Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışından bisiklet getirmek

Aslında iyi konu , Batum ya da Trakya 'ya en yakın ülkelerde fiyat avantajı olsa hem gezi olur. Ama fiyatın bu iş için değmesi lazım. Atıyorum burada 7bin TL ise ve oradan 5bin TL civarına alabiliyorsan her türlü değer.

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
Scudo
Bisikletin gümrük tarife kodu 8712 0030 0000 dır. Ve tarife der ki gümrük vergisi %14 , kdv %18 , ilave vergi %20 ayrıca Bangladeş, Bolivya, CapeVerde, Endonezya, Hindistan, Kamboçya, Moğolistan, Pakistan, Paraguay, Sri Lanka, Ukrayna ve Vietnam menşeli olursa ek mali yükümlülük alınır ve son olarak ürün adeti başına 200 dolar gözetimden kaynaklanan vergi eklenir.(bir bisiklet 200usd'nin altında olamaz olursa 200 usd sayılarak vergilendirilir) + Bu vergisel durumların yanında Bilyalı rulmanı bulunan bisikletler (sele yüksekliği 435 mm den az olanlar) için de denetime girer belge alması gerekir.

Örnek verecek olursak : Yurt dışında ürün 1000 usd olsa ve kur 6,694 eşya çin'den gelse = 6694 TL
Sigorta 200 + Navlun 670 TL
Gümrük vergisi (%14) = 1059 TL
Ardiye + Liman masrafları = 2000 TL
İlave GÜmrük vergisi(%20) =1512TL
KDV = 2198 TL

Sonuç = 6694 TL (1000usd) ürün için toplamda 4849 TL (725 usd) vergi ödemelisiniz (Toplam 1725 usd)
diğer sigorta + navlun + liman masrafları + gümrükçü komisyonu eklersek (600usd) ürün bize
1725+600 =2325 usd' ye mal olur (ürün denetimi hariç)

Bu yazdıklarım ticaret amaçlı getirilen bisikletlerin tüm yükümlülükleridir. Gördüğümüz gibi yurt dışından almak ile ithal bir ürün almak arasında ciddi farklar bulunmaktadır.
İthal edilmiş bisikletlerin neden bu kadar pahalı oldukları hakkında bir fikir. oluşmuşsa ne mutlu bana. Bir de aynı fiyatlarda satışı yapılan Türkiye menşeli bisikletlerde deki kar oranının muazzamlığı da gözler önüne serilmiştir. Ancak Ucuz diye kalitesizdir diye tercih etmediğimiz ürünlere de belki yeniden gözden geçirme şansı verebiliriz.

@fuji1899 bulgaristan sınırı çok sıkı değil. ben sayısız kere geçmişimdir bir kere bile üzerimi aramadılar, çantalara bakmadılar. sen bisikleti kurdur üzerinde sıfır olduğunu belli eden şeylerden kurtul. zaten bulgaristan yolları çok kötü sen gümrüğe gidene kadar tozlanır bisiklet. arabanın bisikletligine takip getirebilirsin rahatça.

@Afyon35 Bisikleti aldığınız ülkedeki vergi oranınca (% 18 civarı) iade alırsınız.
Örneğin bisiklete 5.000 Euro ödedin. Ödemeyi kredi kartıyla yaptın. Gerekli formaliteleri kurallarına uygun yaptığında kredi kartına 900 Euro (takribi) iade alırsın.

@fuji1899 Merhaba, yaklaşık 15 gün önce arabayla ve arabanın bagajında 2 bisikletle (Btwin Triban 500 ve Salcano Excel) ile Bulgaristan'a gittik, 1 hafta turladık ve döndük. Sınırda ne Bulgar ne Türk, ne de Yunan (Dönüş İpsala'dan idi) hiçbir soru sormadı. Yani geçişlerde bir sorun olacağını düşünmüyorum. Ancak gümrük-iade vb konularını bilmiyorum. Benim yapabileceğim bilgilendirme bu şekilde.

• Beğen
Tepkiler: fuji1899
Bulgaristanda yaşayan biri olarak sürekli gümrük kapılarından geçiyorum Hatta bu hafta iki kere Yunanistana bir kerede Türkiyeye geçiş yaptım.Araçta bisiklet varkende geçtim .Tek sordukarı soru sigara varmı içki varmı .Hiç bir sorun yaşamazsın.

@Ozan GüneriHocam peki orada yasayan biri olarak turkiyeyle bisiklet fiyatlarini karsilastirirsaniz durum nedir?

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
@furkanbr Ben de bu soruyu çok merak ediyorum şu dakikadan itibaren. :)

firmayla konuşun tax free muhbaeti varsa gümrük kapısında tax free memurundan evrakı kaşelemesini isteyecekseniz. sonrasında firmaya yollayıp para iadesi alabilirsiniz.

