Scudo Sports

Zincir hakkında sorular ve cevaplar

Rubleyi 11-32 den 11-36 ya yükselttim. Ancak önde 48t dişlideyken arkada 36 ya çok zor geçiyor, zincir geriliyor...Aslında bunun olabileceğini öngörmüş ama bir ihtimal diye dua etmiştim, kabul olmadı...Tamam, ön en büyük arka en küçük dişli hiç kullanmayız ama dalgınlığa gelebilir. Var mıdır bir çözümü, ilave vs..Zincir çok yeni..

Scudo
Decathlondan 10'lu zincir uyumlu quick link aldık. İlk defa takıyorum youtubeda tik diye takıyorlar. Bir türlü parçanın bir tanesini zincire takamadım.
Kendime cevap yabancı bir kanalda gördüm yanlış takıyormuşum :)

@HakanAydn yanlış anlamadıysam ön en büyükteyken arka en küçükte kullanmayı diyorsun galiba. Eğer öyleyse zaten çaprazda düşme durumu oluyor. Birde arka aktarıcıdaki gibi önde de +, - desteklediği diş sayısı var diye biliyorum. Onunla ilgili olabilir. Birde zincir uzunluğu olayı var. Büyüğe göreayarlasın bu sefer rubledeki en küçük dişliye gelince zincir uzun gelebilir.

@MakRo ön 48 arka 36 olunca zincir uzunluğu yetmiyor..Bisikletçi ek olmaz komple takarız deyince vazgeçtim. Sadece bu kombinasyonu velevki uyuyup zorlarsam olabilecek bir durum için gerek görmedim. Zaten çok dikkat ederim, sesi duya duya asla küçüğe atmam...Yani ihtimal sıfıra yakın..

Bahsettiginiz arka buyuk on buyuk disli kombinasyonu zaten kabul edilebilir durum degil ki vites sisteminde . Ben mi yanlis anliyorum. Viteslerde arka buyuk on kucuk orta vitesler on ortada ve on buyuk arka kucuklerle kullanilir. Bunun disinda kullanmaniz mantikli ve surdurulebilir degil ki

Olabilir olan yanlışlıkla bu vites kombinasyonu mu?

Cn Hg40 model zincire Decathlonda satılan quick link baklayı taksam bana sorun çıkartır mı?
Zincirim 8 vites uyumlu
Quick Link bakla 9vites uyumlu

3 x 6 Vitesi 1 vitese düşürdüm tekli aynakol aldım tekli ruble aldım 1 vites zincir aldım. ama zincir ya bi tık bol geliyor 1 bakla eksiltsem zincir olmuyor ne yapmam lazım malzemeletin isimleri miranda tekli aynakol ruble 20t saiguan zincir shimano 1 vites zincir lütfen yardım edin.

Zincir gergisi kullanıp zincirinizi de bir miktar uzattırmanız gerekebilir. Eski tek viteslerde arka tekerin bağlantı kısmı uzun olurdu oraya tekeri oturtur zincir gerilene kadar gerip göbek vidasını sıkardık. O sistem mandallı göbek te kullanılabilen jantlara da uymadığından (kayıp gevşeme riski var) vitesli bisikletlere pek uymaz. Sizde de sanırım kadro uyumlu değil. Zincir gergilerinin de tipleri var ama arka vites attırıcı ayaklarına benzeyen tipi vites bağlantı kısmına monte edip zinciri geçirirseniz boşluğu otomatik olarak alır zincir atması gibi durumda rahatlıkla yerine oturtursunuz

