Camsil şişesi içerisine bir miktar deterjan, yeteri kadar yağ çözücü ve su ile karışım hazırlanarak yağlı aksamlar güzel temizleniyor. Ardından hemen kurutma ve yağlamayı da ihmal etmeden tabi.
Bu arada ellerinize sağlık iyi bir temizlik olmuş.
@aytacdirek aslında önce bende tereddüt ettim yapabilirmiyim diye vites ayarlarından korkuyordum çünkü. Ancak youtubeden bakarak ayarları yaptım sonra. @ozgur908 Çok önemli ve güzel bir uyarı teşekkürler. @cem deviren koku yapıyor evde duvara astığım için 2 gün koku yaptı acaba tiner olsaydı nasıl olurdu diye düşündüm sonra o hemen uçuyo çünkü.
Kurulama ve tekrar yağlama kısmına pek girmemişsiniz, yorulmuşsunuzdur Özellikle arka aktarıcı ve ön akatarıcının hareketli parçaları yağlanmalı. Çünkü temizlerken yağlarını da çıkartmış oluyoruz. Hele ki benzin, yağı affetmez
Ve ufak bir ayrıntı daha, arka aktarıcıyı parçaladığımızda makaraları tekrar yerine taktığımızda onların gönek kısımlarını da yağlamamız faydalı oalcaktır. Ben de bu makaraları 1-2 kez çıkardım ve aralarına çok fazla saç sıkışmış oluyor ve dönmelerini engelliyor. Arada sizin de yaptığınız gibi mutlaka çıkarılıp temizlenmeli
@z. usta Elinize sağlık , güzelce temizlemişsiniz bisikletinizi. Bende temizlemek istiyorum aynen bu şekil fakat 1.si yer sıkıntım var 2.si de söktükten sonra toplayamam diye çekiniyorum
Aslında iyi fikir ama mutlaka maske ve eldiven kullanmak gerekiyor zira bisikletimizi temizleyelim derken kimyasallara maruz kalmamak gerekiyor ben biraz araştırdım (link) bu ürün insan sağlığı da hesaplanarak yapmışlar gerçekten de iyi temizliyor fiyatı wd 40 dan da daha ucuz
mazot candır gerisi fasafiso
pazar günü benzinlikten mazot alayım dedim vermediler pazartesi gel verelim dediler. peki dedim.
o arada marketten yağ sökücü aldım. zinciri attım direk yağ sökücünün içine. ertesi gün zincire baktım yağlar çıkmamış.
dedim bu gün pazartesi gidip mazot alayım bari.
aldım mazotu bastım içine.
yağ sökücünün 1 günde yapamadığını mazot 5 dk da yaptı
@Ruhpastası
çok güldüm buna hakketen insana değişik bi his veriyor tiril tiril
@ismail_32
Aslında bende mazot, benzin ve tiner arasında kararsız kaldım önce. Forumda bir arkadaşın mazot kullanmış olduğunu hatırladım sonra mazota karar verdim, benzinden yanıcı olması dolayısıyla çekindim birde boyaya zarar verip vermeyeceğinden emin olamadım. Ama benzininde iyi bir temizleyici olduğunu biliyorum. Özellikle yağlı parçaları güzel temizlediğini görmüştüm.
@Serkan Mıstınoğlu
@Tugay Sonsuz Sert
Teşekkürler Tugay Aslında bende sizin gibi acaba toplayabilir miyim diye endişe ettim. özellikle vites ayarları konusunda. Sonra youtubeden video falan seyrettim öğrendim. Zor bi tarafı yok paniğe kapılmadan sabırlı olmak gerek sadece.
@Serkan Mıstınoğlu
teşekkürle Serkan bey. Mazotla yıkadıktan sonra sabunlu suyla lastikler dahil güzelce yıkadım ve kuruladım silmeme rağmen aktarıcılardaki ce zincirdeki mazot tam çıkmadığından onları yağlamadım. arka aktarıcının makaralarında şaşılacak derecede şaç ve ip vardı ve dönmelerine bariz engel oluyordu. 2 gün sonra vites ayarı ve sıvı gresle yağladıktan sonra sürüşte fark var gibi geldi