Çok teşekkür ederim SağolunPolis şartı bildiğim kadarıyla sadece benzin için geçerliydi, mazot için sıkıntı çıkartacaklarını sanmam en kötü ihtimalle tc ve kimlik bilgilerini alılar ama yinede mazotu verirler diye düşünüyorum, bence çekinmeni gerektirecek bir durum yok.
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Gorsellik derdim yok 😁. Zincirin paslanmamasi için deyil de yağlama için süreceğim olur değilmi.@el Cezeri Motorin (halk diliyle mazot, hatta mazut) ile biyerleri kundaklayamayacağın için kimlik istemezler. Zincirin paslanmaması için çıkma motor yağı iş görür ama rengi siyah olacağı için zincir ve dişliler kötü gözükecektir. Görsellik derdin yoksa iş görür tabi.
Çok teşekkür ederim bende nasıl bir şişe gotursem diye dusunuyordum🤗.biraz önce mazot aldım. Çıkan yangınlardan dolayı litrelik satmıyoruz yasak diyen bir benzinlik çıktı. Farklı bir benzinlikten tc no vererek 2 litre kadar aldım. Şişe olarak küçük pet şişe götürmeyin çünkü motorin depo girişlerinin ağzı geniş olduğundan doldurulmuyor. ağzı geniş olan şişe götürün ben 5 litrelik şişe götürdüm.
Teşekkür ederim fakat zincir sökme aletim olmadığından öyle yapamayacağım. Youtube deki çivi ve çekiç ile zincir sokumunu gosteren bi video vardı ama bisi olur diye korkuyorum deore zincir.Mazota bir gece önceden ıslayıp yatırmak lazım. 30 dakika fırçaladıktan sonra üzerine sıvı gres gezdirilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Yağlama zincir paslanmasın, akışı bozulmasın diye yapılır zatenZincirin paslanmamasi için deyil de yağlama için süreceğim olur değilmi.
Teşekkür ederim Hocam böyle böyle öğreniyorumm😁Yağlama zincir paslanmasın, akışı bozulmasın diye yapılır zaten
bu sorunuza benim yöntemim; 1 liralık makine yağı diye cevap vereyim. Kullanımınıza bağlı olarak yağlarsanız sorun olacağını zannetmiyorum. Mazotla diş fırçası yardımıyla fren ve tekere mazot gelmeyecek şekilde temizleyin. Sonra bezle kurulayın-temizleyin, daha sonra zinciri su ile yıkayın (tazyikli olması iyi olur eğer imkanınız yoksa camsil fıs fısı da iş görür o da yoksa şişe, o da yoksa hortumla) zinciri mazot kalmayıncaya dek yıkayın sonra bezle kurulayın ve güneşe iyice kuruması için bırakın, ben ortalama yarım saat bırakıyorum. Sonra isterseniz içiniz rahat etmesi için tekrar kurulayın ardından makine yağının ince ağzıyla zincirinizi hızlı hareket ettirerek yağlayın. Fazla yağı hafifçe silin. Hem görüntüsü bozulmaz hem yağlanmış olur.Birde çıkma motor yağı lazım zincir için. Kaliteli yağ alacak param yok maalesef. Çıkma motor yağı iş görüyormuş. Olur değilmi.
Dün TC ile aldımPolis şartı bildiğim kadarıyla sadece benzin için geçerliydi, mazot için sıkıntı çıkartacaklarını sanmam en kötü ihtimalle tc ve kimlik bilgilerini alılar ama yinede mazotu verirler diye düşünüyorum, bence çekinmeni gerektirecek bir durum yok.
Kahve filitresi ile süzüp tekrar kullanın malum mazot fiyatlari uçtu.Kıtlenmıs mazotu nasıl temizlerim. Dün hızlı olsun diye 3 lt mazotu 1 lt lik şişeye 5-6 defa koyarak zinciri temizledim. Mazot kirlendi kır pisliğin bi kısmı dibe çöktu ama mazotun rengi hala siyah. Bir kaç gün beklesem biraz daha düzelir mi? Birde kalan 2 lt lik kısma su koysam yoğunluk farkı vs den ayrı olacaklar ztn calkalasam şiseyı temizlikte etkisi olur mu yada tersi yönde zararı mi olur şu daha yoğun galiba
Abi bir edit daha yap. Keten fiyatlarıda uçtu.Kahve filitresi ile süzüp tekrar kullanın malum mazot fiyatlari uçtu.
Edit : kahve filitrelerinin fiyatları da uçuk en iyisi keten kumaşla süzün.