• Beğen
Tepkiler: DoqanG ve MakRo
3 x 6 Vitesi 1 vitese düşürdüm tekli aynakol aldım tekli ruble aldım 1 vites zincir aldım. ama zincir ya bi tık bol geliyor 1 bakla eksiltsem zincir olmuyor ne yapmam lazım malzemeletin isimleri miranda tekli aynakol ruble 20t saiguan zincir shimano 1 vites zincir lütfen yardım edin.
Zincir gergisi kullanıp zincirinizi de bir miktar uzattırmanız gerekebilir. Eski tek viteslerde arka tekerin bağlantı kısmı uzun olurdu oraya tekeri oturtur zincir gerilene kadar gerip göbek vidasını sıkardık. O sistem mandallı göbek te kullanılabilen jantlara da uymadığından (kayıp gevşeme riski var) vitesli bisikletlere pek uymaz. Sizde de sanırım kadro uyumlu değil. Zincir gergilerinin de tipleri var ama arka vites attırıcı ayaklarına benzeyen tipi vites bağlantı kısmına monte edip zinciri geçirirseniz boşluğu otomatik olarak alır zincir atması gibi durumda rahatlıkla yerine oturtursunuz
Bazı bisikletlerde ilk fotoğraftaki gibi vida ile germe ve gevşeltemye yarayan vida ile sizin sorununuzu çözüyorlar. Ama kadronuz bu tip değilse ikinci fotoğraftaki gibi bir ek parça ile zinciriniz geriliyor. Eski aktarıcı ile yapanlarda oluyor. Nedense öyle bir parçanın 100 lira gibi bir fiyattan başlaması bana garip geliyor. Mahalle arası bisikletçilerde yıllarca orada kalıp işe yaramayan bisikletler illa ki oluyor, onlardan birinin aktarıcısını isteyip kendiniz yapabilirsiniz. Bildiğimiz yemek çatalın ucuna dişli takı zincir gerisi olarak kullanan gördüm.
(link) Şöyle bir ürün var.

Anahtar kelime : diy chain tensioner

Dosyalar

• Fixie Inc Peacemaker Kickflip hub.jpg
    Fixie Inc Peacemaker Kickflip hub.jpg
    81,9 KB · Okunma: 26
  • pointyandan.jpg
    pointyandan.jpg
    75,7 KB · Okunma: 25
  • chain tensioner.JPG
    chain tensioner.JPG
    98,4 KB · Okunma: 25
Bisikleti ilk aldığım zaman,bizim buradaki bir bisikletçide zinciri değiştirmiştim. Dandik çin malı bir zincir takmıştı. Şimdilerde her gün ortalama 40 km yapıyorum ve içim hiç rahat değil,vites değiştiriken değişik sesler geliyor. Ben direkt Shimano alayım diyorum ama yine de bilemedim. Zincir için öneriniz nedir,ne alayım?
Bir de ruble hakkında pek bilgim yok, benim rublem Shımano CS-HG200-9 11 34T. Değiştirmişken bu aşınan rubleyi de değiştireyim diyorum. Bu ruble için yapabileceğim nereceğiniz bir upgrade var mı? Arka göbeği DEORE ile değiştirmiştim zaten.

Bisikleti ilk aldığım zaman,bizim buradaki bir bisikletçide zinciri değiştirmiştim. Dandik çin malı bir zincir takmıştı. Şimdilerde her gün ortalama 40 km yapıyorum ve içim hiç rahat değil,vites değiştiriken değişik sesler geliyor. Ben direkt Shimano alayım diyorum ama yine de bilemedim. Zincir için öneriniz nedir,ne alayım?
Bir de ruble hakkında pek bilgim yok, benim rublem Shımano CS-HG200-9 11 34T. Değiştirmişken bu aşınan rubleyi de değiştireyim diyorum. Bu ruble için yapabileceğim nereceğiniz bir upgrade var mı? Arka göbeği DEORE ile değiştirmiştim zaten.
KMC marka zincirlere de bakabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar. Geçen sene Ankara'daki Ilgaz bisikletten sıfır bisiklet almıştım. Aldığım satıcı "700-800" kilometrede bir zincirinin değişmesi gerek demişti. Bu senenin başında hava -3 dereceyken yokuş yukarı en hafif vitese aldığımda zincir, fotoğrafta göründüğü şekilde araya sıkıştı. Bir süre evde yattı bisiklet. Bugün tamire götürdüm. Eve daha yakın olduğu için aldığım yere değil de yine bilindik bir yer olan Performans Bisiklet'e götürdüm. Zaten 700 km yaptığım için zincir değiştirelim dedim. Adam da "Satıcı ürün satmak için öyle demiş. Zorlu arazilerde sürmüyorsan zincir değiştirmeye gerek yok." gibisinden şeyler dedi. Mevcut zincir ile devam etme kararı aldım ama içime de sinmedi.

