Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir hakkında sorular ve cevaplar

Herkese iyi forumlar
Zincirimi temizlemek için sıktığım şeyler yüzünden paslandi 1 saatte ne yapmam uygun olur acaba tavsiyeleriniz nedir?
Merhaba ilk önce geçmiş olsun . Zinciri temizlemek için neler sıktınız bahsedebilir misiniz? Bizde ona göre zincirimize dikkat edelim teşekkürler.
Ben 3 seneden beri kullandığım bisiklet de ilk defa 1 hafta önce paslanma olayı yaşadım büyük ihtimalle zinciri yağsız bıraktığım için oldu. Paslandıktan sonra ilk defa wd-40 sıktım ve bu wd-40'ın çok zarar verdiğini okumuştum fakat tüm pas bisikletdeki dişlilere bulaşmıştı ya zincirimi değiştirecektim veya söküp mazota yatıracaktım (zincir sökme aparatım yok) bende hızlı bir çözüm olması için wd-40'ı kullanarak pası geçirdim gayet güzel temizledi. Eğer zinciri temizlemek için sıktığınız şeyler arasında wd-40 yoksa önerebilirim fakat fazla kullanmayın. Bisiklet zincirindeki baklaların içine zarar verdiğini yine forumda okumuştum. Umarım bir fikir verebilmişimdir teşekkürler.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tekrardan merhaba ilk defa bugün powerlink zinciri duydum ve almayı düşünüyorum bisikletim katlanır bisiklet zincir temizliğinde bana yardımcı olacağı için almayı düşünüyorum. Zincirim KMC Narrow Z model. Bisikletimde 1x8 lik sistem bulunuyor 8 vites ( Dahon vitesse d8 modeli)
1- Bisikletime uygun powerlik nerden bulabilirim?
2- Powerlinkin markası kullandığım zincirin markası ile aynı olması gerekiyor mu farklı olursa kasete zarar verir mi ?
3- Powerlinkin zararları nedir ne olabilir bisikletime ne gibi zararlar verebilir ?
4-Powerlinki önerir misiniz?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ugurus
Scudo
Merhaba ilk önce geçmiş olsun . Zinciri temizlemek için neler sıktınız bahsedebilir misiniz? Bizde ona göre zincirimize dikkat edelim teşekkürler.
Ben 3 seneden beri kullandığım bisiklet de ilk defa 1 hafta önce paslanma olayı yaşadım büyük ihtimalle zinciri yağsız bıraktığım için oldu. Paslandıktan sonra ilk defa wd-40 sıktım ve bu wd-40'ın çok zarar verdiğini okumuştum fakat tüm pas bisikletdeki dişlilere bulaşmıştı ya zincirimi değiştirecektim veya söküp mazota yatıracaktım (zincir sökme aparatım yok) bende hızlı bir çözüm olması için wd-40'ı kullanarak pası geçirdim gayet güzel temizledi. Eğer zinciri temizlemek için sıktığınız şeyler arasında wd-40 yoksa önerebilirim fakat fazla kullanmayın. Bisiklet zincirindeki baklaların içine zarar verdiğini yine forumda okumuştum. Umarım bir fikir verebilmişimdir teşekkürler.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tekrardan merhaba ilk defa bugün powerlink zinciri duydum ve almayı düşünüyorum bisikletim katlanır bisiklet zincir temizliğinde bana yardımcı olacağı için almayı düşünüyorum. Zincirim KMC Narrow Z model. Bisikletimde 1x8 lik sistem bulunuyor 8 vites ( Dahon vitesse d8 modeli)
1- Bisikletime uygun powerlik nerden bulabilirim?
2- Powerlinkin markası kullandığım zincirin markası ile aynı olması gerekiyor mu farklı olursa kasete zarar verir mi ?
3- Powerlinkin zararları nedir ne olabilir bisikletime ne gibi zararlar verebilir ?
4-Powerlinki önerir misiniz?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)

Zincirinizde powerlink yok mu? Benimki de aynı model. Hatta ben de bugün zincirimi ilk kez söküp temizledim. powerlink baklasını elimle söküp taktım. Kaç kez söküp takılabildiğini araştırıyordum...

Dosyalar

• 1_org_zoom.jpg
    1_org_zoom.jpg
    65,3 KB · Okunma: 5
  • Beğen
Zincirinizde powerlink yok mu? Benimki de aynı model. Hatta ben de bugün zincirimi ilk kez söküp temizledim. powerlink baklasını elimle söküp taktım. Kaç kez söküp takılabildiğini araştırıyordum...
bisikletimde powerlink yok siz nereden temin ettiniz ?
ne kadara almıştınız?

• Beğen
Geldiğinde vardı. Eylül ayında aldım bisikletimi.

Arkadaşlar geçenlerde kmc z7 zincir aldım 6-7 speed yazıyor ama şimdi vites sistemimi 8 e çevirdim. Zincir hakkında bazı yerlerde 8 li destekliyor yazıyor sizce kullanabilirmiyim. Bilgisi olan var mı? Screenshot_20201214_131746_com.dmall.mfandroid.jpg

@DeaKeN 6-7-8 li sistemle aynı zincir kullanılabilir, 9 a geçerseniz değişiyor

Selamlar bir soru sormak isitorum zincir ölçme aletim yok cm olarak ölçütüğümde 10 bakla 12.5 cm 20 bakla 25.4 geliyor değişimi gelmiş mi geldiyse bisikletim le uyumlu zincir hangisidir?

