Endurace 7 AL satın aldık. :)
105 grup setli alüminyum kadro başlangıç seviyesi güzel bir bisiklet.

Bisiklet Viyana'daki arkadaşıma kargolandı. Yakında Türkiye'ye getirecek.
Aklınızda olsun: Canyon firması Belçika, Almanya, Hollanda harici ülke çıkışlarında Tax-Free vermiyor.

Global Blue'ya yönlendirdiler. Belki bir sonuç alırız. Araştırıyorum.
Fakat Tax-Free alamasak bile TR'den ürün almaktan çok daha mantıklı.

Tax-Free ile ilgili bir gelişme olursa fayda sağlaması için bilgi paylaşacağım.

Selamlar.
Hayırlı olsun ama Türkiye den alan arkadaşlar Tax free alabildiler ne demek istediğinizi anlayamadım. Arkadaşınız Türk vatandaşı değil mi? Ya da fatura onun adına değil mi? Oturma yada çalışma iznimi var Viyana da.

Hayırlı olsun ama Türkiye den alan arkadaşlar Tax free alabildiler ne demek istediğinizi anlayamadım. Arkadaşınız Türk vatandaşı değil mi? Ya da fatura onun adına değil mi? Oturma yada çalışma iznimi var Viyana da.
Aynı bizim hesap, ben sana bisikleti getirirken nasıl vergi iadesi alamayacak isem arkadaşıda alamayacak. Hangi ülke vatandaşı olduğunun önemi yok, viyanada ikamet ediyor arkadaşı anlaşılan dolayısıyla vergi iadesi alması mümkün değil.

Aynı bizim hesap, ben sana bisikleti getirirken nasıl vergi iadesi alamayacak isem arkadaşıda alamayacak. Hangi ülke vatandaşı olduğunun önemi yok, viyanada ikamet ediyor arkadaşı anlaşılan dolayısıyla vergi iadesi alması mümkün değil.

Türkiye oturumu bile olsa, Canyon belirtilen ülkeler haricindeki ülkeler üzerinden yapılan alışveriş ve bu ülkeler üzerinden Avrupa'dan çıkışlarda tax-free ödemesi yapmıyor., Sayfalarında yazıyor, muhtemelen sebebi budur.

• VAT reimbursement is only possible on orders shipped to Germany, Belgium, Denmark or the Netherlands and afterwards exported out of these countries. For the Netherlands, you have to follow a special procedure – please (link) our partner in the Netherlands in advance.

Teşekkürler. Arkadaşım Türk vatandaşı, fatura onun adına. 1 yıldır orada çalışıyor. TR'de de kayıtlı adresi var.
Buradaki problem aslında Canyon markasına özel bir durum. Öyle anlıyoruz.

Canyon satın alacak arkadaşlar için en mantıklı yöntem Almanya, Hollanda, Danimarka veya Belçika'dan çıkış yapmaları...
Aksi takdirde Canyon tarafı yardımcı olmuyor. Bizim başka seçeneğimiz olmadığı için mecburen Viyana'ya gönderdik.

Aslında getiren kişinin oturumuyla ilgili de değil.
İster Alman vatandaşı olsun ister Türk vatandaşı.

İş satın aldığınız firmaya bakıyor...
Her firma kendine göre bir takım kıstaslar belirlemiş.
Canyon firması da çıkış yaptığınız ülkeye bakıyor.

Aynı kişi Almanya, Hollanda, Danimarka veya Belçika'dan çıkış yapsa havalimanında işlem yaptırabilirdi.
Türkiye oturumu bile olsa, Canyon belirtilen ülkeler haricindeki ülkeler üzerinden yapılan alışveriş ve bu ülkeler üzerinden Avrupa'dan çıkışlarda tax-free ödemesi yapmıyor., Sayfalarında yazıyor, muhtemelen sebebi budur.

• VAT reimbursement is only possible on orders shipped to Germany, Belgium, Denmark or the Netherlands and afterwards exported out of these countries.

Evet sebebi bu. Ama Canyon için bu durum böyle.
Farklı firmalarda veya web sitesi alışverişlerinde iş değişebilir.

Teşekkürler. Arkadaşım Türk vatandaşı, fatura onun adına. 1 yıldır orada çalışıyor. TR'de de kayıtlı adresi var.
Buradaki problem aslında Canyon markasına özel bir durum. Öyle anlıyoruz.

Canyon satın alacak arkadaşlar için en mantıklı yöntem Almanya, Hollanda, Danimarka veya Belçika'dan çıkış yapmaları...
Aksi takdirde Canyon tarafı yardımcı olmuyor. Bizim başka seçeneğimiz olmadığı için mecburen Viyana'ya gönderdik.

Aslında getiren kişinin oturumuyla ilgili de değil.
İster Alman vatandaşı olsun ister Türk vatandaşı.

İş satın aldığınız firmaya bakıyor...
Her firma kendine göre bir takım kıstaslar belirlemiş.
Canyon firması da çıkış yaptığınız ülkeye bakıyor.

Aynı kişi Almanya, Hollanda, Danimarka veya Belçika'dan çıkış yapsa havalimanında işlem yaptırabilirdi.

Evet sebebi bu. Ama Canyon için bu durum böyle.
Farklı firmalarda veya web sitesi alışverişlerinde iş değişebilir.

EU içinde oturumunun olması bir kısıt , hangi ülkenin vatandaşı olduğunun bir önemi bulunmuyor.

(link)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Bahsettiğiniz kişi avrupa birliğine kayıtlı bir ülkede ikamet ediyorsa, belirttiğiniz ülkelerden çıkış yapsada işlem yaptıramaz.. EU dışı bir ülkede ise evet dediğiniz olabilirdi.

Gelecek hafta yeni bisikletimi almaya gidiyorum. Satın alma sonrasında süreçler nasıl ilerledi dönünce paylaşırım.
Mağazadan alıp, dönerken uçakta bagaj olarak ileteceğim.
Global Blue ile çalışmadıkları için satın alma sırasında gümrükte kaşelenmek için bir evrak alacağım, havalimanı çıkışında onu imzalatıp mağazaya postayla geri göndereceğim.

Teoride olan araştırmalar pratikte ne kadar kolay olacak ve zaman alacak göreceğiz.

Türkiye’de fiyat ve model açısından çeşit çok ancak yurt dışında ciddi bir maliyet avantajı var.

Değerli dostlar Brompton limited editions Chpt3 V4 bisiklet getirtmek istiyorum yurt dışından. Daha önce ufak tefek parçalar aldım ama bunda nasıl ilerlemem gerekir bilemiyorum. nasıl bir yol izlemem gerekir. Limitli bir model olduğu için üretici stokları tükenmiş sadece 2. el sitelerinde mevcut.

Geri