Scudo Sports

Zincir sökme ve takma nasıl yapılır?

@Yiğit Kirazpınar bisikleti yıkarken tekerleri çıkartmak işimi oldukça kolaylaştırdı... zinciri de çıkarırsam daha rahat ederim diye düşünüyorum.

@KaanG beyin sorusuna bir soru da ben eklemek istiyorum... bu missing link'in ömrü kaç söküp takmadır, yalama olur mu?

Scudo
@CandanC vallahi tekerlekleri bende çıkarıyorum kaseti falan rahatça temizleyebilmek için ama zinciri çıkartmak bence gereksiz ve riskli, sonuçta sürekli tak çıkar tak çıkar ana aktarma organına zarar vermiş oluyoruz ama yinede siz bilirsiniz, benim önerim sabunlu suyla yıkadıktan sonra bir bez ile zinciri elinize alıp çevirmek tabi teker takılı iken, forumda biryerlerde bisiklet yıkama ile ilgili bir video vardı bulabilirsem linkini atarım.

@CandanC forumda bulamadım ama o videoyu youtube da buldum bence bu biraz olsun yardımcı olacaktır:)

teşekkürler @Yiğit Kirazpınar, güzel videoymuş.

zinciri sökersem daha kolay olur diye düşünmüştüm de, biraz okuyunca hem gereksiz hem riskli gibi geldi bana da. bir de yıkama işini hızlı ve zahmetsiz yapmak biraz bisiklet parçalarını söküp takmaya alışmakla ilgili, biraz kullanılan alet, edevatla, biraz da el alışkanlığıyla sanırım...

bisikletimin ufak tefek işlerini kendim yapabiliyorum, çok da keyif alıyorum. ama mesela, fren ayarı olsun, arka tekeri söküp takma olsun, bu son yıkayışımda fark ettim, eskisine göre daha rahat ve hızlı olduğumu. o yüzden çıkartarak yıkamak gözümde büyümedi mesela, çok daha rahat oldu sonuçta... hatta ilk defa arka tekeri bisikleti ters çevirmeden, stand üstündeyken çıkarıp takabildim, şip şak bir de fren ayarı yaptım falan filan...

bi daha ki sefere de daha korkusuzca dalıcam bisiketime :D belki zinciri çıkarma ihtiyacı hiç hissetmem :)

@CandanC tebrik ederim gerçekten bisikletinizle bu denli uğraşmanız çok güzel kimi insanlar ufacık bir vida için bile bisikletçiye gidiyorlar. Ama bisikletle, canımızı emanet ettiğimiz aletle biraz daha haşır neşir olmak kesinlikle insana ayrı bir haz veriyor ve en önemlisi insanın birşeyleri kendi başına başarabilmesi birde tur konusu var sonuçta her istediğimizde bir bisikletçi bulamayız. Kesinlikle dediğiniz gibi git gide insan daha çok alışıyor artık teker sökmek falan düşünmeden yapıyorsunuz:harika: aynen bu yolda devam tebrikler bu arada fren ayarı demişsiniz youtube dan iki teker bir adamın videolarını izleyebilirsiniz gerçekten çok öğretici :)

@ufuk güneş

ben zinciri temizlerken yıllardır benzin kullanıyorum, bahsettiğiniz şekilde bir olay hiç başıma gelmedi.
belki bana denk gelmemiştir, belki başka kullanıcılar yaşamış olabilir, ama ifade ettiğiniz gibi hayatı özellikli yağ konacağını düşünmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Super
Tesekkurler

Ben aliexpressten bu anahtari siparis verdim bekliyordum, cok iyi oldu tesekkurler ☺

Merhaba arkadaşlar ben sökerken baklayı tam çıkardım geriye nasıl takabilirim acaba ?

@furkan.zaman Çol güvenmeyin aliexpressten gelen zincir sökme aparatına ben de aynı şekilde bi zaman aldım elimde dağıldı resmen :)

Zaten cabuk cikarip takmak icin olan aparatlardan aldim , onu monte edebilirsem pekte ihtiyacim kalmayacak o alete

@Anonim
Ince uclu bir kargaburun da bu isi gormez mi?(kmc zincirleri icin yazdim.missing link halkasi olanlardan bahsediyorum)

Merhaba arkadaşlar ufak bir sorunum var :)
Dün zincirimi söktüm bu aleti kullanarak ancak pimi tamamen çıkartım sanırım yapılmaması gereken bir şey.
Tekrar takmak için aleti kullanamıyorum çünkü pim tamamen çıkarttığım için denk getiremiyorum.
Nasıl çözerim bu işi.

Teşekkürler.

@ErsanAkpınar

Zincir halkalarını pim tam geçecek şekilde hizayalayın. Pimi kargaburun pense ile tutarak üzerinden çekiçle hafif vurarak yerine takmaya çalışın. Çekiçle vurulmayacak pozisyonda duruyorsa aynı pozisyonu geniş ağızlı pensenin ağız içine yapın. Penseyi sıktığınızda direk zinciri kilitleyecektir.

Bende ilk açarken zorlanmıştım. Açılma yönü var diye tahmin ettim. Birkaç kez sağ sol deneme sonrası pimi açmayı başardım. Eski kullanılmayan bir zincirde deneme yaparak elinizi alıştırmanızı öneririm.

Not: Pense ile sıkarken veya çekiçle vurma girişiminde bulunurken lütfen dikkatli olun. Zira doğabilecek kazalarda suçlanmak istemem.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@ErsanAkpınar
Ekteki video zincir aparati olmadan sokup takmayi gosteriyor aslinda. Ama ortalarina dogru tamamen cikan pimin nasil takilabilecegine dair fikir veriyor.
Tavsiye pimi pense veya cekicle yerlestirseniz bile araya baglanacak baklayida takmaniz. Yoksa pim cakilacak baklayi deforme edebilirsiniz. Gerekirse once pimi bu sekilde (zinciri birlestirir gibi) bir parca cakarak oturtun, sonra pimi tamamen dusurmeden zinciri ayirip bisiklete oyle monte edin.

Teşekkürler o zaman ben diğer baklayı da çıkariyim ama bu sefer pim üzerinde kalacak şekilde. Bu şekilde tamamen çıkmış olan pimi karga burun ile tutarak düz bir zeminde oturtmaya çalışıyım.
Sonra alet ile sıkma işlemini gerçekleştireyim.

(link) Bu ürünü yol bisikletimde shimano zincirimde sorunsuz kullanabilir miyim? Daha önce kullanan var mı?

Merhabalar, @Fatih Sağdıç
10lu-9lu-7/8li sistem neden farklı quick link kullanıyor derseniz; pin uzunlukları vites sayısı azaldıkça artar. Bu yüzden quick linkler de farklıdır. Alırken dikkat edin. Quick linkleri kolay açmak istiyorsanız alttaki aletten edinmenizde fayda var. Normal pense de iş görür ama bu kolaylaştırıyor.

@Fatih Sağdıç Eğer sisteminiz 10 lu ise kullanabilirsiniz. Ben kullanıyorum.
QuickLinkPliers1.jpg
Saygılarımla...

Kargaburun pensenin başını bir çark ile incelterek yukarıdaki aletten yapmanız mümkün. Bu sayede quicklink aparatını 3 tl ye getirmiş olursunuz :) Diğer şeyler yazılmış zaten

Merhabalar, zinciri söküp düzgünce temizlemek istiyorum ancak nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bugün farklı bir parça buldum sanırım oradan sökülmesi gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim :)

(link)
(link)

Şuradaki parça diye tahmin ediyorum. Elimde bunun için bir alet yok. Onlar olmadan yapamaz mıyım ?

Geri