Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışından bisiklet getirmek

Scudo
@kayra927ixd

Yolcu beraberinde 1 adet bisikleti vergi ödemeden getirebilirsiniz. Bisiklet için havayolları şirketi belirli bir taşıma ücreti almaktadır. Thy için bu ücret, en son 30 euro olarak belirlenmişti.

@kayra927ixd
Benim bilgi aldığım kişi 30 kilo bagaj hakkım olduğunu, istersem bisikleti buna dahil edebileceğimi, eğer 30 kilodan fazla yüküm olursa bisiklet için ayrı ücret alınacağını söyledi.

Bu durum firmadan firmaya değişebilir elbette. Tercih edeceğiniz firmaya sormakta fayda var.

@Mustafa Zeybek

Bisiklet için ekstra yükünüzün olup olmamasına bakılmıyor.

Pegasus, yurt içi taşıma ücreti 45 tl. Yurt dışı ücreti ise 45$
(link)

Bu da thy. Avrupa ülkelerinden gelirse 30 euro ödüyorsunuz.
(link)

@Mustafa Zeybek @Erdal Yılmaz 30 euro 45 euro verginin yaninda hic bir sey kargo sirketi seciminiz demissiniz ama kargo sirketiyle hic irtibata gecicem mi cunku tanidigim bisikleti kendine alip getiricek.

@Erdal Yılmaz Beyin dedigi gibi Thy kendi ic hat ucuslarinda ucret almiyor eger bagaj hakkini asmiyorsaniz fakat anadolujet thynin iştiraki olmasina ragmen tasima ucreti aliyor ic hat ucuslarinda da..
Ornek olmasi icin bu hatti vereyim;
Thynin web sitesinden bilet aliyoruz ama sabiha gokcen-trabzon ucuslarini anadolujet gerceklestiriyor ve ucret aliyor.. buna dikkat etmek lazim..
35 ya da 45 tl..

Merhaba

Arkadaşlar şöyle bir sorunum var (acil bilgi gerekiyor). Avustralyada yaşayan abimin wengesi var ve bunu bana kargolayacak. Tüm bisiklet valizi vs hazır. Eğer bunu kargolarsa ve ben burda bunu alırsam, benim vergi vermem gerekiyor mu?

Sıfır bir ürün değil ayrıca herhangi bir faturası da olmayacak. Böyle bir şey yapmak mümkün mü?

Kutu üzerine türkçe hediye, ücretsiz, vs gibi ibareler yazıp gönderebilir. Fakat yüzde yüz vergisiz geçer diyebilecek bir yöntem olmadığını biliyorum.

Faturasız olacağı için vergi ödemezsin. Belki incelemeye alınır ama faturası olmadıkça vergi alma imkanları yok

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Yurtdışında fiyatlar genel olarak turkiyeden daha pahalı sadece belli marka modellerde daha ucuz oda çok bir fark yok yani özel tr de olmayan bir model ariyorsaniz alinabilir. Daha pahali dedigim tl olarak hemen nasil daha pahali onlar 3 kat ucuza vs. aliyor demeyin.

• Beğen
Tepkiler: bby18
En önemlisi yurt Dışından dönüş icin bilet firmasını arayıp "spor ekipmanı" icin yer ayırtmaniz gerekmekte. Eğer yer vermiyorlarsa başka firmadan bilet almanız gerekmekte.

• Beğen
Tepkiler: srknsnyz
@srknsnyz 35-40 lira onemli degil eger bisikletimi bagaj olarak vergi odemeden getirirse sorun yok.

@Cesarisback Hocam geçen aynısını yazdım saçma sapan cevaplar yazdılar. almanya bizi kıskanıyor falan yazdılar. Mesela btwin rockrider 540 yurtdışında 459 euro, aynı bisiklet ülkemizde ciddi derecede daha ucuz. Giriş seviyesi bisikletler her zaman ülkemizde daha ucuz. Tabi böyle yazınca "omo olomonyo bozo koskonoyor" tarzı cevap yazarlar size de.

