Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışından bisiklet getirmek

@Semih Cavdar bilet thy sitesinden alındı ama spor ekipman ekleme kısmı yoktu. Bileti alalim öyle ekleme yaparız dedik yine olmadı. Müşteri hizmetlerini arıyoruz anadolujet arayın diyorlar onları arıyoruz thy. Sanırım bu ikilem anadolujet uçağı ile gelinecek olmasından kaynaklı bir durum mudur bilemedim😏 Ek olarak uçuş tarihi 31 mart olduğu için thy yeni markasi ajet olduğu için sistemsel akarimlar vs de varmış. Neyse teşekkür ederim konuyu fazlaca dağıtmış olmak istemem..
Bileti nereden aldığınıznı pek önemi yok aslında. Ben Türkiyeye gelirken biletlerimi hep aracı firma sitesinden alıyorum zira THY nin kendi sitesinden neredeyse %50 daha ucuza geliyor. Kısacası uçuşu Anadolujet uçağı ile yapacaksanız o şirketi arayarak uçuş günü yanınızda bisiklet olacağını söyleyerek biletinize işletin.

• Beğen
Tepkiler: ufuq81
Scudo
Brompton katlanır bisikletlerini yukarıya kabine yani uçağın içine alamaz mıyız en azıdan uzun uçuşlarda?

Londra'da arkadaşıma aldırdığım (indirim hakkı sebebiyle fatura onun adına) katlanır bisikleti kutusunda yanımda getirirken gümrük konusu nasıl olacak?
Mevzuatı okudum yolcu yanında bisiklet gelebileceğini anladım havayolunun belirleyeceği ücret karşılığı.
Ancak gümrük konusunu anlamadım.

Londra'da arkadaşıma aldırdığım (indirim hakkı sebebiyle fatura onun adına) katlanır bisikleti kutusunda yanımda getirirken gümrük konusu nasıl olacak?
Mevzuatı okudum yolcu yanında bisiklet gelebileceğini anladım havayolunun belirleyeceği ücret karşılığı.
Ancak gümrük konusunu anlamadım.
gümrük falan olmicak arkadaş kendi bisikletim diye direk check in e gidip bisikletimi götürüyorum dicek bitti. fatura vs göstermesin ortaya

Ebay'de 900 euro'ya satılan bir bisikleti, gümrük vs hiçbir masraftan kaçınmadan yasal olarak getirmenin maliyeti nedir? Yani en pahalı senaryoda cebimden ne çıkar? Ayrıca, bizzat gümrüğe gitmem gerekir mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Ebay'de 900 euro'ya satılan bir bisikleti, gümrük vs hiçbir masraftan kaçınmadan yasal olarak getirmenin maliyeti nedir? Yani en pahalı senaryoda cebimden ne çıkar? Ayrıca, bizzat gümrüğe gitmem gerekir mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
150 euro sınırını aştığı için mali müşavir tutman gerekir, ne kadar ücret alırlar bilemem ama bayağı bir masraf çıkar vergisi, depo parası, mali müşavir vs derken bayağı olur. 900 euro vereceğiniz bir bisiklet için bunca masrafa değermi onu düşünmelisiniz. Biraz geçmiş mesajlara bakarsanız daha önce bu tarz bilgilerin yazıldığını hatırlıyorum ama bu konu içinde mi yoksa başka konumuydu emin değilim.

• Beğen
Tepkiler: hakano
Soyacaklarsa soysunlar. Üstüne bir de mali müşavir tutmak nedir ya! Hepi topu 900 euro ve masraflar. Neyse, teşekkürler.

gümrük falan olmicak arkadaş kendi bisikletim diye direk check in e gidip bisikletimi götürüyorum dicek bitti. fatura vs göstermesin ortaya
Teşekkürler, aynen dediğiniz gibi oldu.

Selamlar

Cinelli Zydeco Gravel hedefimdeki bisiklet. Ürün İtalyadaki sitesinde 2200 Euro , Türkiyedeki distrübütörde 96 bin küsür lira. Arada 30 bin lira fark var. Na yapayım bilemedim. Ama bisiklet rüyalarıma giriyor :( Sizce nasıl bir yol izlenir.

Selamlar

Cinelli Zydeco Gravel hedefimdeki bisiklet. Ürün İtalyadaki sitesinde 2200 Euro , Türkiyedeki distrübütörde 96 bin küsür lira. Arada 30 bin lira fark var. Na yapayım bilemedim. Ama bisiklet rüyalarıma giriyor :( Sizce nasıl bir yol izlenir.
Euro gercekten okadar düstümü ya????? Benim hesabima göre aradaki fark 20000TL ve pazarlikla belki 17-18 de düse bilir.

Italyada sistesinde 2200€ = 2200€ x 34,60 = 76120 (düzhesap 76000TL)
Türkiye de 96000TL

Yani 96000 - 76000 = 20000TL

Euro gercekten okadar düstümü ya????? Benim hesabima göre aradaki fark 20000TL ve pazarlikla belki 17-18 de düse bilir.

