Scudo Sports

Zincir hakkında sorular ve cevaplar

Mevcut dişli oranlarım 52-36 ve 11-28 idi, ben rubleyi 11-30 ile değiştireceğim, bu durumda zincire kaç bakla eklemem gerekli?
Zinciriniz eski ise zaten ekleme yapmanız değil değiştirmeniz doğru olur ama ekleme yapacaksanız 1 bakla ilave etmekte fayda var

Scudo
Zincir 3bin km de, bir süre daha götürür diye tahmin ediyorum. Teşekkürler.

Zincir 3bin km de, bir süre daha götürür diye tahmin ediyorum. Teşekkürler.
İçiniz rahat etsin isterseniz, dişli sisteminize uygun zincir ölçümü şu şekilde yapılır.

a1.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Gringo1903
Arkadaşlar merhaba.
Geçenlerde 14 vitesli Peugeot bisikletimin zinciri koptu. Yeni zincir almayı düşünüyorum ama hangi uzunlukta alacağımı bilmiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar merhaba.
Geçenlerde 14 vitesli Peugeot bisikletimin zinciri koptu. Yeni zincir almayı düşünüyorum ama hangi uzunlukta alacağımı bilmiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Kopan zincirdeki bakla sayısı kadar bakla ayarla fazlasını takma. Atmadıysan tabii.Diğer türlü en büyük dişlilere alıp ölçmek gerekiyor diye biliyorum ama bir bilene yaptırsanız daha iyi olur.

Slmlar, bisikletime zincir alacağım. Çok dandik bi zincir almışım biraz iyisi olsun dedim, ama fiyatlar malum yüksek.

(shimano-zincir-cn-hg40-6-7-8-vites-uyumlu-p-hbv00000dnk3z)

Şu ürünü almayı düşünüyorum. Üzerinde 6-7-8 uyumlu demiş. Benim bisiklet 9lu. aynı zamandada 116L

116 aslında bana uyuyor. Bunu alsam mantıksız olur mu ?

@ManEssence Merhaba, 9 vites uyumlu bir zincir alın. Vites sayısına göre uzunluğu değil, zincirin kalınlığı değişiyor. Vites sayısı arttıkça rubledeki dişlilerin arasındaki mesafenin azalmasından kaynaklı bir durum.

Slmlar, bisikletime zincir alacağım. Çok dandik bi zincir almışım biraz iyisi olsun dedim, ama fiyatlar malum yüksek.

(shimano-zincir-cn-hg40-6-7-8-vites-uyumlu-p-hbv00000dnk3z)

Şu ürünü almayı düşünüyorum. Üzerinde 6-7-8 uyumlu demiş. Benim bisiklet 9lu. aynı zamandada 116L

116 aslında bana uyuyor. Bunu alsam mantıksız olur mu ?
olur. ama mantıksız olur :) 9 vites zinciri daha incedir 6-7-8 vites zincirinden. 9 vites almalısınız

• Beğen
Tepkiler: ozic ve Murat B.
merhaba, shimano NX10 nexus zincir uyumlu link baklası modeli arıyorum, tavsiye edebilecek olan var mı? teşekkürler

*sram 8v powerlink uymadı

Zincir temizlemek için gazyağı kullanan arkadaşlar, kirlenmiş atık yağı nereye götürüyorsunuz? Tehlikeli atık madde ile daha önce işim olmadı. Belediyenin topladığı yerler var mıdır?

@portakallimon yaşadığım semtte ilçe belediyesine bağlı olan kurumlarda, kurslarda ve muhtarlıklarda atık yağ biriktirme kutuları var. Evde birkaç litre biriktirdikten sonra oralara bırakıyoruz. Mahallenizde nereye bırakılması gerektiğini muhtarlıktan öğrenebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: portakallimon
@portakallimon yaşadığım semtte ilçe belediyesine bağlı olan kurumlarda, kurslarda ve muhtarlıklarda atık yağ biriktirme kutuları var. Evde birkaç litre biriktirdikten sonra oralara bırakıyoruz. Mahallenizde nereye bırakılması gerektiğini muhtarlıktan öğrenebilirsiniz.
Çok teşekkürler. Oturduğum yerde de vardır muhtemelen, araştırayım.

• Beğen
Tepkiler: er ai
Btwin rr3 six 6 marka bisikletimin zinciri koptu 9 vites üzerinde PC951 zincir vardı. Tekrar sipariş vereceğim ancak bilen arkadaşlara sormak istedim
İnternette biraz araştırdım PC951ler 170 tl civarı. Decathlon da Btwin marka 9 vites zinciri(100tl) yazıyor. Bazı konularda gördüğüm kadarıyla arkadaşlar Shımano Hg53(150tl) önermişler.
Şuan hangisini almalıyım kırılanın aynısını mı alayım. Yoksa Shımano mu alayım yoksa Btwin olanı mı alayım sonuçta aynı marka bisikletle yada farklı bir marka mı tercih etmeliyim kararsız kaldım yardımcı olursanız sevinirim.

Abilerim kardeşlerim herkese iyi günler ufak bir sorunum var sizce zinciri komple değiştirmem mi lazım yoksa o bakla zaten çıkabildiği için onu mu değiştirmem lazım önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim

Dosyalar

• 20201128_142003.jpg
    20201128_142003.jpg
    854,6 KB · Okunma: 64
  • 20201128_142016.jpg
    20201128_142016.jpg
    1 MB · Okunma: 64
  • 20201128_142046.jpg
    20201128_142046.jpg
    1,2 MB · Okunma: 60
@Unemployed yeni bir Powerlink alsan olur zincirine göre 9 lu galiba seninki iyi gunler
@Unemployed 8 li ruble seninki claris ona göre al

• Beğen
Tepkiler: Unemployed
@Unemployed Malzeme almadan önce zinciri bir ölçtürün. Ya da aleti varsa kendiniz ölçün. Uzamışsa masraf yapmaya değmez, yenisini alırsınız.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Jacksochi
Herkese iyi forumlar
Zincirimi temizlemek için sıktığım şeyler yüzünden paslandi 1 saatte ne yapmam uygun olur acaba tavsiyeleriniz nedir?

• Üzgün
Tepkiler: Kutay P
Zinciri sök ve bir plastık su şişesine koy içine benzin koy bi gece beklesin. Çalkala çıkar tak ayna gibi olur

Geri