Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir temizleme tarifleri

@Atilla Gobel Mazotun benzinlikten alınması sıkıntı ya sanırım pazar günü evdeki yağçöz spreyi ve bulaşık deterjanı+sünger ile deneyeceğim. Temizleme aparatını alınca mazota geçerim artık :)

Scudo
2 gündür gezmediğimiz benzinci kalmadı. Üsküdar tarafında oturuyorum. Hiç biri vermiyor arkadaş sanki molotof yapıcaz. Sizin bildiğiniz herhangi bir benzinci var mı mazot veya benzini şişeyle vermeye izin veren ?

Yani ben gidiyorum benzinciye adam şak diye veriyor. Benim bildiğim benzin almak yasak.

Maslak'taki Wurth mağazasına gittim (Atatürk Oto San. içinde) bisiklet için alacağımı soyledim. HHS 2000 kesinlikle kullanılmaz balçıklaşma yapar, zincire toz toprak toplar dedi satıcı. Zincirler için üretilen dry lube'a yönlendirdi. Tek urun dry lube'a varmış.
Hhs 2000: 26 TL
Dry lube: 46.49'dan 40TLye indi

45 dk sonra gelen edit:
Beşiktaş-bike and outdoor'a geldim. Yağ çözücüler fazla ince olduğu için rublelerin arasındaki yağları söküyormuş, zincir yağı buralara giriyormuş ve paslanma oluyormus. Deterjan da cok bi ise yaramaz en iyisi mazot ya da temizleyici sprey (balata temizleyici) olur dedi. Kendileri Wurth kullanıyormuş ama kendilerine kadar kaldığı için satmiyorlarmis.
Zincir yağı için de Wurth kullanıyorlarmış. Lube dry'a 35 TL dedi. Teknik servisteki eleman (Hasan) "sık bakım yapmama rağmen 2 sene götürüyor" dedi. HSS 2000 de vardı. "Onu kullanmiyoruz, o kapalı ortam için" dedi.

Olm sirkeye yatirin bi gece kalsin ertesi sabah ütüleyin güzel oluyo

@Tolga Çelebi

Üsküdar Merkeze çok uzak bir yer değil. Ben buradan alıyorum.

(link)

@Atilla Gobel wurth ün genel temizlik spreyi ve zincir yağını aldım mazot kullanmasamda temizleme spreyini sıkıp bekletip sonrada zincir yağını sıksam işlem tamam olurmu tşk şimdiden :)

Mazot en temiz çözüm temin edebilenler için. Arkasından zincir yağı konusunda forumda açılmış bir sürü konu mevcut. Oradan bilgi edinebilirsiniz.

bezle silmek

Mutfaklarda kullanılan püskürtmeli yağ çözücüler var.Son derece etkili.

Zinciri temizlerken (yağsökücü ile çözeltilince) zincirden akan yağlar aynakol (sag ayaginizin bastigi kolun) göbeğine akmıyor mu? Bu durumda sag gobekte yağ çözülmesi olmuyor mu?

Önce püskürtmeli olarak zincire sıkıyorum.Sonra bulaşık sabunu+su karısımlı sıvıyla süngerle üstünden geçiyorum.Daha sonra hortumla duruluyorum.Pırıl pırıl oluyor.

Zincir, ruble, ön-arka aktarıcı ve aynakol dişlilerini temizlemek için gaz yağı kullanıyorum. Kuruduktan sonra her zincir baklasına birer damla yağ (bu ara Shimano Teflon zincir yağı kullanıyorum) damlatıp, zinciri bütün ruble ve aynakol dişlilerinde gezdiriyorum.

İstanbul'da gaz yağı almak isteyen arkadaşlar Anadolu Yakası Kartal Shell Benzin istasyonundan temin edebilirler. İstasyon. Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi'nin yakınında. Ben iki ay önce litresini 3.80TL ye aldım.

Zincir temizlerken hem zaman almasın hemde elim kolum yağ olmasın beni uğraştırmasın diyorsanız.Geçen güçün denediğim yöntemi tavsiye ediyorum.
1adet pas sökücü 1adet bebek pudrası
Pas sökücüyü dişlileri zincire sıkın ardından komple orları pudralayın.
Tortu haline siz halinde pedallarken o yağlar dökülüyor denedim oldu

Şöyle yapıyorum,
Shimano zincirden sökme aparatı ile bir pimi çıkartıp bir bakla söküp yerine YBN 10 lu quick-release klips taktım, sonra istediğim zaman zinciri söküp 1/4 üne mazot doldurduğum 500ml pet şişenin içine zinciri atıyorum sonra pet şişenin kapağını kapatıp 1dk çalkalayınca tüm pislik sökülüyor. Sonra zinciri çıkartıp yerine takıyorum miss.

Geri