Italyada sistesinde 2200€ = 2200€ x 34,60 = 76120 (düzhesap 76000TL)
Türkiye de 96000TL

Yani 96000 - 76000 = 20000TL
Belki arkadaş yurtdışından getirmede geri alınan vergi iadesinide hesaplanmıştı, kimbilir 😀

Selamlar

hocam italya fiyatı + kdv ediyor aşşağı yukarı. gidip alacaksınız o zaman. hem de vergiden de düşersiniz.

• Beğen
Tepkiler: Sinan Kırat
Bulgaristan Decathlon'dan Tax free süreci ile sizle paylaşmak istedim, decathlon.bg den fiyatlara bakabilirsiniz, mağaza stoğu yoksa mağazaya sipariş edin faturayı da kendi adınıza düzenletin, tax free yapacağınızı söyleyin, form dolduruyorlar. O formu çıkarken bulgar gümrüğüne imzalatıp bulgar sınır kapısında(kapıkule'de tek olarak mevcut) %15 ini vergi iadesi olarak nakit alabilirsiniz. Belki birilerinin işine yarar, en basitinden 5200 olan çocuğumun bisikletini tax free ve fiyat farkı ile 3200 gibi bişeye aldım bu haftasonu

merhaba hocam bende bisiklet buldum ve bulgaristan en yakın nokta olması sebebiyle gidip almayı düşünüyorum ve gidip almayı düşünüyordum alışverişler euro olarak mı oluyor ve dil konusunda sıkıntı yaşanıyor mu?

kesinlikle sorun yaşamazsınız kartla ödedim o kısmını bilmiyourm. Stoklarında olmayanları mağazaya teslim yapabilirsiniz van dysel in en yüksek ürünlerini getiriyorlar. ben sram yedek parçalarını sipariş ettim bende. Sınıra en yakın mağaza filibede, o da sınırdan 70 km falan
709 leva harcama yaptım, 118.25 lev iade aldım( yaklaşık 2 lev = 1 euro)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: TafLan
Merhabalar, haziran ayında Almanya seyahatimde Canyon bisiklet almayı planlıyorum. Tax refund ile alakalı bir sorum var. Bilgisi olan ya da daha önce canyondan alışveriş yapan varsa destek olursa sevinirim.

Almayı planladığım model outlet, sitede az miktar kullanılmış ve bakımı yapılmış diye anlatıyor. 250 Euro avantajı var, görüntülerden gördüğüm pek de bir iz bulunmuyor. Yetkilisine sordum, aynı sıfır bisiklet gibi bike guard kutuda gönderecekler, faturadada refurbished ya da used gibi bir ibare yazmayacak.

İlk sorum, bildiğim kadarıyla custom ofisleri pasaport kontrolünden sonra oluyor. Bisikleti bagaja vermem gerekecek. Bu da pasaport kontrolünden önce. Bisikleti nasıl custom ofise göstereceğim. Bildiğim custom ofis fatura ile birlikte alınan ürünü de kutusuyla görmek istiyor.

İkinci sorum, outlet bisikletin tax refundunda custom ofiste sorun olur mu? Fatura ya da kutudan belli değil ama yok etiketi, kutuyu açtırırlarsa bisiklette zincirde filan yağ kalıntıları görüp sorun çıkarma durumu olur mu?

merhaba hocam bende bisiklet buldum ve bulgaristan en yakın nokta olması sebebiyle gidip almayı düşünüyorum ve gidip almayı düşünüyordum alışverişler euro olarak mı oluyor ve dil konusunda sıkıntı yaşanıyor mu?
Merhaba,ben senenin 11 ayı bulgaristandayım.Dil konusunda bulgarca bilmiyorsan sorun yaşarsın.Para birimi leva şu an.Vize ile geleceksen schengen vizesi istiyor artık.14 güne kadar mağazaya teslimat var.Sitesinde yazdığına göre.

Merhaba,ben senenin 11 ayı bulgaristandayım.Dil konusunda bulgarca bilmiyorsan sorun yaşarsın.Para birimi leva şu an.Vize ile geleceksen schengen vizesi istiyor artık.14 güne kadar mağazaya teslimat var.Sitesinde yazdığına göre.
tek kelime bulgarca bilmiyorum hiçbir sorun yaşamadım

Selam arkadaşlar. Elektrikli bisiklet alma düşüncem var. Türkiyede boyuma uygun ve fiyat olarak düzgün birşey bulamadım.
Atıyorum Bulgaristan da bir bisiklet bulsam bunu araç ile yada yaya olarak kapıdan girsem herhangi bir prosüdürle karşılaşırmıyım.
Daha önce bisikletle yurt dışına (batum) girip çıktım. ama bu sefer bisiklet elektrikli olursa eğer bi sorun olur mu ? Tecrübe sahibi arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var.

Selam arkadaşlar. Elektrikli bisiklet alma düşüncem var. Türkiyede boyuma uygun ve fiyat olarak düzgün birşey bulamadım.
Atıyorum Bulgaristan da bir bisiklet bulsam bunu araç ile yada yaya olarak kapıdan girsem herhangi bir prosüdürle karşılaşırmıyım.
Daha önce bisikletle yurt dışına (batum) girip çıktım. ama bu sefer bisiklet elektrikli olursa eğer bi sorun olur mu ? Tecrübe sahibi arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var.

Boyun kac ?

aracla donersen, gümrükte sorun cikmaz elektrikli bisiklet icin

Geri