Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Zincir temizleme tarifleri

@S26
Bu aletten sipariş verdim ali exp ten. 4 dolar. Aslında zincir sökme pratiği iyiymiş. O daha etkili bir yöntem gibi duruyor. Artık sipariş verdik. Eğer efektif olmazsa zinciri sökeriz ;)

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
@D.Cengiz Denemediğim için kesin bir şey diyemem ama izlediğim videolarda gayet güzel temizliyordu o alet. Daha güzeli ise pratik olması bence. :) Uzun zamandır ben de niyetliyim bu aletten almaya. İçine konulan sıvıya da bağlı olarak, gayet efektif olacağını düşünüyorum.

Ben 70 lira civarında bi xlc almıştım. Ilk 2 3 sefer çok iyi iş gördü. Şu an bazen kilitleniyo kutuyu açmam gerekiyo bazen kapağı oturtmadan elimle tutarak kullanıyorum. Alt haznede su olan bi model benimki. Ufak bi kaymada etrafa yanlardan su sıçratıyo. Bi süre sonra zinciri söküp rahat ediceğimi düşünüyorum

@bsklt07
Onu daha yeni yaptım,henüz denemedim :)

• Beğen
Tepkiler: bsklt07
Buarada 20 baklayı ölçtüm. 254 geleceğine 259mm geldi zincir. Galiba değişmem gerekecek değiş mi?

Bende temizleme aparatı var ama ruble ve aynakolu yine de siz fırçayla Temizlemek durumundasınız.
Ben arka Tekeri söküp rubleyi jantın üstünde temizliyorum. Aynakolun dişlikerini ise yağ çözücülü bezle siliyorum.
Zinciri temizledikten sonra kurumasını beklemek (baklaların içindeki çözücünün kuruması belli bir süre alır.) önemli. Sonra yağlayıp biraz daha bekledikten sonra bu defa da fazla yağı pamuklu bezle almak da çok önemli. Yoksa anında toz toplayıp zinciri berbat ediyor.

Bir kutu fren balata spreyi yetiyor tüm akdama spreyin tazyiki ile hiç şey kalmıyor valla

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

en pratik ve etkili yöntem :

-zinciri sök
-yayvan bir kapta gazyağı yada mazota yatır.
-30 mm genişlikte boyacı fırçası ile mazotun içinde fırçala
-zinciri uzatıp açık havada kurumaya bırak.
-yerine takıp yağla

zinciri deterjan ve su ile yıkamak paslanmasına sebep olur buda ömrünü kısaltır.

(link)

ve eski diş fırçası :) Az bol kullanırsan fırçaya bile gerek bırakmıyor. Alta naylon sermekte fayda var. Würth uçup gidiyor yağ altta kalıyor sonra :)

Green Clean veya Turmepa yağ çözücü öneriyorum ben hep. Hem doğal hemde çevreye zararsız. 9 Tl'lik şişe ile aktarıcı ve zinciri 10'larca kez temizlersiniz. Sprey ürünlerde şişenin yarısını sağa sola sıkıyorsunuz sırf ziyanlık. Üstelik ağır kimyasallar bunlar. (Hidrolik disk rotor ve balatasına defalarca temas etti ama sadece temizlemiş oldu ikiside bu açıdan da önerebilirim)

Yol bisikleti benim zinciri dondukce yag sicratiyor yanindaki boruya cok mu yagli zincir

Zincirim 25.8mm ye çıkmış 20 baklada değiştirmem gerekir mi?

@Murat B.

SRAM Deluxe Kit iyiymiş. Campy kullanana çözüm yok ama :kptmya:

@bsklt07
Yağ fazla ve sıvı dır. Hangi yağ kullanıyorsunuz. Kıvamı koyu ve az kullanacaksınız ve yağladıktan sonra yağın fazlasını kurulayın

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: bsklt07
@Taxonera
Hic yag kullanmadim kendi yagi

Geri