bkeskin
Aktif Üye
- Tepki
- 376
- İsim
- Berkan
- Başlangıç
- 2015—16
- Bisiklet
- Bianchi
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Bende zinciri rubleyi mazotla temizleyip sonrada deterjanlı suyla yıkayarak temizliğimi yapıyorum,evimizin yan tarafında bir arsa var toprak zemin olduğu için orayı tercih ediyorum,topraktada çimler var onlarda zarar görüyor ama kendini yenileyebildiği için otlar çok etkilenmiyor gibi,zaten bir çay bardağı mazot yeterli oluyor,kanalizasyona mazot dökmemeye bende dikkat ediyorum,şöyle söyliyeyim 5litrelik pet suyla bütün işi bitiriyorum zor oluyor kısıtlı suyla yapmak ama susuzluğun had safhada olduğu bu dönemde geleceğimizi düşünmeliyiz.temizlemeleri nerede yapıyorsunuz? bisikleti bakımdan geçirmek istiyorum ama o kadar yağ falan nereye dökülebilir tam içim rahat etmiyor.
Zincir temizleme aleti kullanıyorsanız mazot, kerosen vb. maddeleri temizleme aletinin içinden şişeye doldurabilirsiniz. Belediyenin bir atık toplama hizmeti vardır muhtemelen. Sorup bilgi almak lazım.temizlemeleri nerede yapıyorsunuz? bisikleti bakımdan geçirmek istiyorum ama o kadar yağ falan nereye dökülebilir tam içim rahat etmiyor.
Ciddi ciddi okuyup mazot uçucu değil mi nasıl yapacak acaba diye düşünüyorum. Ne hale soktular bizi..Kıtlenmıs mazotu nasıl temizlerim. Dün hızlı olsun diye 3 lt mazotu 1 lt lik şişeye 5-6 defa koyarak zinciri temizledim. Mazot kirlendi kır pisliğin bi kısmı dibe çöktu ama mazotun rengi hala siyah. Bir kaç gün beklesem biraz daha düzelir mi? Birde kalan 2 lt lik kısma su koysam yoğunluk farkı vs den ayrı olacaklar ztn calkalasam şiseyı temizlikte etkisi olur mu yada tersi yönde zararı mi olur şu daha yoğun galiba
Yok mazot biraz daha az uçuyor. Benzin lobisinin yalanı oCiddi ciddi okuyup mazot uçucu değil mi nasıl yapacak acaba diye düşünüyorum. Ne hale soktular bizi..
Calkalıyorum. 3 lt yi dınlendırıp temizleyip tekrar tekrar kullanmayı düşünüyorum. Sokmeden temizleyince pek iyi temızlenmıyor dün suzdum dibinde pislikler kalmış tekrar 3-4 gün bekletir yine suzerım@osmancan71 Basit bir zincir temizliği için o kadar motorin harcamaya gerek yok. Temizliği zinciri çıkarmadan yapıyorsanız, zinciri içine alan ve işi zincir bisiklet üstündeyken yapan içi fırçalı aletler var onlardan almanız en iyisi. Kirli motorini atık/yanık yağ alan yerlere verebilirsiniz. O da yoksa en iyi seçenek çıplak toprak bir yere dökmek.
Keroseni dinlendirip süzerek defalarca kullananlar var. (link) Hem çevreci hem ekonomik.Calkalıyorum. 3 lt yi dınlendırıp temizleyip tekrar tekrar kullanmayı düşünüyorum. Sokmeden temizleyince pek iyi temızlenmıyor dün suzdum dibinde pislikler kalmış tekrar 3-4 gün bekletir yine suzerım
Cok kirli olacagini zannetmiyorum. Yag sokucu ozelligi devam ediyordur mutlaka. Elinize bir firca alin ve mazota batirip aynakol ve rubleyi temizleyin. Ilk anlarda temizlemiyor sanabilirsiniz ama daha sonra islemi tamamlayip da suyla durulayinca temizlendigini anlayacaksiniz. Eger mazot cok kirliyse temizlemeyebilir(surdugunuz yerde yag tortusu birakabilir).Merhaba, bugün aynakol, ruble, zinciri temizlemek için mazot aldım. Bilgisizce ve acemice direk zinciri mazotun içine attım. Şuan zincir temiz fakat mazotun rengi değişti. Ben bu mazotu aynakol ve rublede de kullanabilir miyim? yoksa yeni mazot mu almak lazım