Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir sökme ve takma nasıl yapılır?

sevgili forum severler. Kardeşim şuan evde bisikletin zincirini kopartmış ve zincir sökme-takma aparatım yok. Penseyle yapsam olurmu ? 1 bakla kısalsa bir sorun olurmu yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Scudo
Dün bisikletin zinciri kırıldı. Sanırım ani hızlanmak için biraz zorladım. Bisikletçi zincirden iki bakla çıkararak tamir etti. Daha sonra bu konuyu buldum, katkısı olan herkese teşekkürler. Peki 24 vitesli bir bisikletin zincirinden en fazla kaç bakla çıkarılabilir?

2 Bakla çıkarılmış zaten. Çok zor durumda kalmadıkça (yolda kaldığında filan) daha bakla eksiltme. Benim zincir uzunluğu ile ilgili açtığım bir konu vardı. Onu incele.
Zincirin bakımı, kullanımı ve değişim zamanını aksatmamak gerek. Bizi götüren o..

• Beğen
Tepkiler: DOĞU AZİZ
bir arkadaşa bisikletle bir tur verdim ve zincir sıkıştı. zinciri sıkıştığı yerden çıkartmak için çok uğraştım ve sonun da üç bakla kadar hasar gördü(yamuldu). üç baklayı çıkarmam sonun bişe olurmu. olmassa hg 53 üç parça baklayı nerden bulucam.

Shimano ig-50 zincirim var. çok pas tutmuş. 2-3 kere peşpeşe temizledim, dünyanın pası çıktı. 3 gün sonra bakınca yine aynı paslı zincirle karşılaşıyorum.
Evvela bu zinciri çıkarıp benzine yatırarak kurtarmayı, olmadı son çare olarak yenisini almayı düşünüyorum.

Shimano zincirler, söküldüğünde pimleri tekrar sorunsuzca yerine takılabilir mi? (Kimi üyeler sorun çıkarıyor diye yazmışlar da).

Takılsa bile kopma ihtimali yüksek mi?

@ufuk güneş

Ben şahsen verim alamadım. Yeni pim de denesem, eski pimi de takmaya uğraşsam hep taktığım yerden koptu zincir. KMC aldım sonra, aynı sorunla karşılaşmadım.

Ben yıllardır hep shimano zincir kullandım.Ne paslanma nede eklediğim yerden kopma oldu. Daha dikkatli eklerseniz eklediğiniz yerden kopma/çıkma olmaz. (Zincirin ömrü dolmamışsa tabi)
Zincirinizi yağlı tutun. Ben 3m spray yağ kullanıyorum. Zincir yağı alabilirseniz eğer, en sağlıklısı odur..

Teşekkürler...

@yaminkutlu

Pimlerin kalitesiz olma ihtimali var mıdır ki?

• Beğen
Tepkiler: KadirAhmet
kafam karıştı, tam kmc almayı düşünürken acaba shimano ya da bi şans versem mi?

Paslanmayı doğru ve düzenli yağlama ile çözersiniz.
Bence pim kalitesizliği denemez. Ki zaten Shimano zincir aldığınızda yedek pim de geliyor. .

-Pimi komple çıkarmamalısınız,
-Pimi tekrar taktığınızda karşıdan fazla çıkıp çıkmadığını kontrol etmelisiniz
-Pim takıldıktan sonra taktığınız pim zincir sıkacaktır. onu karşıdan tekrar itekleyerek ince ayar yapmalısınız ki gevşesin.
-Zincir anahtarınız karşıdan sıkıştırmalı olmalı. Eğer böyle bir anahtarınız yoksa takarken muhtemelen pimin girdiği karşı yanağı eğersiniz.
-Zinciri gevşetme işleminde anahtarın karşıdan sıkıştırma işlevi kullanılmaz.

Anlatımda örnek gösterdiğim zincir sökme takma aparatı bence idealdir.

Kmc zincir üreticilerinin en büyüğüdür. Ne marka almış olursanız olun zaten Kmc almış olacaksınız. Shimano'ya da Sram'a da zinciri Kmc üretmektedir. Shimano'yu kötüleyip Kmc'ye iyi demek ne kadar doğru olur bilemiyorum.

oldukça paslı zincirimi benzine batırdığımda, eskisi gibi olup, pas kir hiçbişey kalmadı, hemen söktü attı.

Şimdi ise, tamamnını temizlemek istiyorum; söksem, söküldüğü yerden tekrar atma, kopma olasılığı var, riske girmek istemiyorum.

Bu yüzden zinciri sökmeden , en etkili nasıl temizleyebiliriz benzinle?

Zincir o denli paslandıysa riske girme. Yeni bir zincir al. Korozyon zinciri yıpratmıştır. Yolda giderken kopması senin için iyi olmaz.
Yeni zinciri düzenli yağlayıp için rahat yola çıkarsın. Benzinle pas sökmeye hiç uğraşmadım. WD40 kullan.

zincirin ufak bi kısmında benzini denedim, suyun tozu akıttığı gibi, anında pası akıtıp, benzin pas rengini aldı. eski haline döndü zincir. ben bu temizliği zinciri sökmeden yapmak istiyorum,peki nasıl yapmalıyım?

Paylasım ıcın tesekkurler. Herkes ıcın faydalı bır paylasım...

@ufuk güneş

Bu aletin içine WD-40 koyarak temizleyenler vardı. Benzin de aynı işi görür herhalde. Zincir temizleme aleti diye satılıyor.

@Serden Us

bu alet aklıma geldi ama, pahalı diye biliyorum bunu. fiyatı nedir?

Geri