@furkanbr 1 leva 3-4 TL (şu an 3,94-TL) olduğundan beri büyük sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Şöyle bir örnek vereyim, şu an burada 2.200,00-TL olan Btwin Triban 500 bisikleti oradaki Decathlon'da 818,00-LV, bu da 3.222,92-TL yapıyor tam olarak :/

(link)

@Joseph CavalcantiBen zaten yakin zamanda decathlonda saglam bi zam olmasini bekliyorum stoklarda da cok az bisiklet gozukuyor muhtemelen kur yukselmeden gelen son stoklar suandaki bisikletler

Ben hep 50 liralık bisiklet alıyorum sorun yok

• Beğen
Tepkiler: Erhan Gunes
@furkanbr
Valla burda her türlü pahalı

bende konuya dahil olayım bi çok kez Bulgaristan'dan bisiklet getirttik parça getirttik (link) sitesine bakın derim leva 3.8 ile çarpın uygunsa alın bazı fiyatlar iyi :)

Konuya katılıp yardımcı olan herkese teşekkür ederim, burada konuyu fazla yaymadan sonuca gitmeye çalışacağım, eminim bu konu sonuçlandığında herkes için fayda sağlayacaktır.

Öncelikle benim almak istediğim bisiklet Türkiyede yok bu yüzden böyle bir yola başvuruyorum.

1. soru;
Gümrükte tax free alabilmem için ürün kutusunda olmalı demiş bir arkadaşımız. Tamam ama bu imkansız, o zaman Türk gümrüğünde sorun yaşamazmıyım? Benim derdim Hem tax free alıp, hemde KDV vs. gibi vergileri ödemeden Türkiye ye girmek.

2.soru;
Biraz araştırma yaptım, anladığım kadarıyla tax free sadece gümrükten alınmıyor bu konuyla alakalı tax free shop'lar var (Örnek: (link)
Bu shoplar hakkında bilgileri olan arkadaşlar varsa lütfen detaylıca yazsın ve hepimiz faydalanalım. (böylelikle gümrük memurlarıyla muhatap olunmaz)

3.soru;
Cevap yazan arkadaşlardan anladığım kadarıyla ve benimde öngörüm Bisikleti arabamın bisiklet liğine takıp getirince sorun olmayacağı yönünde.
Aksi bir durum yaşayabileceğimi düşünenler varsa lütfen yazsın.

Saygılar.

@fuji1899 İyice anlatamadım galiba.
Amacın bisikleti yurtdışı fiyatından alıp gelmek ise, al ve nasıl getirirsen getir.
İster arabanın arkasında istersen bisikleti sürerek getir bir sıkıntı yok.
Şöyle düşün yurt dışına gittin bir telefon aldın, bir laptop aldın getirdin.
Güle güle kullan. Sana kimse bunlar nereden çıktı demez.

Ancak vergi iadesi alayım diyorsan, olay tax free oluyor. O durumu da sana anlattım.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Biraz fazla bilgi olacak ama konu netleşmesi açısından aşağıdaki listeyi atacağım. 2009/15481 sayılı karar (muafiyetlerle ilgilidir). Özetle bir kişi yanında satın aldığı eşyaları (ticari limitler dışında kalmak kaydıyla) yanında veya gelişinden önce / sonra getirebilir. Herhangi bir beyan yada vergi yükü olmadan.
Not: A listesindekiler muhakkak yanında B listedekiler yanında/önceden/sonradan getirebilir.