IMG_20210105_205735.jpg
Selamlar. Ön-arka viteslerim en yüksekte iken zincir, arka aktarıcının şu görünen siyah kısmına temas ediyor. Biraz YouTube'a baktım, zincirin uzunluğunda problem olduğu için böyle yapar diyen var. Fazla da bir bilgi bulamadım. Bu sorunu tamirciye gitmeden evde nasıl halledebilirim?

Zinciri kısaltman lazım (tabiii zincirin rubleye uyumlu olduğunu ve doğru takıldığını kabul edersek)

Selamlar bir soru sormak isitorum zincir ölçme aletim yok cm olarak ölçütüğümde 10 bakla 12.5 cm 20 bakla 25.4 geliyor değişimi gelmiş mi geldiyse bisikletim le uyumlu zincir hangisidir?
10 baklanın göbeğinden göbeğine ölçtüğünde 25.4 çıkması durumunda değişim gerekmiyor, 25.6 olduğunda değiştirmeniz gerekiyor. Kısmen hassas bir ölçüm gerektirdiği için dikkatli bir şekilde ölçmek gerekiyor, 25.6 yı görünce değişim zamanı gelmiş demektir.

253044 dosyayı görüntüle
Selamlar. Ön-arka viteslerim en yüksekte iken zincir, arka aktarıcının şu görünen siyah kısmına temas ediyor. Biraz YouTube'a baktım, zincirin uzunluğunda problem olduğu için böyle yapar diyen var. Fazla da bir bilgi bulamadım. Bu sorunu tamirciye gitmeden evde nasıl halledebilirim?
Zinciri kısaltmanız için zincir sökme aletine ihtiyacınız var. Öncelikle bağlantının nasıl yapıldığını incelemelisiniz. Zincir bağlantısı özel bir bakla ile yapıldıysa bir zincir pensi ile o baklayı çözebilirsiniz (eski bir fren teli de kullanılabilir) Özel bakla yoksa pimlere bakın, shimano genelde pim kullanıyor zincir birleşim yerlerinde. O pim sadece bir kullanımlık, her söküşte tekrar yenisini takmak lazım. Pimi sadece zincir sökme aleti ile sökebilirsiniz. Zinciri çözünce de yine zincir sökme aleti ile iki bakla eksiltmek lazım.
Bunu en iyi anlamanın yolu bir kere seyretmek. Park tool web sayfasındaki zincir ile ilgili videolara bakarsanız epey faydalı olur.
Benim size tavsiyem hemen o aletleri almak yerine çok daha ucuza bunu bir tamircide yaptırmanız ve orada işleme bakmanız olur. Gözünüz keserse dediğim iki aleti alır bundan sonra kendiniz yaparsınız.
Böylece bundan sonraki zincir değişimlerini de kendiniz yapabilirsiniz. Zincir bir süre sonra yıpranıp uzuyor. O yüzden sık kullanıyorsanız zaten eninde sonunda zincir değiştirmek zorunda kalıyorsunuz.

İyi günler bir sorum olucaktı 9 lu zinciri 8 li rublede kullanmanın bir sakıncası oluyor mu? Bu şekilde kullanan var mı?

İyi günler bir sorum olucaktı 9 lu zinciri 8 li rublede kullanmanın bir sakıncası oluyor mu? Bu şekilde kullanan var mı?
Yanlış anladığım için ilk yazdığım yanıtı sildim. Tam tersini anlamıştım.
9 vites zincirin 8li rublede kullanmak için rublenin dişli aralıklarına göre değil dişli kalınlıklarına göre bakmak lazım. Onlar hakkında da bilgim yok malesef. İnternette baktığımda da genelde yapılabileceği, ama zincirin daha erken yıpranacağı yorumlarını gördüm.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Anonim daha ince olduğu konusunda haklısınız özellikle 9 vites ve sonrası aktarıcılarda 8 li zincir bariz sürtünme yapıyor ama bu uyumluluk konusu kendini pratikte daha iyi belli ediyor. Kullanan, deneyen birileri varsa bir de onlardan yorum bekleyelim. 8-9 ruble dişli arasındaki boşlukların aynı olduğunu okumuştum ama dişlerin eni ve zincirdeki önemi hakkında pek fikrim yok.

@denizt 9lu zincir ile 6-7-8 li zincirin dıştan dışa ölçüleri farklı. 9 lu zincirin genişliği 6,8mm iken 8 linin genişliği 7,1mm. Ancak iç genişlikleri aynı. Farkları 9lu zincirin dış plaka et kalınlığı daha ince 8 lininkinden. Bazı forumlarda 9 lu zincirin 8 li rublede kullanılmasının zayıflık yaratacağını söylüyorlar. Uymaz demiyorlar yani. İç genişlikleri aynı deniyorsa rubleleri de aynı kalınlıkta olmalı diye tahmin ediyorum. Ruble dişlilerinin birbiriyle arasındaki aralıklarının aynı olup olmadığını bilmiyorum. Zor bir soru sormuşsunuz.:) Mesela 8 li vites ile 9lu vitesin tel çekme mesafeleri farklı. Böyle olunca ruble aralıklarının aynı olmaması muhtemel.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
İşin aslı sorduğum şeyi zaten denemem gerekicek. 9 lu aktarıcıyı 8 li sistemde kullanmaya uğraşıyorum. Vites kolu uyumlu olur diye duymuştum. Belli bir modele kadar çekme oranları da aynı oluyor. 9 lu - 10 lu aktarıcılar yeri geldiğinde 7-8li sistemlerde çalışabiliyorlar. Bu en net sram sistemlerinde belli. Shimano'da da aynı durum söz konusu.

Geri