Kutay P
Aktif Üye
- Tepki
- 139
- İsim
- kutay
- Başlangıç
- 2006—07
- Bisiklet
- Mosso
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Merhaba ilk önce geçmiş olsun . Zinciri temizlemek için neler sıktınız bahsedebilir misiniz? Bizde ona göre zincirimize dikkat edelim teşekkürler.Herkese iyi forumlar
Zincirimi temizlemek için sıktığım şeyler yüzünden paslandi 1 saatte ne yapmam uygun olur acaba tavsiyeleriniz nedir?
Ben 3 seneden beri kullandığım bisiklet de ilk defa 1 hafta önce paslanma olayı yaşadım büyük ihtimalle zinciri yağsız bıraktığım için oldu. Paslandıktan sonra ilk defa wd-40 sıktım ve bu wd-40'ın çok zarar verdiğini okumuştum fakat tüm pas bisikletdeki dişlilere bulaşmıştı ya zincirimi değiştirecektim veya söküp mazota yatıracaktım (zincir sökme aparatım yok) bende hızlı bir çözüm olması için wd-40'ı kullanarak pası geçirdim gayet güzel temizledi. Eğer zinciri temizlemek için sıktığınız şeyler arasında wd-40 yoksa önerebilirim fakat fazla kullanmayın. Bisiklet zincirindeki baklaların içine zarar verdiğini yine forumda okumuştum. Umarım bir fikir verebilmişimdir teşekkürler.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tekrardan merhaba ilk defa bugün powerlink zinciri duydum ve almayı düşünüyorum bisikletim katlanır bisiklet zincir temizliğinde bana yardımcı olacağı için almayı düşünüyorum. Zincirim KMC Narrow Z model. Bisikletimde 1x8 lik sistem bulunuyor 8 vites ( Dahon vitesse d8 modeli)
1- Bisikletime uygun powerlik nerden bulabilirim?
2- Powerlinkin markası kullandığım zincirin markası ile aynı olması gerekiyor mu farklı olursa kasete zarar verir mi ?
3- Powerlinkin zararları nedir ne olabilir bisikletime ne gibi zararlar verebilir ?
4-Powerlinki önerir misiniz?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Son düzenleme: