Arkadaşlar. Ben de zinciri sokup öyle temizlemek ve yağlamak istiyorum. Zincir sökme aparatım var. Ancak birşey dikkatimi çekti. Zincir komple siyah ancak içinde bir bakla dilimi gümüş renk ve diğerlerine göre biraz farklı ... Acaba bu bölümden mı sökmek gerekiyor zinciri? Bunun arka bölümü de böyle, ancak geniş bölüm çaprazında kalıyor.
@kaanrevan bu baklayı aparatsız söküyorsun iyiki sormuşun kimse cevap yazmamış ama eline bir kargaburun alıp bu bakladaki iki pimi birbirne doğru bastırırsan o boşluk olan pim boşluğa gelecek ve zincir boşa çıkacak aynı şekilde de geri takıcaksın.
@oguzh4n@dodurgalı_06 Teşekkürler. İkizler bi uyusun hemen deneyeceğim. Şimdi salondan çıkarsam hemen geliyorlar arkamdan "baba tamir baba tamir" derken iki dakikada karıştırıyorlar ortalığı...
Peki bu zincir sökme aparatları ne işe yarıyor? Missing link olmayan zincirli bisiklet sahipleri için mi?
Zincir sökme aleti ile sökerseniz zincirinizi tekrar takarken yeni pim kullanmanızda fayda var zincirin sağlığı açısından.. Eski pim yıprandığı için zinciriniz büyük kuvvetlere dayanamayabilir...
@kaanrevan
Zincirimde missing link var. Bugün ayna kol değiştirdim. 42-52'den, 36-52'ye geçtim. Bu sebeple biraz zinciri kısaltmam gerekti ve bunu zincir sökme aletiyle yaptım. Zincir sökme aleti her zaman lazım.
@kapluj
Zaten alırken vites sayına göre seçenek çıkıyor 6-7-8 vites aralarında uyumlu. Kalanlarda böyle bir uyum yok sanırım. Sadece kargonun takipli olmasına dikkat et.