Bisiklete gözüm gibi bakıyorum (Gerçi gözüm de epey bozuk ama neyse :D ) Düzgün sürüyorum. Doğrusu nedir? Değiştirmeye gerek var mı? Ne kadar sürede değiştirmem lazım sizlere de danışayım dedim. Şimdiden teşekkürler.

IMG_20200111_150158.jpg

@hacitalha Ölçüm aleti ile zincir boyunun ölçülmesi gerekiyor. Değişmesini gerektirecek kadar uzadıysa değişmesi gerekir. Size ölçerek değiştirmeyin dedilerse sorun yok kullanabilirsiniz. Zaten sıfır bir zincir kolay kolay 700km de uzamaz.

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
Shimano zincir alıp mevcut powerlink ile takabilir miyim? Yani powerlink olmayan shimano zincirleri kendim powerlinke dönüştürebilir miyim?

@hacitalha 700-800 km zincir değiştirmek zorunda kalsak ayvayı yedik. Sizin sıkıntınız vites üst limit ayarı iyi yapılmamış onun için zincir üst taraftan kadroya sıkışmış. Üst limit ayarı yapıldığı zaman problem kalmaz 700-800 km de de zincir değişmez. İyi günler.
@makaram Ben yedek olarak yanımda powerlink taşıyorum zincir baklası koptuğunda yerine tak devam modun de devam etmek için onun için normal zinciri powerlinkliye çevirebileceğini düşünüyorum.

@trainspotting35 Teşekkürler.

Bugün bisiklet tamircisinde zinciri ölçtürdüm. Henüz uzamamış. 2500 km ben kullandım. Benden önceki ne kadar kullandı bilmiyorum. Tamircide tesadüfen Benden önceki sahibinden önceki sahibi ile tanıştım bisikletin :ssrtcbya: 2500 km de o kullanmış. Maaşallah iyi dayanmış zincir.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Merhaba arkadaşlar. Geçen sene Ankara'daki Ilgaz bisikletten sıfır bisiklet almıştım. Aldığım satıcı "700-800" kilometrede bir zincirinin değişmesi gerek demişti. Bu senenin başında hava -3 dereceyken yokuş yukarı en hafif vitese aldığımda zincir, fotoğrafta göründüğü şekilde araya sıkıştı. Bir süre evde yattı bisiklet. Bugün tamire götürdüm. Eve daha yakın olduğu için aldığım yere değil de yine bilindik bir yer olan Performans Bisiklet'e götürdüm. Zaten 700 km yaptığım için zincir değiştirelim dedim. Adam da "Satıcı ürün satmak için öyle demiş. Zorlu arazilerde sürmüyorsan zincir değiştirmeye gerek yok." gibisinden şeyler dedi. Mevcut zincir ile devam etme kararı aldım ama içime de sinmedi.

Bisiklete gözüm gibi bakıyorum (Gerçi gözüm de epey bozuk ama neyse :D ) Düzgün sürüyorum. Doğrusu nedir? Değiştirmeye gerek var mı? Ne kadar sürede değiştirmem lazım sizlere de danışayım dedim. Şimdiden teşekkürler.

233183 dosyayı görüntüle
Öncelikle Ilgaz Bisikletten aldığınız için büyük geçmiş olsun. Size bir tavsiye, güvenilir bir yerde göbek bakımı yaptırın. Göbeklere yağ koymuyor adam. Bisikletten de anladığını düşünmüyorum. Google yorumları okursanız o kişinin ne kadar saygısız ve fırsatçı olduğunu belirtmişlerdir. Siz bisikletinizi uzun süredir genel bakım yaptırmamışsanız genel bakıma verin derim. İleride göbeklerde sıkıntı yaşamak istemiyorsanız..

Mevcut dişli oranlarım 52-36 ve 11-28 idi, ben rubleyi 11-30 ile değiştireceğim, bu durumda zincire kaç bakla eklemem gerekli?

Geri