@BisikletKolikK Hocam giriş seviye bisikletlerin bikere mantıklı düşünürsek bizden daha pahalı olması gayet normal çünkü bizde 1000 liraya satıyorlar mecbur daha pahalıya satamıyorlar çünkü zaten bizim para birimimizde yüksek bir rakam ama orda 280 dolara falan değilde zaten bunlar 2000-3000 dolar kazanıyorlar bunu takmazlar deyip 280 i 300 e 320 ye belki 350 ye çıkartıyorlar. Dediğiniz gibi bunu yüksek modellerde yapmıyorlar çünkü adamlar full karbon bir bisiklete 2000-3000 euroları dolarları bile çok görebiliyor biz ne yapalım 12-14k tl veriyoruz.

Bi akrabam özbekistanda yaşıyor ben ise yol bisikleti almak istiyorum elimde peşin param yok taksit yapamıyorum ve malum dolar dan dolayı fiyatlar baya yüksek akrabam burada ucuz dedi ama bilmiyor oda fiyatlarını özbekistanda yaşayıp da bu sporla tutkuyla ilgilenen varsa bi yardım edermisniz (yazım hataları için kusuruma bakmayın)

Ben de birşeyler yazmak istedim konu ile alakalı.

2016 da Amerika'ya gitme durumum oldu. Oradan ucuza biçok şey toparlarım getiririm diye düşünmüştüm. Ama pratikte öyle olmadı.

Mesela $159 lık bişey görüyorsun amazonda hemen kurla çarpıyorsun, "aa ne ucuzmuş" diye düşünüyorsun.
Ama amazondan alırken ekstra kargo ücreti çıkıyor ayrıca ekstra eyaletine göre vergi ekleniyor.
Bir de bankalar kuru yüksekten hesaplıyorlar az da bir komisyon filan derken bir bakıyorsun Türkiye fiyatına gelmiş, hatta bazen geçmiş!

Bir de amazondan almak için adres vermen gerekiyor, turist olarak gidersen o şansın olmuyor.
Mecbur mağazaya gidip alman lazım. Mağazalar da internet fiyatına göre çok pahalı oluyor.

Sonuç olarak, bisiklet fiyatlarını bilmiyorum ama Amerika'dan elektronik getirtmenin neredeyse hiç avantajı yok.
Tabiiki orada yaşıyorsanız, takip eder çok özel bir kampanya yakalar veya takip eder ikinci el temiz birşey bulursanız avantajı olabilir.

Ama (Tüm masrafları dahil edince - kargo, ulaşım vs. vs.) yurtdışından getirmek ile Türkiye arasında 2 kat fiyat farkları filan pek olmuyor artık.
İnternet sitelerinde görülen fiyatlar yanıltıcı oluyor. "Ben aldım getirdim kardeşim çok da ucuza malettim" diyen varsa tamam. Ama linklere güvenmemek lazım.

10 sene önce internet üzerinden Amerikadan, İngiltereden filan bişeyler getirttirirdim ama son bir kaç senedir sadece aliexpressten aksesuar filan getirtiyorum. Çünkü iki kat fiyat farkı bir tek öyle şeylerde oluyor.

Zaten yurtdışından birşeyler getirttirmenin bence sadece iki mantıklı sebebi var

1- O ürünün Türkiye'de bulunmaması
2- O ürünün Türkiye'de iki katından daha pahalıya satılması (artık ender olan bir durum)

Bu yüzden zaten Türkiye'de bulunan şeyleri, kampanya takip edip n11 den gg den filan almak daha mantıklı oluyor.

Not: Paramız TL olduğundan herşey bize pahalı. Ekonomimiz kötü ve kötüleşmeye de devam ediyor, orası kesin ama o ayrı bir konu.

@Aliya Hocam kesinlikle mağazalar internetten çok daha pahalı, ayrıca yurt dışından ürün getirmenin bir mantığı yok şuan. Mesela merlin, chainreaction gibi sitelerle normal mağazalar arasındaki farklar %30-%40'tan başlıyor bazı yerlerde.

Geri