Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

Katlanır bisiklet için de aynı uygulamalar geçerli mi acaba ? İngiltere'den Brompton getirtmeyi planlıyorum.

Scudo
@Osman D. @csaylikoglu Selamlar, ben Türkiye'ye iki bisikletimizle rahatlıkla girdim (biri üst seviye karbon Trek, diğeri orta seyiye dağ bisikleti). Kimse hiç birşey sormuyor. Hatta o sıralar Türkiye'de yarışlar vardı yarış bisikleti olup olmadığını sordular girişte.

Sadece şu konuya dikkat etmek lazım. İkinci elde yurtdışında çalıntı olayı çok yaygın. Benim bisikletimin de belgeleri yok idi (karbon olan), Trek Amerika'dan sordurdum fakat bir sonuca varamadık. Belgesiz hiçbir bisiklet almanızı önermem. Çalınma olayında en iyi koruyucu önlem çalıntı bisiklet almamak.

• Beğen
Tepkiler: Osman D.
@K.Bahadır Usta Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben de 2. el temiz ve faturalı bir bisiklet bakacağım. Sorun yaşamamak adına böyle bir bisikleti tercih etmek en iyisi olacaktır. Siz bisikletleri getirirken ekstra bir ücret vermediniz mi ?

• Beğen
Tepkiler: K.Bahadır Usta
@csaylikoglu Hayır. Kişisel eşyanız (arabanın üstünde idiler, yani herkez gördü). Yanımda belgeleri de yok idi. Bulgaristandan araba ile girdim Türkiye'ye.

2. el alacan garanti yok birşey yok hammal gibi taşıyacan 30 euro thy'e bayılacan valla akılla izahı yok :)

• Beğen
Tepkiler: tolgax3
@tolgax3 genelde havayolu ile ilgili muhabbet dönüyordu, özellikle son kısmı okumamışım bile :komik::komik:

Konuyu güncellemek adına az önce yurtiçi uçuş için Pegasus Çağrı Merkezinden aldığım bilgileri aktarayım:

Bisikletinizi 3 parça olarak teslim etmeniz gerekiyormuş (bunu nasıl/neden yapacağımı tam çözemedim). Paketleme için ister taşıma çantası, ister karton kutu, ister bim poşeti farketmez o size kalmış dendi. Ücret olarak da 45 TL ek ödemesi var (ki internetten hesaplanan ücretler doğru ise ptt kargodan daha ucuz). Tek çekincem konuştuğum elemanın gek-güklerinin hiç güven vermemesi. Konudan bihaber bi' arkadaştı sanırım. Havaalanına gidince türlü saçmalıklar çıkarmalarından endişe ediyorum.

Kutulayıp kargolamayı düşünen arkadaşlar için de İstanbul - Antalya arası yaklaşık ücretler şu şekilde:

boy x yük x en
140 cm x 80 cm x 20 cm
Yaklaşık 75 Desi
PTT Kargo = 70 TL
Metro Kargo = 72 TL
Yutriçi = 166 TL (İnternet şube 125 TL) KDV HARİÇ
MNG = 140 TL
Aras = 157 TL
Sürat = 123 TL

• Beğen
Tepkiler: BarisBJK
Bu arada @Yağız Gökmen sağolsun ben de 810 aldim, bugün hemen @ahmetcilak gibi ben de bahsi gecen siteden haritami oluşturup microsd kartima haritayi attim. Simdi eve döndüğümde haritayi yukleyecegim...

Kadans sensoru, kalp sensoru, hiz sensoru takmasi cihaza tanıtılması cok basit işlermiş gerçekten.

Haftasonu yagmurlu gorunuyor muhtemelen surus yapmam ama ilk izlenimleri daha sonra yazarim.

Bu bedava harita disinda baska haritalar deneyen var mi acaba? Genelde gocbeyli darlik bickidere ahmetli vs gibi yerlerde takılıyoruz, detaylandirma veya guncellik nasıldır gerçekten nerak içindeyim. ..

@Ozan k. iyi günlerde kullan abi :) o harita işini sana müsait bir zaman da danışıcam :)

• Beğen
Tepkiler: Ozan k.
merhaba. Acaba bu schengen ülkelerinden türkiyedekinden daha ucuza bisiklet satın alınabilir mi? Özellikle slovakya ve çevresinden.:confused:

yok mu?

Avusturya
Belçika
Çek Cumh.
Danimarka
Estonya
Finlandiya
Fransa
Almanya
Yunanistan
Macaristan
İzlanda
İtalya
Letonya
Liechtenstein
Litvanya
Lüksemburg
Malta
Hollanda
Norveç
Polonya
Portekiz
Slovakya
Slovenya
İspanya
İsveç
İsviçre

bunlar schengen ülkeleri

@mfurkan
pinarello trionfo alloy mu alsam, canyon endurance cf 7.0 mı?

şimdi yurtdışından bisiklet alınabiliyo fakat gümrüğe geldiğinde bizim kendimiz bir miktar daha parar vererek almamız gerekiyor di mi?

@Aazam

Bisiklet 1500 Euro altında ise %18 KDV + Ordünyo + Terminal Hizmetleri Bedeli ödeyerek alabiliyorsunuz.

1500 Euro üzerindeyse geçmiş olsun bi 1500+2000 Euro daha ödemek durumunda kalıyorsunuz.

@Major Tom Ben yolcu değilim bilmiyorum ama benim alacağım mtb Grand Canyon Cf Sl olacak :D

bi kac aya avusturyadan bizim birader gelecek, bende tam bu ara dusunuyodum bi fixie aldirsam ona kendiyle getirse havaalanindan. sorun cikar mi? gumruk vs?

• Beğen
Tepkiler: T. Süren
@Alizee Kendi yanında getirdiği için bir sıkıntı çıkmaz.

• Beğen
Tepkiler: T. Süren
Geri