EK-9

YOLCU BERABERİ KİŞİSEL EŞYA LİSTESİ
A) TÜKETİM MADDELERİ
a) TÜTÜN VE TÜTÜN ÜRÜNLERİ
1- Sigaralar600 adet
2- Sigarillolar (her biri 3 gr.dan ağır olmayan purolar)100 adet
3- Puro50 adet
4- Kıyılmış tütün (200 yaprak sigara kağıdı ile)250 gr.
5- Pipo tütünü250 gr.
b) ALKOLLÜ ÜRÜNLER
1- Alkol derecesi % 22’yi geçen alkol ve alkollü içkiler1 lt.
2- Alkol derecesi % 22’yi geçmeyen alkol ve alkollü içkiler2 lt.
c) KOZMETİK ÜRÜNLER
En fazla 120 ml.lik şişeler içinde beş adet kolonya, lavanta, parfüm, esans veya losyon
ç) GIDA ÜRÜNLERİ
1- Çay1 kg.
2- Çözülebilir hazır kahve1 kg.
3- Kahve1 kg.
4- Çikolata1 kg.
5- Şekerden mamul yiyecek1 kg.
B) DİĞER EŞYA
a) GİYİM VE YOLCULUK EŞYASI
1- Yolcunun giyinip kuşanmasına mahsus eşya
2- Yolcunun yaşantısına mahsus eşya ile seyahat eşyası
b) ELEKTRONİK /DİJİTAL EŞYA
1-LCD veya plazma ayrımı yapılmaksızın bir adet renkli televizyon (55 ekrana [55 ekran dahil] kadar)
2- Birer adet video kamera (10 adet boş kaseti ile birlikte) ve fotoğraf makinesi (hafıza kartı veya 5 adet filmi ile birlikte)
3- Bir adet GPS yön bulma cihazı
4- Bir adet dizüstü bilgisayar ya da PC, aksam ve parçaları (flash bellek, harici hard disk dahil)
5- Bir adet radyo veya radyo-teyp
6- Her türlü ses ve görüntü kaydedici ve oynatıcı cihazlardan bir adet ile bu cihazlara ait toplam 10 adedi geçmemek üzere üzerine kayıt yapılabilen plak, teyp kaseti, CD, VCD, DVD
7- Bir adet kasetli veya oyun kartlı elektronik oyun aleti
8- Tv, müzik çalar, video oynatabilme özelliğine sahip olanlar dahil olmak üzere GSM-Cep telefonu (yabancı misyon mensupları hariç iki takvim yılında 1 adet)
c) MÜZİK ALETLERİ
Elde taşınabilir müzik aletlerinden birer adet olmak üzere en çok 3 adet
ç) SPOR VE OYUN ALETLERİ
1- Bir adet kamp çadırı
2- Bir adet dalgıç takımı
3- Bir adet motorsuz şişirme bot
4- Bir adet yelken tertibatlı sörf
5- Bir çift yüzme paleti
6- Golf malzemesi (golf aracı hariç)
7- Yolcunun tek başına kullanabileceği özelliğe sahip birer adet olmak üzere spor yapmasına mahsus diğer spor alet ve giysileri (paraşüt ve kayak takımı dahil, deniz motosikleti ve motorlu deniz kızağı hariç)
d) SAĞLIK CİHAZLARI
1- Hasta yolcuya ait yatak
2- Maluller için hareket ettirici tertibatı bulunan motorlu, motorsuz koltuk
3- Şahsi tedavide kullanılan ilaçlar
4- Kişinin kullanımına mahsus tıbbi cihazlar
5- Gaz maskesi, koruyucu elbise
e) MUTFAK EŞYASI
Yolculuk esnasında kullanılacak mutfak aletleri ile birer adet olmak üzere küçük ev aletleri
f) DİĞERLERİ
1- Hac ve umreden gelen yolcuların beraberlerinde getirecekleri veya posta veya kargo yoluyla gönderecekleri, Müsteşarlık ile Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek miktarda hurma ve zemzem suyu
2- Çocuk yolcuya mahsus bir adet çocuk arabası
3- Çocuk yolcuya mahsus oyuncaklar
4- Bir adet ütü
5- Bir adet bisiklet
6- Bir adet el dürbünü (gece görüş dürbün ve gözlükleri ile gece görüş keskin nişancı dürbünleri hariç)
7- Araçla birlikte yolculuk halinde, aracın kendisine ve sürücüsünün kullanımına mahsus diğer alet ve cihazlar ( Akü şarj cihazı, akü ile çalışan otomobil süpürgesi, akü ile çalışan buzluk vb.)
8- Kişisel kullanıma mahsus kitap veya benzeri basılı yayın
9- Yolcunun beraberinde olmak kayıt ve şartıyla evcil hayvanlardan toplam 2 adet veya 10 adet akvaryum balığı (veteriner sağlık raporu, orijin ve aşı belgesi ile varsa kimlik ve eşgal belgesi ibrazı şartı ve veteriner kontrolü kaydıyla)

@fuji1899

Bulgaristan şubesinden alacağınız için tax free yapabilirsiniz. Tax free'den yararlanabilmek için ürünün kullanılmamış olması gerekir. Bazıları bunu ambalajı açılmamış olarak yorumluyor. Ben herhangi bir yorum yapamıyorum. Siz bisikleti arabanın arkasına takıp şansınızı denersiniz. Bulgar gümrük memuru kabul ederse ne ala etmezse siz zaten bunu göze almışsınız, tax free yapmadan getirirsiniz. Tax free'nin Türk gümrüğü ile alakası yok. Satın aldığınız ülkenin gümrüğü ile alakalı. Tax free ürünün ihraç edildiğini kabul edip KDV iadesi yapmak oluyor.

Satan dükkan size tax free evraklarını vermeli yoksa yapamasınız. Bunu daha fazla açıklamam lazım. Dükkan herhangi bir evrak vermek durumunda değil. Siz faturayı kdv dahil dükkana ödüyorsunuz. Gümrükte gümrük memuruna faturayı veriyorsunuz o faturayı onaylıyor, bazı ek belgeler doldurup size iade ediyor. Siz o belgeleri firmaya gönderiyorsunuz. Firma devlete ödeyeceği KDV'yi size geri ödüyor. Kabaca tax free bu şekilde çalışıyor.

Bir başka yöntem de aracı firmalar vasıtası ile tax free yi almak. Dükkana sormanız gerekir.

Geri